Magnus Schönberg åkte ut ur "Idol"
Forum Myndighetskontakt - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Är under utredning på ett utredningshem, kan soc avbryta när dom vill?

  Ons 5 aug 2009 01:09 Läst 1649 gånger Totalt 5 svar
  Anonym (jobbi­gt...)
  Visa endast
  Ons 5 aug 2009 01:09

  Är under utredning efter att vår hemmahosare anmält oss på falska grunder, efter tre besök hos oss a´2 timmar åt gången.
  Hon har skrivit i sina papper att hon misstänker att vår dotter lider av shaken baby syndrome, mycket p.g.a att hon inte fäste blicken vid två månaders ålder. Senare kom det fram att vår dotter lider av en grav synskada som helt och hållet är genetisk, alltså kan inte vi ha orsakat den. Så den här hemmahosaren har verkligen gjort ett stort tjänstefel.

  Nu till frågan; Kan soc avbryta utredningen närhelst de tycker, även om vi är på ett utredningshem och även om det var en hemmahosare som anmälde?
  Det verkar nämligen som att soc ser hemmahosaren som en "expert" och går enbart efter vad hon har sagt, inte vad vi berättat.

  Mycket tacksam för svar.

 • Anonym (soc sekr)
  Visa endast
  Ons 5 aug 2009 01:29 #1

  Hej

  Ja, soc kan avbryta en placering tidigare, om de går in med ett LVU redan innan placeringen är slut. Detta kan de göra om ni t.ex. tar med er barnet från hemmet så man inte kan utreda eller om man ser en fara för barnet trots boendet på hemmet. Man kan även avbryta om föräldern önskar en frivillig placering tidigare eller i vissa om man ser klart att allt fungerar utmärkt och det ärhelt utan oro. Men ofta får man stanna fast det fungerar för soc behöver få veta att det fungerar över en tid. Utredningen på hemmet är oftast 8 veckor och soc utreder i 4 månader så utredningen fortsätter ofta hemma efter placeringen är över.

 • Ons 5 aug 2009 09:07 #2

  Menar du avbryta utredningen?
  Har ni haft hemmahosare och nu är ni placerade på ett utredningshem?

 • Anonym (soc sekr)
  Visa endast
  Ons 5 aug 2009 10:22 #3

  Hej igen

  Själva utredningen kan soc avbryta tidigare än på 4 månader. Den skall göras skyndsamt och ta max 4 månader så är de klara innan så blir det ju fortare utredningstid än 4 månader. Vad gäller placeringen, se mitt svar ovan.

 • Ons 5 aug 2009 14:33 #4

  Är ni förvånade att de inte lyssnar på er???????!!!!!!!!

 • Anonym (Socio­nom)
  Visa endast
  Ons 5 aug 2009 16:28 #5

  Fast tolkar jag det rätt som att hemma hosaren gjort en anmälan bland annat på att er dotter ej fäste blicken vid 2 mån. och att det senare framkom att barnet har en synskada?

  I såfall har hon ej begått tjänstefel, och hade troligtvis inte gjort det i alla fall. Detta då de som arbetar med ex.barn enligt lag ska anmäla vid misstanke om att ett barn far illa. Om hon misstänkte att er dotter möjligen farit illa tidigare och löpte risk att göra det senare ska hon anmäla och utredning göras.

  Är det så att utredningen visar att det inte finns några problem och att det dessutom framkommit att ett av de symptom (det starkaste?) hemmahosaren sett förklarats av en genetisk skada bör ni ta upp diskussionen lugt och sansat med er socialsekreterare om det finns anledning att kvarhålla er på utredningshemmet eller om de kan anse sig ha material nog att grunda en bedömning av era familjeförhållanden på. Jag hoppas för er skull att ni får komma hem snart och vara en familj i hemmet och på era villkor.

Svara i tråden: Är under utredning på ett utredningshem, kan soc avbryta när dom vill?
Logga in
Bli medlem
Skapa en ny tråd
Ändra kategori Skriver i kategorin: Känsliga rummet
Svara i tråden...

Innehåll