Inlägg från: Flickan och kråkan |Visa alla inlägg
  • Flickan och kråkan

    Vetenskapliga artiklar MOT vaccinering?

    Maria12:
    Det är väldigt mycket material att gå igenom, och jag är varken vaccinförespråkare eller vaccinmotståndare och ämnet som så ligger mig inte så varmt om hjärtat, det gör däremot källkritik . När jag kikar igenom ett par av dina källor som hastigast ser jag att en hel del av dem har gåtts igenom ordentligt tidigare, inte minst i diskussioner kring influensavaccinet i vintras. Exempelvis finns det källor som rör gulfkrigssyndromet och skvalen. Vad gäller gulfkrigssyndromets kopplingar till skvalen, så har det motbevisats och överbevisats jag vet inte hur många gånger. Det samma gäller frågan om autism, där t.o.m upphovsmannen till teorin har bett om ursäkt. Jag tror många börjar tröttna på att granska när samma argument återkommer om och om igen oavsett vilka motbevis som läggs fram.Vad gäller just skvalen finns ju en hel del att hämta i den här tråden....om du minns den :

    www.familjeliv.se/Forum-3-22/m47498414-6.html

  • Flickan och kråkan
    VeronicaNyberg skrev 2012-04-27 08:45:44 följande:
    Över 80% av källorna är publicerade i högt ansedda medicinska skrifter i länkarna ovan.
    Ja, källorna men inte hur de används av Beattie. Milsvid skillnad. Man kan dra hur tokiga slutsatser som helst utifrån goda källor. Historierevisionister använder exempelvis nästan enbart enbart trovärdiga/goda källor i sin argumentation, men ändå blir det helt fel pga att de gör ett urval som är uppåt väggarna och drar helt absurda slutsatser.
  • Flickan och kråkan
    VeronicaNyberg skrev 2012-05-09 12:12:00 följande:
    I dessa finns massvis med vetenskapliga källor, studier och artiklar att kolla upp från Pubmed, Lancet med flera.

    Men fortfarande är det en milsvid skillnad på att hänvisa till en vetenskaplig artikel och hur man använder den. Källgranska Beattie exempelvis som du hänvisade till tidigare. Jag har inga problem med ett par av de vetenskapliga artiklar Beattie har i sin källförteckning. Hur Beattie sedan använder dessa (utval, tolkningar etc.) är en helt annan femma.
  • Flickan och kråkan
    VeronicaNyberg skrev 2012-05-09 16:04:38 följande:
    Det får du ju applicera det på allt du läser, även om det går år andra hållet då. Knasiga tolkningar finns det lika många av om man letar studier som stödjer vaccination. Hur som helst, i dessa kan man själv kolla och sedan leta upp källorna och de studier som det hänvisas till. Att läsa både för och emot och sedan känna efter själv är vad man tror är sant är nog bästa sättet. För lika extremt som det är åt det ena hållet är det även extremt åt det andra.

    Ja, knasiga tolkningar kan vem som helst göra. Det är därför det är viktigt att just källgranska och veta hur man gör det. Jag har svårt att tro att någon som vet hur man källgranskar skulle hänvisa till Beattie exempelvis.

    TRO vad man vill får man givetvis, men det är ju något helt annat.  
  • Flickan och kråkan
    VeronicaNyberg skrev 2012-05-09 20:24:04 följande:
    Ja man skulle ju kunna ge något som inte är i allra högsta grad giftigt för människor såsom aluminium, thimerosal och alla övriga gifter i form av adjuvans och konserveringsmedel de stoppar in där. Om man ger kontrollgruppen "placebo" bestående av samma gifter utom virusdelen så får man liknande resultat i båda grupper. Då tolkas de faktiska biverkningarna inte som biverkningar av vaccinet, för samma symptom fanns i placebogruppen, föga förvånande.

    Vården får information och rekommendationer om allt kring vacciner såsom användning, biverkningar osv av TILLVERKARNA. Vaccintillverkarna är friskrivna  från ansvar för allt som har med vaccinet att göra. Personer som är med och bestämmer vilka vacciner som skall tas in och börja användas är samma personer som tjänar på att vaccinet används. De sitter alltså på två stolar, helt galet. Källgranska det du! Istället för att käfta på om källkritik kan du ju komma med något konstruktivt, låt säga någon studie, som faktiskt är det som TS ber om. Inte lektioner i källgranskning. Källgranska vad hela vaccinteorin grundar sig på istället. Eller behöver man inte källgranska argumenten för vaccin?

    Den 31 håller Dr. Ann-Charlotte Stewart ett föredrag om vaccin för intresserade. Mer om det hittar man här; vaccin.me/2012/04/28/vaccinforelasning-i-stoc.../
    TS efterfrågar vetenskapliga rapporter med starkt källkritiskt värde just mot vaccin. Svårt att inte prata om källkritik då. Jag är också intresserad av TS undring, men de källor du hänvisar till är inget svar till TS.
  • Flickan och kråkan
    VeronicaNyberg skrev 2012-05-09 20:24:04 följande:
    Den 31 håller Dr. Ann-Charlotte Stewart ett föredrag om vaccin för intresserade. Mer om det hittar man här; vaccin.me/2012/04/28/vaccinforelasning-i-stoc.../

    Så här titulerar hon sig själv:


    Ascension Coach, Teacher, Healer, Föreläsare, Inspiratör, Spiritual Alchemist, Jobbcoach (godkänd av AF), Doctor of Medical Genetics (University of Uppsala, 1993), Tantrica, Dancer, Singer, Creative Entrepreneur, Founder of DNJV


    varnyavarld.ning.com/


     

  • Flickan och kråkan
    VeronicaNyberg skrev 2012-05-09 21:11:51 följande:
    Ser inte hur det är relevant hur hon titulerar sig. Är hon inte pålitlig för att hon är spirituell av sig? Alla religiösa läkare då? Kan man inte lita på dem heller anser du? Hon är inte ensam om att vara utbildad och ha jobbat med forskning och vacciner för att sedan hoppa av och ändra inställning efter vad hon erfarit.

    Om man är intresserad så borde det ju inte vara speciellt svårt för någon som är så begåvad när det kommer till att källgranska att själv hitta information från båda sidor och utvärdera den för att komma till en slutsats i vaccinfrågan.
    Eftersom TS efterfrågar vetenskapliga rapporter så är självklart referentens syn på medicin av intresse. Syfte och värderingar är grundläggande när man granskar material.

    Nej, jag är inte speciellt begåvad. Och nej, det är inte speciellt svårt att hitta information angående vaccin och källgranska den. Man gör på samma sätt som när man källgranskar allt material oavsett ämne.
  • Flickan och kråkan
    VeronicaNyberg skrev 2012-05-10 14:31:13 följande:
    Ja jag är säkert korrupt på ett eller annat sätt som hänvisar till en bok som faktiskt KOSTAR. För det finns ju många böcker som är gratis..eller..Den boken är extra bra, annars kan man söka på internet på något av följande namn:

    Dr. Mercola - www.mercola.com/
    Dr. Robert Mendhelson
    Dr. Mayer Eisenstein

    Barbara Loe Fisher


    Barbara bild

    Barbara Loe Fisher är ordförande i National Vaccine Information Center (NVIC), en ideell välgörenhetsorganisation hon grundade med föräldrar till vaccinskadade barn 1982. Initiativet till detta togs efter att ett av hennes tre barn drabbades av ett krampanfall med kollaps och … [Read more...]


    Dr. Lawrence Palevsky


    Dr. Palevsky bild

    Here is true healer who is not afraid to speak up for his patients and go against status quo medical misinformation by his fellow physicians. It is much easier to just go along with the myth of herd immunization rather than expose this myth for the myth it is. Sammanställning: Marina Dr. … [Read more...]


    Alan Phillips – Attorney and Counselor at Law


    Alan bild

    Alan Phillips, J.D. of Chapel Hill, NC, is a leading U.S. vaccine rights attorney He advises individuals, families, attorneys, groups and organizations throughout the U.S. on vaccine exemption and waiver rights; supports legislative initiatives aimed at expanding vaccine freedom of choice; is … [Read more...]


    Bernard Rimland


    Rimland

    Bernard Rimland, som avled den 21 november 2006 vid en ålder av 78, ses som en hjälte av tiotusentals autistiska barn och deras familjer över hela världen. Dr Rimland förändrade synen på autism för all framtid. Han förvisade skuld från föräldrar, han gav hopp och utvecklade metoder som … [Read more...]


    Dr. Viera Scheibner en av världens mest insatta personer inom vaccinationsskador


    Dr Viera Scheibner

    Dr. Scheibner är en numera pensionerad, "Principal research Scientist" (en forskartitel) och innehar doktorsgrad i Naturvetenskap. Under sin framstående karriär har hon publicerat tre böcker och 90-talet vetenskapliga artiklar i erkända vetenskapliga tidskrifter i Australien och … [Read more...]


    Dr. Sherri Tenpenny – a respected physicians on vaccines and health


    Dr. Sherri Tenpenny

    Dr. Sherri Tenpenny is respected as one of the country's most knowledgeable and outspoken physicians regarding the impact of vaccines on health. Dr. Tenpenny is an outspoken advocate for free choice in healthcare, including the right to refuse vaccination. As an internationally known speaker, she … [Read more...]


    Vet du vad det är för personer du faktiskt hänvisar till? Jag tror faktiskt inte det, för då skulle du inte göra det.

    Viera Scheibner presenterar du som en av världens mest insatta personer vad gäller vaccinationsskador. HA! säger jag bara. Hon sprider pseudovetenskap en masse. Eftersom hon faktiskt är utbildad - inte inom medicin dock utan paleontologi (jag antar att du vet vad man sysslar med som paleontolog) - så är det pinsamt  hur hon uppenbart felanvänder statiskt material exempelvis gång på gång.....högst medvetet eftersom hon utan tvekan är kunnig i källkritik. Hon har inte presenterat en enda artikel i medicin i någon vetenskaplig tidskrift - av förklarliga skäl.

    Så nej, någon expert är hon då verkligen inte! Ta gärna reda på lite mer om de övriga. Du har verkligen hittat alla de - mycket få personer - som svämmar över internet med diverse hemsidor om diverse hemmagjorda teorier och inte minst elixirer som ska bota cancer, diabetes och andra åkommer.......för en summa pengar till dessas privata konton då så klart.  
  • Flickan och kråkan
    hitme2ice skrev 2012-06-04 14:43:02 följande:




    Tänk vad intressant att få läsa en utveckling av din kritik, där du går igenom, på ett korrekt vetenskapligt sätt, (och framförallt källkritiskt, som är synnerligen viktigt för dig, vilket du också påpekar gång på gång, men nästan alltid utan att specificera vad som är felaktigt?) vad du anser bristerna är och varför :) Du nöjer dig nämligen med att avfärda vaccinkritisk information med att vara felaktig, utan förklara vad som är felaktigt?

    Ja, då kan du ju gå tillbaka till en äldre tråd där du till och med gav mig rätt i min kritik av Scheibner. Jag som total novis i medicin kunde med lätthet finna grava felslut och missbruk av statistik och källor (och du gav mig rätt i dessa). Nej, jag skulle inte förlita mig på den typen av medicinsk "expertis", men det är jag. Var och en får självklart  tro som han/hon vill. Att hävda Scheibner eller Beattie står på vetenskaplig grund blir däremot lite tokigt. 

    Jag avvisar inte enbart men det blir tröttsamt att dra samma sak om och om igen. 
  • Flickan och kråkan
    hitme2ice skrev 2012-06-04 15:46:27 följande:



    Om du bemödade dig med att kontrollera vad du pratar om, hade det säkerligen blivit bättre. Hela boken är full med referenser till myndigheter!

    Vilka referenser man anger i sin källförteckning talar inte om hur man använt dessa. Viera Scheibner använde t.ex. korrekta källor i sin Japan-"studie", men hon utelämnade information som inte passade ändamålet och drog slutsatser från källorna som var helt felaktiga - och du gav mig rätt i detta. Gå som sagt tillbaka till en gammal tråd så slipper man återupprepa sig. Scheibner, Beattie och andra personer som dykt upp här avhandlades även där. Placebo diskuterades i omgångar. I slutet av tråden inte minst:

    www.familjeliv.se/Forum-3-22/m58004262-259.html
     

        
  • Flickan och kråkan
    hitme2ice skrev 2012-06-04 18:59:15 följande:
    Detta är inte den tråden, och Viera (igen!) är precis så man bör kritisera, sakligt och exemplifiera. Då kan du ju lätt klippa och klistra ifrån någon annan tråd, så att nya läsare kan ta del av din kritik. Att du har behandlat det i en annan tråd kan väl ingen läsare här förstå?

    När man skriver rapporter får man göra kvalificerade antaganden, inget konstigt eller märkligt med det. Jag visade i tråden du länkade till att myndigheters information om vacciner är förvillande, missvisande, felaktiga och ibland rena lögner. Svenska myndigheter menar att tack vare vaccin har många sjukdomar försvunnit. Deras egna information och statistik visar klart och tydligt att alla sjukdomar sjönk rejält utan vacciner. Polio sjönk från sista epidemin från 5000 fall till runt 200 innan massvaccinering påbörjades. Myndigheter underlåter att informera om alla sjukdomar som inte besvärar oss längre helt utan vaccin, pesten, scharlakansfeber osv.

    Det är att vilseleda ett helt, att vi ska tro på att vacciner är absolut nödvändiga för att hålla sjukdomar i schack. Vidare i tråden du länkade till, kom vi också fram till att framgångarna med smittkoppor hade väldigt lite med vaccinet att göra. Istället var det förändrade och förbättrade hygienrutiner, bättre renlighet och isolering av sjuka som var de avgörande faktorerna, inte vaccinet.

    Så som du presenterade och gick igenom dina synpunkter och kritik angående Viera, precis så förväntar man sig av din kritik av andra källor också. Inte bara retoriska avfärdande.
    Nej, jag brukar som sagt inte låta bli att specificera, men det känns lite tröttsamt att behöva återupprepa samma sak gång på gång.

    Scheibner har vi klarat av och du har i både här och i den tråd jag hänvisade till delat den kritik jag framfört. OK, vi tittar väl på Beattie igen då och hans ”A parents dilemma” t.ex. Jag har varken lust, ork eller kompetens att gå igenom allt eftersom jag för det första inte arbetar professionellt inom medicin och därmed saknar den kunskap som krävs och eftersom man för det andra - precis som med Scheibner - som total lekman ganska snabbt hittar rätt grova källkritiska misstag.

    Beattie använder Scheibner som huvudkälla till väldigt många påståenden han framför. Med tanke på hur vi konstaterat att hon bedriver ”vetenskap” så är det ett ganska uppenbart bevis på Beatties egen bristande kompetens. Beattie lägger stor vikt vid Scheibners Japan-”studie” exempelvis och t.o.m. fetmarkerar och använder utropstecken - mer än ett dessutom - för just de slutsatser som Scheibner drar. Och som vi redan konstaterat är Scheibner är helt ute och cyklar vad gäller detta.

    Mässling diskuteras av Beattie, men känns inte särskilt mångfacetterat. Mässlingsvaccin finns det många av, de ges i olika åldrar, i olika doser etc. vilket påverkar skyddet. Tittar vi på var vi idag i Europa - och i Europa lever vi under rätt ok levnadsförhållanden generellt så det beror inte på sanitära olägenheter - har problem med större mässlingsutbrott så är det där vaccinationstäckningen är relativt låg och där man ligger under den nivå som krävs för heard immunity. I Sverige exempelvis har vi högre täckning och vi hade ett mässlingsutbrott när senast? Beattie tar upp Canada som exempel vad gäller mässling, och de började med dubbeldos när och resultatet av det blev? Samma sak gäller för Japan.

    Och när vi ändå är inne på heard immunity så refererar Beattie till en källa från 1933 (Hedrich). Det intressanta är ju att saker och ting har hänt sedan 30-talet. Både vad gäller hur medicinsk forskning bedrivs som hur samhället ser ut och människors interaktion. Hur en sjukdom sprids mellan barn t.ex. beror på flera olika faktorer som hygien, diet, familjestorlek, i vilken utsträckning barn blandar sig med varandra inom ett begränsat geografiskt område, resevanor (längre sträckor) etc. Vårt samhälle idag, våra levnadsmönster etc. ser annorlunda ut. Att enbart utgå från och helt bygga sitt resonemang utifrån en källa från 30-talet och utelämna alla andra senare studier känns något irrelevant. Det finns ju många senare vetenskapliga studier kring heard immunity om man kikar i vetenskapliga sammanhang och när jag kikade lite snabbt där så fanns det även bland samtida forskning dem som refererade till Hedrich, men inte enbart till honom av logiska skäl.

    Vad gäller statistiken kring kikhosta så är matematiken lite besynnerlig, eller snarare den används lite besynnerligt. Jag ska ge ett exempel. Vi tänker oss en skola med 1000 elever. I det område skolan ligger i har en vaccinationstäckning mot kikhosta på 93% (fullt vaccinerade), så vi antar att 93% av eleverna är fullt vaccinerade. Detta innebär att 930 av skolans elever är vaccinerade och 70 är det inte. På skolan får man ett kikhosteutbrott med 100 fall. Av dessa 100 visar det sig att hela 81% (n = 81) är vaccinerade och 19% (n = 19) är ovaccinerade. Vad visar då detta? Att andelen vaccinerade som insjuknat är mycket högre än andelen ovaccinerade? Att vaccin är verkningslöst? Vad det visar är att andelen bland de som vaccinerats som insjuknat är 81/930 = 8,7 %, och att andelen bland de ovaccinerade som insjuknat är 19/70 = 27,1 %. Det här är inte avancerad matematik eller avancerat vad gäller hur man använder statistiskt material.

    Sedan är hela Beatties text fullproppad med ett värdeladdat språk som är rätt långt från ett vetenskapligt förhållningssätt. Brandtal med upprepning av många saker utan svar på några svåra frågor egentligen. Hoppar friskt mellan än det ena ä det andra. Hyllningen av Scheibner är svår att förstå med tanke på de uppenbara brister hon uppvisar. Källhänvisningarna är minst sagt godtyckliga och källhänvisningarna kan vara direkt missvisande. Jag skulle t.ex. gärna se en källa till påståendet att siffrorna för barnadödligheten i Sverige är friserade och högre än vad som faktiskt redovisas och att detta beror på vaccin. Den avslutande slutledningen vet jag inte riktigt vad jag ska säga om. Någon slutledning är det i alla fall inte. Argumentationstekniskt är hela hans skrift ett enda stort frågetecken. För den som inte vet så är han även öppet en förnekare av såväl ”germ theory” och HIV/AIDS. Huruvida man gillar Beattie eller inte är självklart upp till var och en, men vetenskaplig....det är han verkligen inte.
  • Flickan och kråkan
    hitme2ice skrev 2012-06-09 00:17:11 följande:
    #140, ja ingen behöver ju gilla Beattie. Även om han använder känslomässiga argument, och du inte tycker att han är vetenskaplig, betyder ju inte att det han skriver är osant, eller hur. Myndigheter och deras experter undanhåller, eller informerar inte om att man som vaccinerad mot mässling kan drabbas av atypisk mässling, vilket är farligare än vanlig mässling. Det är väl studerat i USA, men inget som är direkt uppmärksammat, vilket inte heller är speciellt konstigt. Dödligheten för atypisk mässling kan vara uppåt 20%, så det är inte att leka med. Det Beattie m.fl egentligen försöker säga är att vaccin är ett läkemedel, som vilket läkemedel som helst. Vissa tål det, andra inte. Experterna menar att vaccin är pålitliga och säkra. Men det finns inga långtidsstudier som visar detta. Gång på gång har detta efterfrågats, men ingen kan presentera några studier? Om ditt räkneexempel hade haft stöd av några studier, hade det varit mer tyngd i det :) Annars blir det inte så vetenskapligt, tyvärr. Jag hoppas att så många som möjligt läser på, innan dom vaccinerar, så det är ett välgrundat beslut. Vissa barn "tål" vaccin, andra inte. Idag vet vi inte vilka barn som tål eller ej. Det är nämligen inte studerat. Läkemedelsbolagen och myndigheter utgår ifrån att alla är likadana fysiologiskt/biologiskt, och tål vaccin lika bra. Vi lekmän vet bättre, att alla är olika, och har olika förutsättningar. Alla barn får samma dos, och följer samma vaccinprogram. Först och främst måste det utredas vilka barn som faktiskt är känsliga, och kanske inte tål vaccin alls, förutom de kända riskgrupper som finns idag. Men det är inte vaccintillverkare intresserade av, då skulle dom tvingas erkänna att vaccin är farligt, skadligt och t.o.m dödligt för vissa. Det går ju inte för sig. Bra taktik du använder, att peka på de dåliga källorna, för att du personligen inte gillar Beattie. Att han refererar till myndigheter och vetenskapliga medicinska tidskrifter, nämner du dock inte ;) Om alla gamla källor är att betrakta som opålitliga, så är det rätt mycket kunskap vi kasta ut ;)
    Det handlar inte om att jag tycker att Beattie är ovetenskaplig. Han är ovetenskaplig. Det han säger håller inte för den mest grundläggande källgranskning. Han kan inte läsa av statistik (se räkneexemplet). Han vet inte hur man källhänvisar. Han kan uppenbarligen inte själv källgranska med tanke på att han hänvisar till Scheibner. Han drar slutsatser utan stöd i några källor. Han vet inte ens vad en slutledning är. På vilket sätt kan någon med så bristande kompetens anses vara något slags auktoritet i immunologi?! Detta är för mig fullständigt obegripligt.

    OK, så det enda Beattie försöker säga är att vaccin är som alla andra läkemedel och har biverkningar. Att vaccin har biverkningar och att vissa människor kan få allergiska reaktioner och på andra sätt reagera mot vaccin, även allvarligt, är inget som undanhålls. Det är välkänt för alla, så knappast särskilt kontroversiellt och om det var det enda han försöker säga så skulle ingen opponera sig överhuvudtaget.

    Mitt räkneexempel verkar du inte ha förstått överhuvudtaget. Vad menar du att jag ska ha vetenskapligt stöd för? Att jag räknat rätt? Ja, jag har vetenskapligt stöd för att jag har räknat rätt. Ta och kika på hur Beattie argumenterar kring kikhosta så tror jag du inser relevansen av exemplet. Både Beattie och andra som ifrågasätter kikhostevaccin på samma sätt som honom använder argumentet att andelen vaccinerade som insjuknar är större än andelen ovaccinerade som bevisföring för att vaccinet inte fungerar, och använder då siffror på det viset som i mitt exempel. Detta beror på att man helt enkelt räknar fel/inte vet hur man räknar/inte vet hur statistik fungerar.

    Och nej, det handlar inte om att jag personligen inte gillar Beattie. Jag känner inte Greg Beattie så jag har ingen som helst uppfattning om honom. Det enda jag utan tvekan kan konstatera - med stöd - är att han inte använder vetenskapliga metoder, har bristande kunskap i matematik, källkritik och immunolgi. Och nej, Jag har inte hoppat över det faktum att han refererar till myndigheter och vetenskapliga tidskrifter. Det hjälper ju föga att göra det om man inte förstår vad man läser, inte vet hur man läser av statistik eller på andra sätt inte vet hur man använder källor och källhänvisar. Ja, det är en bra taktik jag använder. Det är liksom så man gör när man granskar material. Det är den taktik eller metod som är generellt vedertagen. Har du själv opponerat eller deltagit i en opposition någon gång?

    Och nej, gamla källor är inte dåliga för att de är gamla. Det skrev jag heller inte. Det som däremot är ett rätt uppenbart bevis för bristande kompetens är att enbart använda en källa med rejält många år på nacken utan att överhuvudtaget relatera den till senare studier i samma ämne.

    Vad gäller atypisk mässling och vaccin så finns den kopplingen så enbart vid avdödat mässlingsvaccin (för att det var för ineffektivt). Avdödat mässlingsvaccin användes i USA mellan 1963-1967. Därefter har man använt levande vaccin. I Sverige har man, så vitt jag kunnat läsa mig till, alltid använt levande vaccin mot mässling. Att det finns en koppling mellan avdödat mässlingsvaccin och mottaglighet för atypisk mässling är inget som det är hysch hysch runt. Det är väl dokumenterat, precis som du säger. Med tanke på just detta så har man rätt väl studerat levande mässlingsvaccin och där har man inte funnit något samband. Så anledningen till att man inte informerar om atypisk mässling beror knappast på något slags konspiration från läkarvärlden för att lura oss att vaccinera oss, utan för att det helt enkelt inte gäller för det vaccin som ges.
Svar på tråden Vetenskapliga artiklar MOT vaccinering?