Bomb detonerad i Bryssel
Forum Studerande - Samhälle
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Vad krävs för att bli Polis?

  Tor 20 aug 2009 18:57 Läst 28827 gånger Totalt 34 svar
  Tor 20 aug 2009 18:57

  Jag vill verkligen bli Polis, det yrket hade passat mig utmärkt (e jag säker på iaf)

  Men finns det någon här som vet vad för betyg man ska ha för att söka in? Jag vill helst bara ha säkra svar, alltså inga gissningar.

  Några vänner till mig säger att det räcker med gymnasie kompetens, vilket jag har. '

  Några säger att man ska ha ha Godkänt i alla kärn ämnen, vilket jag inte har.

  God mentalitet har jag och god fysik, men jag har INGET läshuvud, tyvärr. Vet ni vad skolorna finns, jag bor i södra skåne? Såklart ska jag kolla upp detta själv med, men vill gärna höra vad folk har för erfarenhet.

  Någon som har en hög med goda råd får gärna del med er. Tack.


 • Fre 21 aug 2009 19:50 #21

  Finns en tråd här på familjeliv: "Vi som sökt/söker till polishögskolan 3.0" www.familjeliv.se/Forum-5-70/m45717435.html

  Det finns en polishögskola i Växjö så det är den som är närmast dig.


   


  Det är inte raketforskning att söka in... Det gäller som sagt att ha komplett gymnasiebetyg. Om man inte har det får man läsa upp ämnen på komvux.
  De polisförberedande utbildningarna ger ingen förtur men visst, det ger en större inblick i vad för arbete polisen utför och sen ser det bra ut i meritlistan.


   


  Har rekommenderat det förr och jag gör det igen: www.polisman.se/forum Ett forum för de som vill bli polis, allmänt intresserade eller är poliser.

 • luddig­amaskr­osen
  Visa endast
  Fre 21 aug 2009 20:01 #22

  Hej. En till här som planerar att söka in om några år, har velat bli polis i 10 år nu.
  Är det någon som vet om det är svårare att komma in om man har pluggat upp gymnasiet på komvux? Jag måste göra det eftersom jag fick barn och aldrig gick tillbaka mitt i den tiden.

 • luddig­amaskr­osen
  Visa endast
  Fre 21 aug 2009 20:03 #23

  Hehe, gick inte så bra att skriva sista meningen. Jag måste göra det eftersom jag fick barn mitt i gymnasiet och aldrig gick tillbaka efter det.

 • Fre 21 aug 2009 20:19 #24
  luddigamaskrosen skrev 2009-08-21 20:01:16 följande:
  Hej. En till här som planerar att söka in om några år, har velat bli polis i 10 år nu. Är det någon som vet om det är svårare att komma in om man har pluggat upp gymnasiet på komvux? Jag måste göra det eftersom jag fick barn och aldrig gick tillbaka mitt i den tiden.
  Att man pluggat upp betygen på komvux spelar ingen roll, huvudsaken är att man har ett komplett slutbetyg från gymnasiet plus de ämnen som behövs för att söka in (Jag läste tex aldrig Historia i gymnaiet så det fick jag läsa upp nu istället)

  Hur rekryteringen väljer vet ingen... Det finns vissa med extrema meriter som aldrig kommer in medans någon som precis gått ut gymnasiet kommer in.
 • luddig­amaskr­osen
  Visa endast
  Fre 21 aug 2009 20:33 #25
  NK80 skrev 2009-08-21 20:19:36 följande:
  Att man pluggat upp betygen på komvux spelar ingen roll, huvudsaken är att man har ett komplett slutbetyg från gymnasiet plus de ämnen som behövs för att söka in (Jag läste tex aldrig Historia i gymnaiet så det fick jag läsa upp nu istället) Hur rekryteringen väljer vet ingen... Det finns vissa med extrema meriter som aldrig kommer in medans någon som precis gått ut gymnasiet kommer in.
  Tack, lugnar mig något. Men är iofs väldigt nervös för att aldrig komma in. Och det personliga brevet ska vi inte tala om hur nervös jag är för att skriva. Vet ju inte vad man ska ta upp för att det ska bli bra, jag tänker på det nästan varje dag.
  Går du på PHS?
 • Intifa­da
  Visa endast
  Fre 21 aug 2009 20:35 #26

  En bekant blev nekad av psykologen för att hon var för glad. Det säger en del om den svenska polisen.

 • Fre 21 aug 2009 20:40 #27

  luddigamaskrosen, Nej jag går inte där ÄN Jag skall dock göra de sista testerna med psykologsamtal och polisintervju nu på onsdag. Detta är första gången jag söker så jag är mer än nöjd att få komma så här långt.
  Ang. det personliga brevet: Skriv först ut all som kommer ur dig och sen så fixar du till det lite snyggare, formulerar dig bättre, tar bort och lägger till etc. Och glöm för allt inte i världen att skriva varför du vill bli polis, det är rätt så viktig punkt i brevet
  Jag tog upp det vanliga, ålder, vart jag bor, min familj och hund, vad jag jobbar med, intressen och varför jag vill bli polis. Brevet var knappt en halv A4... {#lang_emotions_dreamer}

 • Fre 21 aug 2009 20:42 #28
  Intifada skrev 2009-08-21 20:35:50 följande:
  En bekant blev nekad av psykologen för att hon var för glad. Det säger en del om den svenska polisen.
  Jo, det är en del som fått en del märkliga svar ang. varför de inte kom in på PHS.
 • luddig­amaskr­osen
  Visa endast
  Fre 21 aug 2009 20:45 #29
  NK80 skrev 2009-08-21 20:40:42 följande:
  luddigamaskrosen, Nej jag går inte där ÄN Jag skall dock göra de sista testerna med psykologsamtal och polisintervju nu på onsdag. Detta är första gången jag söker så jag är mer än nöjd att få komma så här långt. Ang. det personliga brevet: Skriv först ut all som kommer ur dig och sen så fixar du till det lite snyggare, formulerar dig bättre, tar bort och lägger till etc. Och glöm för allt inte i världen att skriva varför du vill bli polis, det är rätt så viktig punkt i brevet Jag tog upp det vanliga, ålder, vart jag bor, min familj och hund, vad jag jobbar med, intressen och varför jag vill bli polis. Brevet var knappt en halv A4...
  Tack så mycket för tipsen! Ett stort lycka till, hoppas du kommer in! Följer er i andra tråden som du länkade om.
  Undrar om sånt som att vara med i kommunens "kristeam" kan hjälpa till på traven att vara extra lämplig?
 • Fre 21 aug 2009 20:55 #30

  Vilken tur att jag inte ska söka riktigt Än, jag ska först bli färdig med vissa andra saker här i livet, sen ska jag satsa sten hårt på detta med polis yrket, jag har drömt om det sedan jag kan minnas, och jag har en del med mig i bagaget som gör att jag känner mig extra taggad.

  Jag måste fråga er en annan sak, en kollega till mig ska söka in, alltså hon e rätt ung och erefaren av livet över huvud taget, men annan sak jag har tänkt på och det är att hon har hjärtproblem, jag vet inte vad,, men förra sommaren var hon så dålig att läkarna funderade på att ställa henne i kö till nytt hjärta, jag har för mig att man måste vara så gott som kärnfrisk om man ska bli Polis.... eller???


 • Fre 21 aug 2009 21:02 #31

  Öhh ursäkta min dåliga stavning idag....trött i skallen.

  Det ska givetvis stå att min kollega e rätt Oerfaren (alltså hon e för ung än att söka)


 • Fre 21 aug 2009 21:25 #32
  Förväntansfull0406 skrev 2009-08-21 20:55:11 följande:
  Vilken tur att jag inte ska söka riktigt Än, jag ska först bli färdig med vissa andra saker här i livet, sen ska jag satsa sten hårt på detta med polis yrket, jag har drömt om det sedan jag kan minnas, och jag har en del med mig i bagaget som gör att jag känner mig extra taggad. Jag måste fråga er en annan sak, en kollega till mig ska söka in, alltså hon e rätt ung och erefaren av livet över huvud taget, men annan sak jag har tänkt på och det är att hon har hjärtproblem, jag vet inte vad,, men förra sommaren var hon så dålig att läkarna funderade på att ställa henne i kö till nytt hjärta, jag har för mig att man måste vara så gott som kärnfrisk om man ska bli Polis.... eller???
  Då det är en STOR hälsoundersökning vid det sista testet så kommer hon nog (tyvärr) aldrig komma in på PHS. Och du har rätt, har man kroniska sjukdommar som ställer till det i vardagen så är framtiden som polis rätt så liten.

  Luddigamaskrosen, all typ av föreningsaktivitet, volontär arbete etc är meriterande.
 • Fre 21 aug 2009 21:27 #33

  kolla upp på hemsidan......polis.se el nu

 • Fre 21 aug 2009 21:42 #34
  NK80 skrev 2009-08-21 21:25:35 följande:
  Då det är en STOR hälsoundersökning vid det sista testet så kommer hon nog (tyvärr) aldrig komma in på PHS. Och du har rätt, har man kroniska sjukdommar som ställer till det i vardagen så är framtiden som polis rätt så liten. Luddigamaskrosen, all typ av föreningsaktivitet, volontär arbete etc är meriterande.
  nej jag förstod det med, men jag säger inget, hon lär märka det själv.

Innehåll

Innehåll


Innehåll

Följ oss på instagram!