• Äldre 20 Aug 18:11
    2825 visningar
    12 svar
    12
    2825

    Fel att personer med lätt utvecklingsstörning skaffar barn ?

    Oj, är det verkligen någon som menar det!?

    En liten notis bara: man kallar det inte för utvecklingsstörning om det handlar om specifika svårigheter så som du nämner. Utvecklingsstörning är de som har en lägre IQ än det som klassificeras till att vara innanför normalområdet, så kan det vara grader här under. Men de med dyslexi eller koncentrationssvårigheter faller inte in under detta (även om man kan ha bägge delar).

    Ska med spänning följa med på denna tråd, och se om FL kan chocka mig ännu mer

  • Äldre 20 Aug 18:24
    #3

    Miss Understood skrev 2009-08-20 18:20:49 följande:


    Ja, men så vadå? Om man har ett IQ på 69 så är man en dålig förälder men har ett IQ på 71 så räknas man som bra förälder?Hoppas fler kan svara på mina frågor.
    Vem säger detta?
  • Äldre 20 Aug 19:06
    #7

    I den tråden du visar till så svarar ju faktiskt ett stort flertal att det beror på graden av utvecklingsstörning. Och det är du ju enig i också: "Personligen så tycker jag ju att det handlar om vilken grad av utvecklingsstörning det handlar om."

    När det gäller utvecklingsstörning så handlar det om mer än bara IQ. För att den diagnosen ska kunna sättas måste personen också ha betydliga nedsättningar i adaptiva funktioner innom minst 3 viktiga livsområden. Och det är ju oftast just denna delen av funktionsnedsättningen som gör att man värderar det till att människor med utvecklingsstörning är mindre ägnade till att kunna ta hand om barn och därmed bli föräldrar. Så det blir fel av dig att bara knyta upp det mot IQ. Diskussionen du startar här tycks inte vara helt genomtänkt, då du först drar likhetstecken mellan personer med specifika svårigheter och personer med utvecklingsstörning, och sedan enbart jämför IQ och visar till en poängsskillnad på 2 poäng. Det är en intressant diskussion du försöker starta, men när du inte håller dig till de faktiska diagnostiska kriterierna för det du önskar att diskutera och dessutom blandar diagnoser, så verkar det som om du mest är ute efter att sätta dit folk eller medvetet missförstå andras kanske genomtänka ståndpunkter.

Svar på tråden Fel att personer med lätt utvecklingsstörning skaffar barn ?