• Anonym (ICA under ögon)

    ICA påsar under ögonen.. ;-)

    Hej!

    Huuuuuuuur får man bort sina trötthetspåsar under ögonen , alltid svullen fast jag " sover bra " .. vad kan man trolla med !? .. nån bra kräm !?

    Mvh ICA

  • Svar på tråden ICA påsar under ögonen.. ;-)
  • Åsa skönhetsexperten

    Hej!

    Vad du kan tänka på om du tex använder concealer under ögonen är att inte gå för ljust i färg. Att applicera smink som är ljusare än den egna hudtonen har en "förhöjande" effekt och området (påsarna) syns bara ännu mer. Så just där huden är lite svullen, gå en halv nyans mörkare för att ge en illusion av ett djup istället. På så sett jämnar man hudtonen och påsarna syns mindre. Concealern behöver inte vara särskilt täckande, det är nästan bättre med en mer naturlig variant eftersom nyansen i det här fallet ska vara lite,lite mörkare än din naturliga hudton.

    Det finns krämer som reducerar just svullnaden. Men det är ingen enorm skillnad, men kan i samband med "concealer-tricket" ovan ge lite förbättrat resultat. Origins tex gör bra ögonkrämer. Deras "Youthtopia firming eye-cream" och även deras ögonmask "No puffery Cooling mask" som är en bestseller, innehåller ingridienser som reducerar "svullnaden". Finns b la på Åhlens och N.K. Även Decleor Harmonie Soothing Eye Contour Gel är bra. Finns bla att köpa på www.donnabeauty.se i samma prisklass (runt 300kr) hittar du Cliniques "All About Eyes" som har samma effekt som ovan. En budget-variant är Apotekets ögongel som svalkar och har en lugnande effekt, och har du en högre budget så finns dyrgripen från Clarins, "Advanced Extra-Firming Eye Contour Serum" eller Eye-contourgel för runt 400kr.

    Lycka till!
    Mvh Åsa

Svar på tråden ICA påsar under ögonen.. ;-)