• lucky88

    vänsterpartiet ?

    Bara jag som ser vänstern som det bättre partiet ?

    fakta om V :

    alla tider har människor drömt om och kämpat för en värld där ingen behöver gå hungrig, en värld utan förtryck och utan krig. Ropen på bröd, frihet och fred ekar genom historien. Förutsättningarna att förverkliga drömmarna har aldrig varit större än i dag. Alla skulle kunna ha tillräckligt med mat, rent vatten, bostad, utbildning och hälsovård. Ändå svälter tiotusentals barn ihjäl varje dag. Människor hålls nere i fattigdom och förnedring. Kvinnor utnyttjas och förtrycks i en könsbestämd maktstruktur som genomsyrar allt och alla. Jordens resurser föröds och miljön förgiftas. Det måste inte vara så här. Världen kan och måste förändras.

    Vänsterpartiet är ett socialistiskt och feministiskt parti på ekologisk grund. Vi är en del av arbetarrörelsen och kvinnorörelsen, internationellt och i Sverige. Partiets politik och verksamhet bestäms av vårt mål: att förverkliga ett samhälle grundat på demokrati, jämlikhet och solidaritet, ett samhälle befriat från klass-, köns- och etniskt förtryck, ett rättvist och ekologiskt hållbart samhälle där kvinnor och män bygger sin egen framtid i frihet och samverkan.

    De socialistiska och feministiska idétraditioner, som vänsterpartiet är en del av och för vidare, bygger på övertygelsen om alla människors lika värde. Det är idétraditioner som hyllar förnuft och kritiskt tänkande och utgår från en tilltro till alla människors skapande förmåga. De ser kvinnor och män som självständiga, tänkande individer, kapabla att skapa sig själva som människor i samverkan med andra.

    Vårt ekologiska förhållningssätt baseras på en insikt om att den samtida miljöproblematiken har sin huvudsakliga orsak i de specifikt kapitalistiska sociala och ekonomiska förhållandenas dynamik. Miljöförstöringen är idag inte främst en fråga om osäkra eller oavsedda konsekvenser av produktionen, utan om att produktionen är orienterad gentemot vinstmaximering oavsett dess sociala och ekologiska konsekvenser. Vänsterpartiet vill omsätta denna insikt i politisk handling. Vi menar att en hållbar ekologisk utveckling är intimt förknippad med en hållbar mänsklig utveckling.

    I praktisk handling prövas och stärks idéerna. Inget steg framåt får avfärdas som alltför obetydligt. Vårt mål är inte ett utopiskt paradis, utan ett solidariskt samhälle som byggs av och för människor.

  • Svar på tråden vänsterpartiet ?
  • jaghopparhögt

    Har man inte fattat att det är kapitalismen som löser världens problem med fattigdom och svält så är man knappast ett bättre parti.

    Visst det är vackra ord de skriver men de presenterar ju ingen lösning alls på de problem de radar upp.

  • Fjuppan

    Tanken är egentligen god, men jag tror att TS har fel när hon skriver att målet inte är en utopi...för det är en utopi eftersom det i praktiken inte fungerar. Om man ser sig om i världen och tittar på de länder som drivs enligt vänsterns ideologi så ser man ganska snabbt att det inte fungerar. Lika för alla och egentlig anarki leder alltid till någon form av kupp och sedermera diktatur. 


    Jag tror heller inte på staten som stöttepelare, jag tror på människan. 
  • lucky88

    svar till båda : visst ideer kräver bearbetning, det håller jag med om , jag tror dom behöver fundera på mer praktiska lösningar och omvandla ideer till handlig , men jag tycker och tror att dom har en idiologi som är bättre en dom flesta ,

    det är inte så att tex moderaterna har skötts sig så bra , och då är inte ens deras ideer bra , och deras tankesätt utstött .

  • lucky88

    jag tog bara med deras parti idé och vad de står för , inte deras lösning på problemen

  • jaghopparhögt
    lucky88 skrev 2009-08-11 16:17:53 följande:
    svar till båda : visst ideer kräver bearbetning, det håller jag med om , jag tror dom behöver fundera på mer praktiska lösningar och omvandla ideer till handlig , men jag tycker och tror att dom har en idiologi som är bättre en dom flesta ,det är inte så att tex moderaterna har skötts sig så bra , och då är inte ens deras ideer bra , och deras tankesätt utstött .
    Men det spelar ju ingen roll hur bra ens ideologi och ideer är när man inte har en susning om hur man ska förverkliga den.

    Man kan inte bedöma ett parti efter hur bra ideer de har.
    För att komma på en bra ide är jättelätt.
    Det är jubara att börja hitta på.

    Vi vill att alla människor i världen ska ha gott om mat och pengar och kunna köpa de det vill och ingen ska behöva bli sjuk och dö före de är minst 90 år.

    Vi vill ta bort all utsläpp av mikjöfarliga saker men ändå ha en industri som är tusen gånger bättre än den vi har nu.

    Det är bara att fylla på med bra saker, jättelätt.
    Men att göra verkliget av dem sen är lite svårare.
  • Undret Gilan
    lucky88 skrev 2009-08-11 16:03:17 följande:
    Bara jag som ser vänstern som det bättre partiet ?fakta om V : alla tider har människor drömt om och kämpat för en värld där ingen behöver gå hungrig, en värld utan förtryck och utan krig. Ropen på bröd, frihet och fred ekar genom historien. Förutsättningarna att förverkliga drömmarna har aldrig varit större än i dag. Alla skulle kunna ha tillräckligt med mat, rent vatten, bostad, utbildning och hälsovård. Ändå svälter tiotusentals barn ihjäl varje dag. Människor hålls nere i fattigdom och förnedring. Kvinnor utnyttjas och förtrycks i en könsbestämd maktstruktur som genomsyrar allt och alla. Jordens resurser föröds och miljön förgiftas. Det måste inte vara så här. Världen kan och måste förändras.Vänsterpartiet är ett socialistiskt och feministiskt parti på ekologisk grund. Vi är en del av arbetarrörelsen och kvinnorörelsen, internationellt och i Sverige. Partiets politik och verksamhet bestäms av vårt mål: att förverkliga ett samhälle grundat på demokrati, jämlikhet och solidaritet, ett samhälle befriat från klass-, köns- och etniskt förtryck, ett rättvist och ekologiskt hållbart samhälle där kvinnor och män bygger sin egen framtid i frihet och samverkan.De socialistiska och feministiska idétraditioner, som vänsterpartiet är en del av och för vidare, bygger på övertygelsen om alla människors lika värde. Det är idétraditioner som hyllar förnuft och kritiskt tänkande och utgår från en tilltro till alla människors skapande förmåga. De ser kvinnor och män som självständiga, tänkande individer, kapabla att skapa sig själva som människor i samverkan med andra.Vårt ekologiska förhållningssätt baseras på en insikt om att den samtida miljöproblematiken har sin huvudsakliga orsak i de specifikt kapitalistiska sociala och ekonomiska förhållandenas dynamik. Miljöförstöringen är idag inte främst en fråga om osäkra eller oavsedda konsekvenser av produktionen, utan om att produktionen är orienterad gentemot vinstmaximering oavsett dess sociala och ekologiska konsekvenser. Vänsterpartiet vill omsätta denna insikt i politisk handling. Vi menar att en hållbar ekologisk utveckling är intimt förknippad med en hållbar mänsklig utveckling.I praktisk handling prövas och stärks idéerna. Inget steg framåt får avfärdas som alltför obetydligt. Vårt mål är inte ett utopiskt paradis, utan ett solidariskt samhälle som byggs av och för människor.
    De är kanonbra!
    ~~¤*Förlovad*¤~~
  • gamlingen

    Det är klart att det är vänstern som är det sunda alternativet.
    För mig är dock inte vänsterpartiet det ideala, men det är en annan sak.

    Ni som håller på kapitalismen;
    har ni någonsin tänkt efter vad den ideologin ställt till med
    av fattigdom och övergrepp i världen?

    Se er om - och tänk!

  • jaghopparhögt
    gamlingen skrev 2009-08-11 16:28:24 följande:
    Det är klart att det är vänstern som är det sunda alternativet.För mig är dock inte vänsterpartiet det ideala, men det är en annan sak.Ni som håller på kapitalismen;har ni någonsin tänkt efter vad den ideologin ställt till medav fattigdom och övergrepp i världen?Se er om - och tänk!
    Vad har kapitalsmen ställt till med?
    Läser man på så märker man snabbt att det är kapitalismen som gör världen bättre.
    Titta bara på Afrika, kopplingen mellan välmående länder och kapitalism är mycket synbar.
  • lucky88

    Jaghopparhögt -

    dom har ideer om hur dom ska förendra och förverkliga , som sagt har inte skrivit in dom bara .

    sen kan man ju se det så här , vad har andra partier gjort för att införverkliga deras ideer? hittills har moderaterna bara förvärrat situtioner vi befunnit oss i .

    för att inte tala om vad som skulle hända om t.ex sverigedemokraterna kom i styrelse.

  • Mankapanka
    gamlingen skrev 2009-08-11 16:28:24 följande:
    Det är klart att det är vänstern som är det sunda alternativet.För mig är dock inte vänsterpartiet det ideala, men det är en annan sak.Ni som håller på kapitalismen;har ni någonsin tänkt efter vad den ideologin ställt till medav fattigdom och övergrepp i världen?Se er om - och tänk!
    Ja, för socialistiska länder tenderar ju inte att stagnera ekonomiskt och kommunistiska länder har ju ett sådant fantastiskt track-record m a p mänskliga rättigheter.

    Vänsterns kollektivism får mig att må illa. Jag avskyr arbetarrörelsen av hela mitt hjärta och solidaritet är det vidrigaste ordet jag vet eftersom ett fördummat sosseri monopoliserat det.

    Kapitalism och globalisering är vägen framåt. Laissez-faire is da shit.
Svar på tråden vänsterpartiet ?