Inlägg från: Ullis69 |Visa alla inlägg
  • Ullis69

    Tacos, behöver tips o inspiration till nya tillbehör

    Ska bjuda på en tacobuffé framöver för typ 50-60 pers o vill verkligen ha lite fler tillbehör o kanske oxå nya variationer på fyllning än vad vi har hemma på fredagkvällarna...

    Så här långt är det klart:

    nachos
    tortilla

    tacofärs med standardkrydda
    sallad
    tomat
    gurka
    majs
    paprika
    banan
    lök
    ost

    guacamole
    några olika burksalsor
    creme fraiche o yogurt

    ev en chili på nötkött

    Måste finnas mycket mer att bjuda på, bönröror har jag funderat på, o letat recept, bla men blir osäker på om det går hem...

    Eftersom vi blir så många har jag räknat bort att servera tex enchiladas o dyl som kräver både jobb o plats i ugnen.

    Alla tips emottackes tacksamt

  • Svar på tråden Tacos, behöver tips o inspiration till nya tillbehör
  • Ullis69

    Vilken respons! Tack tack, var användbara tips o lät goda allihopa {#lang_emotions_sunny}

    Kan tillägga att det bara min glutenintolerans o syrrans mjölkmage att ta hänsyn till när det gäller matkänslighet så sånt har vi koll på. Tacos är bra på det viset, de flesta människor kan äta nästan det mesta. Hos oss skippar jag tortillan o syrran creme fraichen sen är allt grönt

    Finns det fler tips så ös på

  • Ullis69
    Wilowa skrev 2009-08-07 10:08:17 följande:
    Fast är din syster mjölkproteinallergisk eller laktosintolerant? Det finns ju många bra ersättningsprodukter att använda. Den laktosfria creme fraichen smakar ju precis som den vanliga, men den är lite dyrare.
    Hon har massor av alt produkter hon använder, jag menade mer att vi tycker tacos är enkelt att bli bjuden på/bjuda på eller äta ute eftersom det är lätt att anpassa o vi har koll på vad vi kan o inte kan äta.
    Det är mer än man kan säga om många andra maträtter o mjölk verkar betydligt krångligare än gluten även om långt ifrån alla har lika bra koll på gluten som på mjölk... 
    MBert skrev 2009-08-07 13:44:55 följande:
    Oj så mycket svar.Mitt tips är att göra kryddblandningen till tacoköttfärsen själv (jag la in några recept på det i någon glutentråd) och att göra sin egen guacamole. Det blir SÅ mycket godare än färdigköpta, och utan en massa onödiga tillsatser! Ja även tacosåsen kan man ju göra själv om man vill och har tid. Mmmmm.
    Ska kolla upp recept på kryddblandning! Egen guaca gör jag alltid, har hitintills inte smakat nån köpt som ens kommer i närheten av egengjord. Däremot är det tväremot men salsan, kanske inte tränat tillräckligt så den blir köpt..
Svar på tråden Tacos, behöver tips o inspiration till nya tillbehör