• Äldre 11 Aug 13:23
    67648 visningar
    1525 svar
    1525
    67648

    Epilepsitråden 9

    Epilepsitrådens skyddsängel Vilmer vakar över våra barn. Saknar er ellie2. Tack för allt stöd.

    Välkommen till Familjelivs epilepsi tråd där vi diskuterar allt om epilepsi, misstänkt epilepsi, leva med epilepsi eller om du bara vill beklaga dig eller har frågor/är nyfiken om epilepsi. Ni är alla välkommna.
    Tonen i tråden är trygg och varm och om någon uttrycker sig klumpigt försök att "missförstå rätt".
    Nedan följer en kort beskrivning av några av oss som tjattrar här mest.

    Schnappi i magen: Mino född mars 2008. Medicinerar med Trileptal. Vi bor i Knislinge i Skåne.

    AnnaSC: Axel född april 2007. Medicinerar med Lamictal, Ergenyl och Iktorivil. Hörby, Skåne

    Mopsan: Lusken född juli 2004, Lamictal, Falköping Skaraborg

    Triplet lady: Joar född juni 2008. Medicinerar med kortison och Sabrilex. Bor utomlands.

    Myran 2008: Myran född Augusti 2008. Medicinerar med Fenemal, Sabrilex + genomgår Synachten behandling. Bor i Göteborg.

    Smuliz: Amanda född Maj 2008. Medicinerar med Absenor och Iktorivil. Går på USÖ Örebro.

    lillis23: Elliot född juli 2008. Medicinerar just nu med Absenor och Iktorivil. Bor i Värmland.

    Happy2: Född 80 och medicineras med tegritol och Keppra, bor i Södertäje.

    MrsEkka: Alvin född juli 2008. Mediciner just nu: Fenemal, Iktorivil och Tegretol. Bor i Dalarna.

    Per Se: dotter maj 2007. Ergenyl, Iktorivil, Lamotrigin, Trileptal. Simrishamn, Skåne

    Eldo: D född 2003. Trileptal, Iktorivil, Lamotrigin. Bor i Skåne.

    Eela: M född 2005, medicineras med Tegretol, bor i Värmland

    Tjiho!: Eddie född 2007. Mediciner just nu: Keppra, Lamotrigin, Nitrazepam, Inovelon, Betapred o Melatonin. Vi bor i Uppsala.

    Kryztina: Wilmer född 2005. Mediciner just nu: Ergenyl och Trileptal. Bor i Halmstad.

    Morrisey: Emil född 2008. Mediciner just nu: Sabrilex och Topimax. Bor i Malmö.

    Busfrömamman: Dotter född nov 2005. Mediciner just nu: Trileptal och Keppra. Bor i Skåne

    olle04: Son född april 2007 medicinerar just nu Topimax och Orfiril.

    Little fisch: Ida född 2004 medicinerar just nu Lamictal. Bor i Karlskoga.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-08-11 15:41
    Länk till vår sida med info och länkar bla.
    www.familjeliv.se/Forum-3-60/m46201548.html

    Länk till vår träff-tråd:
    www.familjeliv.se/Forum-3-60/m45001916.html

  • Svar på tråden Epilepsitråden 9
  • Äldre 25 Oct 16:04

    Mopsan:
    Verkar ju som att Lusken just nu mår bättre utan medicin än med! Tycker det låter ganska så härligt.
    Hoppas han njuter av massagen och allt. :) Jag hade gärna bytt plats med honom den timmen! :)
    Själva är vi trötta värre. I a f jag och Mino!
    Pyttsan om att man får sova en timme längre när man ställer tillbaka klockan!! Det är så att dagen börjar en timme tidigare istället!! Så kl 5 vaknade mina monster.. :(
    Varit igång sen dess så jag och Mino är rätt trötta nu, men inte Izabelle av någon anledning.

  • Äldre 25 Oct 19:46

    Pleeeese hjälp mig nu!

    Kan en "vanlig" läkare skriva ut Stesolid? Vi åker ju om 9 dagar och måste ha med mig Steso ifall något händer där, men hittar inte de jag ska ha hemma efter att jag använde en i september.. Vet i tusan vart jag lagt dem... Minos neurolog går ju inte att få tag på knappt så inte lönt att jaga henne.
    Tänkte om man kunde gå till närakuten eller vc och be om recept på dem, funkar det?
    Kramar från oss! *Mino sover fortsatt illa och vaknade kl 5 imorse*

  • Äldre 25 Oct 20:04
    060810 skrev 2009-10-25 19:46:42 följande:
    Pleeeese hjälp mig nu! Kan en "vanlig" läkare skriva ut Stesolid? Vi åker ju om 9 dagar och måste ha med mig Steso ifall något händer där, men hittar inte de jag ska ha hemma efter att jag använde en i september.. Vet i tusan vart jag lagt dem... Minos neurolog går ju inte att få tag på knappt så inte lönt att jaga henne. Tänkte om man kunde gå till närakuten eller vc och be om recept på dem, funkar det? Kramar från oss! *Mino sover fortsatt illa och vaknade kl 5 imorse*
    ring barnottagningen eller vad ni nu går på så fixar de recept
    ~~Michael -97, Joachim -98 och Johanna -07 ~~
  • Äldre 25 Oct 20:30

    Tackar! :) Det var smidigt!! :)
    Enklare än att behöva jaga fatt i en läkare! :)

  • Äldre 26 Oct 10:09

    Lusk fick ett gm inatt det släppte av sig själv men sen efter en stund kom det knepiga då låg han och hyperventilerade och typ rytmiskt darrade i kroppen. det höll på länge så v beslöt att ge en femma stes. då släppte det sen var han uppe tidigt idag lite för tidigt o då blir jag orolig att han ej får tillräcklig sömn så nu tvingade ja hoonom att sova lite till.

  • Äldre 26 Oct 10:12

    såg att du fått svar där redan schnappi. men en men en "vanlig" läkare kan skriva ut alla mediciner som behövs. lite lustigt när man kikar på lusks apoteks lista och det är mängder med olika namn på förskrivningarna.

  • Tjiho
    Äldre 26 Oct 15:01
    Mopsan skrev 2009-10-23 01:45:03 följande:
    kikade just på innslaget med er lillis (tack sana) och vilken liten snygging till grabb. ser ut att bli en riktig heart breaker. Och bra om ep:n där! hur är det med armen och motoriska svårigheter? hur ser prognosen ut? va skönt att ni fick upprättelse. Hoppas nu bara att den förbaskade febern lägger sig också. håller tummarna för er. anna sc jag gjorde som du sa och googlade. shit vilket vrål åk! vad jag dock inte för allt i livet kan förstå. hur kan en sån kosta så mkt? va fan gör de dem av guld? iofs så är axel värd varje krona om den kan hjälpa honom om än dock bara lite. hoppas på att den blir en hit. och vet ni vad! Lusk är MKT bättre i mage och motorik och allt nu. varför? jo helt drastiskt så sket vi i att ge honom hans morgon dos med topimax och nu ikväll slapp han droppet för han kunde både dricka och äta och fick behålla det. hans tal har dessutom förbättrats. så sjukt att jag knappt kan fatta det. men bara att hoppas på att han inte åker på en djävla massa krmper pga detta. pest eller kolera liksom.
    Åh gud vad jobbigt ni haft det! Eddie matvägrade helt på Topimax så han fick sond vid ett tillfälle, utv stannade också av helt ända tills vi slutade m topimax då tog det 3v o han började ta sina förstan stapplande steg o började använda sina händer igen. Viss medicin är ju ruskig för vissa barn suck!!
  • happy2
    Äldre 26 Oct 15:02

    I går fick jag peta i mig stes plus sömnpiller,, men går kunde ja inte ligga ner,, humöret har pendlat tok mycket.. Jobbigt mycket,, har inte inte haft någon koll på läget under helgen alls känns de som..
    jag kom plötsligt på att man måste ju äta oxå för de har ja ggjort väldigt lite den senaste tiden, o de blir ju att jag harvräkt i mig mat,, o de slutar ju me att man spyr o skakar pga de.. magsår har jag me om jag ska gå in på den biten,,, medecinen hjälper juinte till,, jag har till o gfrån blödingar som uppmärksammas på både blodprov o avföring( den är KOLSVART allst,,, Man ville göra koll ner i magen,, menjag tvär vägrar,, inga mer slangar så länge jag kan avgöra de i mitt medvetna tillstånd..

    Men nästa vecka ska jag på på konferens,, ska bli intresssant,, men de handlar om någe hellt annat,, ADHD, men de ska bli intressant o ta reda på om de är fler av dessa männsikor som har Ep eller något oxå, o om de har någon koppling,, eller jag vet inte..

    Mopsan,, Villken steg att "avgifta" eller vad man ska kalla, som lUsk får gå igenom nu..
    Kämpigt kan jag tro,, HUr går de med din egen skol läsning,, hänger du me på de oxå, eller är de paus där nu...kram tänker på er


    Sebastian, Kevin och Alexander
  • Äldre 26 Oct 16:09
    happy2 skrev 2009-10-26 15:02:29 följande:
    I går fick jag peta i mig stes plus sömnpiller,, men går kunde ja inte ligga ner,, humöret har pendlat tok mycket.. Jobbigt mycket,, har inte inte haft någon koll på läget under helgen alls känns de som..jag kom plötsligt på att man måste ju äta oxå för de har ja ggjort väldigt lite den senaste tiden, o de blir ju att jag harvräkt i mig mat,, o de slutar ju me att man spyr o skakar pga de.. magsår har jag me om jag ska gå in på den biten,,, medecinen hjälper juinte till,, jag har till o gfrån blödingar som uppmärksammas på både blodprov o avföring( den är KOLSVART allst,,, Man ville göra koll ner i magen,, menjag tvär vägrar,, inga mer slangar så länge jag kan avgöra de i mitt medvetna tillstånd..Men nästa vecka ska jag på på konferens,, ska bli intresssant,, men de handlar om någe hellt annat,, ADHD, men de ska bli intressant o ta reda på om de är fler av dessa männsikor som har Ep eller något oxå, o om de har någon koppling,, eller jag vet inte..Mopsan,, Villken steg att "avgifta" eller vad man ska kalla, som lUsk får gå igenom nu..Kämpigt kan jag tro,, HUr går de med din egen skol läsning,, hänger du me på de oxå, eller är de paus där nu...kram tänker på er
    nej fy happy vad det djävlas. hoppas hoppas att det snart blir någon ändring. men hur ser det ut på krampfronten det har lugnat ner sig lite för tillfället va?
    Mitt pluggande går framåt tror jag. det var meningen att jag skulle göra matte prov i fredags men då låg lusk inne så jag skulle göra det idag men då krampade lusk så hrrrmmm lite motigt men hänger med så gott jag kan . Jag pluggar som sagt bara in gymnasiet nu och lyckligtvis har jag huvudet på skafft så det inte krävs alltför stor ansträngning för att göra bra ifrån mig. men jag får ju ta och inse att mer avancerade studier inte kommer komma på tal förens lusk är mer stabil men det är ju ett tag tills dess så då är det förhoppningsvis inget problem. lusk är skit jobbig idag usch riktigt monster jobbig och haft ca 10 huar redan idag. alltså hade han vart medicinerad nu så hade det ju bara vart suck it up men nu så reagerar man kraftigare på sånna här saker av någon annledning.
  • Puff 2008
    Äldre 26 Oct 16:27
    Mopsan skrev 2009-10-26 16:09:41 följande:
    nej fy happy vad det djävlas. hoppas hoppas att det snart blir någon ändring. men hur ser det ut på krampfronten det har lugnat ner sig lite för tillfället va? Mitt pluggande går framåt tror jag. det var meningen att jag skulle göra matte prov i fredags men då låg lusk inne så jag skulle göra det idag men då krampade lusk så hrrrmmm lite motigt men hänger med så gott jag kan . Jag pluggar som sagt bara in gymnasiet nu och lyckligtvis har jag huvudet på skafft så det inte krävs alltför stor ansträngning för att göra bra ifrån mig. men jag får ju ta och inse att mer avancerade studier inte kommer komma på tal förens lusk är mer stabil men det är ju ett tag tills dess så då är det förhoppningsvis inget problem. lusk är skit jobbig idag usch riktigt monster jobbig och haft ca 10 huar redan idag. alltså hade han vart medicinerad nu så hade det ju bara vart suck it up men nu så reagerar man kraftigare på sånna här saker av någon annledning.
    Följer er med spänning Mopsan. Detta är rena jäkla thriller-läsningen för mig.
    Lusk utan medicin alltså. Håller tummarna såklart så att de vitnar.
    Blir ju intressanta slutsatser om krampandet hålls på samma nivå men minus medicinbiverkningar...
Svar på tråden Epilepsitråden 9