• SaramedM

    Vetenskapliga artiklar MOT vaccinering?

    Det finns massor med trådar med länkar men jag har fortfarande inte sett någon vetenskaplig studie som visat på dessa enorma nackdelar med vaccinationsprogrammet som många pratar om

    Med vetenskaplig menar jag publicerad forskning på tex pubmed, inte kloka gubben

    Så ni som är emot vaccinering, vart finns denna forskning?

  • Svar på tråden Vetenskapliga artiklar MOT vaccinering?
  • hullerombuller
    yodi skrev 2009-08-25 12:53:22 följande:
    nu har jag inte hunnit läsa alla länkar men ska göra det så fort som möjligt :)men något jag reagerar starkt på är att många har bildat sin uppfattning om vaccin på utländska studier, jag tycker det är oerhört viktigt att först ta reda på vilket vaccin ens eget land använder innan man fattar sitt beslut.som tex här i svergie så är studier gjorda i usa och england bara för att nämna några länder tämligen irellevanta då vi inte alls använder oss av samma typ av vaccin här i svergie.
    Jag har funderat lite i samma banor som du tidigare, men det jag funderar på är att om nu våra vaccin är så fantastiskt mycket bättre än de vaccin som den här forskningen är gjord på varför använder man då inte Svenska vaccin även i USA och andra länder? Är det verkligen så att de svenska läkemedelsföretagen är SÅ mycket bättre så att dom tar fram mindre "farliga" vaccin men det får inte resten av världen höra om? Jag är tveksam, tror att om så var fallet så skulle dom göra så mycket reklam så man skulle få höra om det.

    Jag har pratat med en amerikansk immunolog och enligt honom så var det inte några stora skillnader mellan vacciner världen över. Men jag ska försöka kolla upp innehålsförteckningar och jämföra.
  • PrettyinPink

    maria12 TACK så mycket för allt jobb med att publicera alla länkar här, hoppas nu alla som är för vaccinering och vill ha en debatt orkar/kan/vill dessa innan!

  • elinville
    hullerombuller skrev 2009-08-25 20:37:02 följande:
    Jag har funderat lite i samma banor som du tidigare, men det jag funderar på är att om nu våra vaccin är så fantastiskt mycket bättre än de vaccin som den här forskningen är gjord på varför använder man då inte Svenska vaccin även i USA och andra länder? Är det verkligen så att de svenska läkemedelsföretagen är SÅ mycket bättre så att dom tar fram mindre "farliga" vaccin men det får inte resten av världen höra om? Jag är tveksam, tror att om så var fallet så skulle dom göra så mycket reklam så man skulle få höra om det. Jag har pratat med en amerikansk immunolog och enligt honom så var det inte några stora skillnader mellan vacciner världen över. Men jag ska försöka kolla upp innehålsförteckningar och jämföra.
    Kan vara så enkelt som att USA tex har en större befolkning, kräver billigare vaccin, och dessutom har en hel del stor aläkemedlesbolag som lobbar för sina vaccin...tror sverige har svårt för att ta sig ut i den marknaden då. Och de amerikanska bolagen går väl då inte direkt ut med att deras inte är lika "ofarliga"... Kanske? Bara en reflektion, kom in i tråden precis
    Maja 0707, Bebis 1002
  • maria12

    Hej, jag hinner inte vara online sa mkt, men tack for era synpunkter! Jag kommenterar en del lite snabbt bara:


    Fenna skrev 2009-08-23 22:22:41 följande:
    Hej Maria12, jag har inte last studien men att en stor procent av de som smittas ar vaccinerade kan ju bero pa att i princip alla ar vaccinerade sa aven om fa vaccinerade smittas blir det manga jamfort med de ovaccinerade.

    ja, det kan sakert ligga nagot i vad du sager. Klok tanke.

    Jag tror att man vaccinerar barn mot hepatit B for att de lattare utvecklar en kronisk infektion och ar skyddet borta kan man ju vaccinera igen.
    Ja, visst kan man vaccinera senare om det behovs.

    Vad jag inte begriper ar att varlden over vaccinerar de ALLA barn dag ett, och mitt barn rekomenderas detta fran bvc i sverige, aven om jag inte sjalv ar barare pa hep B.
    Efter samrad med svensk smittskyddslakare som bekraftade att hep b smittas framst via blodtransfusioner (allt blod ar screenat nastan overallt i varlden), sex, smutsiga nalar eller om mamman har viruset, sa kom vi fram till att mitt barn har i princip NOLL risk att fa det, och om hon sen blir tonaring och darmed kan utsatta sig for riskerna (sex, blir sprutnarkoman, (gud forbjude!) eller gar till jattesunkiga nagelsalonger etc) sa kan vi ta stallning till sprutan da. Jag forstar inte varfor man vaccinerar barn varlden direkt de fods med detta vaccin, eftersom det annu tyvarr pa manga hall innehaller kvicksilver och ar ganska omstritt. Man blir ju liksom ombedd att inte ata nagon insjofisk etc hela graviditeten och sen nar barnet val ploppat ut SPRUTAR man in kvicksilver i stallet.....(obs, ej sverige!)

    Enligt en rapport jag fatt fran smittskyddsinstitutet (som ar FOR vaccin, darfor har den inte sa mkt har att gora) , stod det att en del studier pekar pa ett samband mellan hepb vaccinet och multipel scleros, men att man kan varken kan bevisa eller utesluta detta i dagslaget. Varfor chansa kanns det som da. Men i sverige anvands inte detta vaccin till andra an sk "riskgrupper" (som bvc tyckte vi var i och med boendet utomlands). Detta vaccin KAN bli aktuellt i sverige. Ni far val ta stallning till det da.
  • maria12

    alltsa, jag ar skammigt dalig pa datorer....nu vart det jag kommenterade till ditt (Fennas) forsta inlagg ocksa skrivet i blatt.....

    Min kommentar:
    "ja, det kan sakert ligga nagot i vad du sager. Klok tanke."

    -var saklart menat till din teori om varfor sa manga vaccinerade smittats!

  • maria12
    Mandolin skrev 2009-08-24 12:50:05 följande:
    oj varit lite rörig, sorry, skyllr på att lillkillen vakna
    Nej, det vart inte rorigt, tack for att du tog dig tid att forsoka hjalpa mig forsta. Har inte kollat dina lankar annu om adjuvans, men ska gora det sa snabbt jag far tid sa forstar jag sakert allt battre! Tack!
  • maria12
    yodi skrev 2009-08-25 12:53:22 följande:
    nu har jag inte hunnit läsa alla länkar men ska göra det så fort som möjligt :) men något jag reagerar starkt på är att många har bildat sin uppfattning om vaccin på utländska studier, jag tycker det är oerhört viktigt att först ta reda på vilket vaccin ens eget land använder innan man fattar sitt beslut. som tex här i svergie så är studier gjorda i usa och england bara för att nämna några länder tämligen irellevanta då vi inte alls använder oss av samma typ av vaccin här i svergie.
    Ja, fast nar jag skrev till smittskyddsinstitutet for att fa mer information fran dem direkt om vaccinationers sakerhet, sa mailade de mig langa dokument (som alla sa att vaccinationer till stor grad var helt ofarliga saklart), som var till stor del baserade pa utlanska studier. (vagar inte saga ALLA, for jag har inte raknat!) Jag tror personligen det ar svart for Sverige att gora all forskning sjalv, eftersom det ar mkt dyrt.
    Sen producerar ju lakemedelsforetagen oftast globalt.

    De vaccin som inte andra an riskgrupper far i sverige (som stora delar av ovriga varlden far) ar Tuberculos och HepB.
    Sverige anvander oxa avdodat Poliovaccin istallet for levande, samt DTP istallet for DTaP.
    Alla andra vaccin ar identiska med sydamerika, i allafall ar det den infon jag fatt.
    Forstar att vissa grejer inte ar darfor aktuella (annu) i Sverige, men det mesta ar anda det. Vaccinationsprogrammen ar jattelika annars.
  • maria12

    oj , skrev fel, det ska vara tvartom: sverige anvander DTaP istallet for DTP som storsta delen av varlden (tyvarr) annu anvander!

  • elinville

    Kommer bara med ett inlägg om vaccinering mot Hep B och TBC, anledningen till att man  vill vaccinera "så tidigt som möjligt" med dessa är att man får ett större skydd ju äldre man är. Särskilt TBC är ett sådant vaccin som ger pehört dåligt skydd, endast 0-70% om man vaccineras som vuxen (själv har jag noll efter två vaccinationer), men barn kan komma uppi 90% skydd om de vaccineras tidigt. Ska försöka leta upp studien som visar dett på internet, har den i pappersform från min utbildning i infektionssjukvård.


    Maja 0707, Bebis 1002
Svar på tråden Vetenskapliga artiklar MOT vaccinering?