Inlägg från: parvati |Visa alla inlägg
  • parvati

    Vad krävs för att bli Polis?

    Högskoleprovet gäller även om resultatet inte blir så bra. Men du kan göra om det och även gå kurser för att förbättra ditt resultat. Man söker in på olika kvoter så ju fler vägar du har att söka på desto bättre.

  • parvati

    Tror att det är 5 år. Titta in på sidan www.studera.nu så kan du läsa det mesta om utbildningar och antagningar. Det brukasar rekommenderas att man gör högskoleprovet flera gånger så att man lär sig och resultatet förbättras. Det bästa resultaTET räknas. Resultat sparas automatiskt hos högskoleverket.

    Du söker in på gymnasie, folkhögskola, Högskoleprov(rätta mig gärna om jag har fel)om du då har både gymnasiebetyg och högskoleprov kan du ju söka på flera sätt.

  • parvati

    Vickan I skrev 2009-08-20 20:26:58 följande:


    Till polisutbildningen finns det og inga kvoter på det sättet.Finns vissa premisser man måste uppfyllt för att vara behörig att söka, sedan går otroligt mycket på hur man klarar kommande intervjuer med psykolog, poliser mfl under utagningsförfarandet. Är annorlunda att söka till PHS mot andra högskolor.
    Jaha, tack då har jag lärt mig

    Jag har goooglat och hittat att Borås Högskola har en preparandutbildning för de som vill komma in på polisutbilning. Samt att det finns 1 folkhögskola spm har en speciell utbildning som ger behörigt till att söka(om du inte redan har det)
  • parvati

    Vickan I skrev 2009-08-20 21:51:09 följande:


    Som det var tidigare så hjälper inte dessa sk förberedande utbildningarna dig så mkt att komma in. Är inte vidare märkvärdigt på pappret när man söker eller vad jag ska säga. Var så tidigare iaf... Då är det bättre att lägga tid på att läsa ngn kurs i psykologi, juridik etc som luttelin skrev.Ja som sagt så är det oerhört många som söker, så kämpa på!
    Tror du? Men preparandutbildningen var på Borås högskola där de också har polisutbildning?

    Förväntansfull: Titta in på Borås högskolas hemsida eller googla polisutbildning.
  • parvati

    Vickan I skrev 2009-08-20 23:16:44 följande:


    Det hette så för några år sedan när jag utbildade mig iaf, men kan ju ha ändrats en hel massa sedan dess. Men är så otroligt mkt annat som spelar in också och OM man inte kommer in är det bättre att ha satsat på ngn utbildning man ändå kan ha bättre användning för iaf. Men som sagt, kan vara annorlunda nu.Att gå en utbildning för att förbereda sig för att gå/klara en annan utbildning sedan låter ju inte så bra. Det finns då flera 1000 andra som söker som anser sig redan vara tillräckligt bra för att kunna söka och dessa ska man konkurrera med. Bättre då satsa på ex en kriminologiutbildning eller sådant som ger meriter för kommande jobbet för det är framtida kollegor som rekryterar....
    Jag vet inte men det borde ju ingå kriminologi, juridik, psykologi, sociologi bland annat på en preparand utbildning på högskolan. Vad ska de annars läsa? >Värt att kolla lite närmare på om man känner sig osäker eller inte kommer in på första försöket.
Svar på tråden Vad krävs för att bli Polis?