• moonweb

    Min 5 månaders bebis sover så dåligt.. Tips & råd, tankar och idéer önskas...

    Exakt så hade vi det, det berodde på mjölkprotein- och äggallergi. Inga andra symtom, förutom lite utslag runt munnen/på kinderna ibland.

    Efter att jag uteslöt all mjölkprotein och ägg ur min mat (och givetvis ur hans mat också) så blev han som en ny pojke, helt otroligt.

    Lyssna inte på BVC i det här fallet, barn behöver vara nära och få massor med trygghet, speciellt om de har ont!


    En sekund i taget
  • moonweb
    Brunello skrev 2009-08-07 09:21:37 följande:
    Vi är inte överens i denna fråga och jag har ingen avsikt att "gräla" om det här med dig heller. Jag anser inte att man på något sätt alls kan skämma bort eller ge en 5-månaders bebis dåliga vanor. Och nej, allt är inte tillåtet "bara för att mamma ska må bra". Om ett barn gillar att vaggas, varför ska man inte vagga det då? Finns det något slags egenvärde i att INTE göra det som man vet att ens barn mår bra av? Så, om det finns andra sätt också? Då kan man väl göra alla? Varför vill man inte göra ALLT för att ens barn ska må bra? Jag är också övertygad om att man klarar extremt mycket mer än vad man till en början tror - men man måste TRO PÅ SIG SJÄLV och sin FÖRMÅGA och sluta upp att "anta" en massa om hur saker och ting "bör" vara, DET är den största fällan dagens föräldrar går i, att man lyssnar för mycket på andra som säger "om du gör så blir det så här" eller "om du inte gör så får du aldrig" - typ. Istället för att bara sätta sig ner och lyssna på SITT barn och skita i vad andra tycker om det. So What om man får bo i soffan i en vecka, vad gör det om hundra år? Barnen är små en så extremt kort tid (även om det känns som eoner när man sitter där), de ändrar sig också från dag till dag, det som fungerar idag fungerar inte i morgon och så håller det på. Man måste liksom vara beredd att bara flyta med och ta dagen som den kommer, inte planera för mycket och inte tro en massa
    Mycket bra inlägg, förresten.
    En sekund i taget
Svar på tråden Min 5 månaders bebis sover så dåligt.. Tips & råd, tankar och idéer önskas...