Inlägg från: Vickan I |Visa alla inlägg
  • Vickan I

    Vad krävs för att bli Polis?

    Svenskt medborgarskap. Fylld 20 år under antagningsåret . Körkort för bil (B-behörighet). Normal fysisk förmåga.
    Du får inte lida av kroniska sjukdomar eller ha sådana belastnings- eller förslitningsskador som kan komma att försvåra dina möjligheter att fullgöra polisyrket. Simkunnig. Intyg ska bifogas ansökan. God synskärpa och normalt färgseende och fullgod hörsel  Grundläggande behörighet för högskolestudier. Läs mer på www.vhs.se 
    Med särskild behörighet i följande ämnen:
    Svenska B,
    Historia A,
    Samhällskunskap A,
    Högskoleprov eller poäng från högskola/universitet. Lämplig som polis (personliga egenskaper och laglydig)

    http://www.polisen.se/Om-polisen/Bli-polis/Ansokan-och-krav-/Formella-krav/

    Skolor finns i Stockholm, Umeå och Växjö samt på distans.


    (¯`°?.¸ ღ♥ Alvin 090104 ♥ღ ¸.?°´¯)
  • Vickan I

    Ja det räcker med godkänt i dessa ämnen från gymnasiet. Sedan behöver du även göra ett högskoleprov då du inte har pluggat på högskola och har poäng därifrån.


    (¯`°?.¸ ღ♥ Alvin 090104 ♥ღ ¸.?°´¯)
  • Vickan I

    Nej resultatet säger de inte spelar så stor roll, men man ska komma ihåg att det är många som söker och någonstans måste de börja att sålla bort folk!

    Men mkt mer än bara resultatet på högskoleprov som spelar in då.


    (¯`°?.¸ ღ♥ Alvin 090104 ♥ღ ¸.?°´¯)
  • Vickan I

    Provet är giltigt i 5 år. Du kan göra provet flera ggr om du vill.

    Självklart är det meriterande om man har viss tidigare utbildning inom ex juridik, socionom etc. Men vet ej riktigt vad Parvati menar med kvoter?


    (¯`°?.¸ ღ♥ Alvin 090104 ♥ღ ¸.?°´¯)
  • Vickan I

    Till polisutbildningen finns det og inga kvoter på det sättet.

    Finns vissa premisser man måste uppfyllt för att vara behörig att söka, sedan går otroligt mycket på hur man klarar kommande intervjuer med psykolog, poliser mfl under utagningsförfarandet. Är annorlunda att söka till PHS mot andra högskolor.


    (¯`°?.¸ ღ♥ Alvin 090104 ♥ღ ¸.?°´¯)
  • Vickan I

    Som det var tidigare så hjälper inte dessa sk förberedande utbildningarna dig så mkt att komma in. Är inte vidare märkvärdigt på pappret när man söker eller vad jag ska säga. Var så tidigare iaf... Då är det bättre att lägga tid på att läsa ngn kurs i psykologi, juridik etc som luttelin skrev.

    Ja som sagt så är det oerhört många som söker, så kämpa på!


    (¯`°?.¸ ღ♥ Alvin 090104 ♥ღ ¸.?°´¯)
  • Vickan I
    parvati skrev 2009-08-20 23:04:44 följande:
    Vickan I skrev 2009-08-20 21:51:09 följande: Tror du? Men preparandutbildningen var på Borås högskola där de också har polisutbildning?Förväntansfull: Titta in på Borås högskolas hemsida eller googla polisutbildning.
    Det hette så för några år sedan när jag utbildade mig iaf, men kan ju ha ändrats en hel massa sedan dess. Men är så otroligt mkt annat som spelar in också och OM man inte kommer in är det bättre att ha satsat på ngn utbildning man ändå kan ha bättre användning för iaf. Men som sagt, kan vara annorlunda nu.

    Att gå en utbildning för att förbereda sig för att gå/klara en annan utbildning sedan låter ju inte så bra. Det finns då flera 1000 andra som söker som anser sig redan vara tillräckligt bra för att kunna söka och dessa ska man konkurrera med. Bättre då satsa på ex en kriminologiutbildning eller sådant som ger meriter för kommande jobbet för det är framtida kollegor som rekryterar....
    (¯`°?.¸ ღ♥ Alvin 090104 ♥ღ ¸.?°´¯)
  • Vickan I
    Information om preparandutbildningens innehåll och struktur

    Utbildning består av tre delar. Akademiska studier (del 1) varvas med praktiska inslag där yrkesutövande poliser (del 2) ger en bred inblick i det vad polisyrket innebär. I utbildningen ingår också individuell karriärcoachning, under handledning av erfarna poliser.


    En central del i utbildningen är att du ges individuell träning och feed back (del 3) i de olika delar som är behörighetsgivande vid antagningen till polisutbildningen, t ex diagnos och träning i svenska samt fysiska tester och träning.


    Preparandutbildningen ges under ett halvår och startar med en internatvecka på Hjälmareds folkhögskola i Alingsås under perioden 3 augusti - 6 augusti 2009. Därefter följer studier förlagda till Högskolan i Borås följt av två återträffar vid Hjälmareds folkhögskola. Återträffarna är förlagda till två lördagar under hösten.

    Ja de akademiska studier som ingår här under ett halvår går def inte att jämföra med en annan inriktad utbildning. Men absolut kan det säkert vara otroligt roligt att göra det. Det som jag tror skulle vara det bästa med att gå där skulle då vara att man visar att man verkligen vill, eftersom man valt ngn polisinriktad kurs som man egentligen inte behöver och varit villig att dessutom ta studielån för det.


    (¯`°?.¸ ღ♥ Alvin 090104 ♥ღ ¸.?°´¯)
Svar på tråden Vad krävs för att bli Polis?