• luddig­amaskr­osen
    Äldre 21 Aug 20:01
    32992 visningar
    34 svar
    34
    32992

    Vad krävs för att bli Polis?

    Hej. En till här som planerar att söka in om några år, har velat bli polis i 10 år nu.
    Är det någon som vet om det är svårare att komma in om man har pluggat upp gymnasiet på komvux? Jag måste göra det eftersom jag fick barn och aldrig gick tillbaka mitt i den tiden.

  • luddig­amaskr­osen
    Äldre 21 Aug 20:03
    #23

    Hehe, gick inte så bra att skriva sista meningen. Jag måste göra det eftersom jag fick barn mitt i gymnasiet och aldrig gick tillbaka efter det.

  • luddig­amaskr­osen
    Äldre 21 Aug 20:33
    #25
    NK80 skrev 2009-08-21 20:19:36 följande:
    Att man pluggat upp betygen på komvux spelar ingen roll, huvudsaken är att man har ett komplett slutbetyg från gymnasiet plus de ämnen som behövs för att söka in (Jag läste tex aldrig Historia i gymnaiet så det fick jag läsa upp nu istället) Hur rekryteringen väljer vet ingen... Det finns vissa med extrema meriter som aldrig kommer in medans någon som precis gått ut gymnasiet kommer in.
    Tack, lugnar mig något. Men är iofs väldigt nervös för att aldrig komma in. Och det personliga brevet ska vi inte tala om hur nervös jag är för att skriva. Vet ju inte vad man ska ta upp för att det ska bli bra, jag tänker på det nästan varje dag.
    Går du på PHS?
  • luddig­amaskr­osen
    Äldre 21 Aug 20:45
    #29
    NK80 skrev 2009-08-21 20:40:42 följande:
    luddigamaskrosen, Nej jag går inte där ÄN Jag skall dock göra de sista testerna med psykologsamtal och polisintervju nu på onsdag. Detta är första gången jag söker så jag är mer än nöjd att få komma så här långt. Ang. det personliga brevet: Skriv först ut all som kommer ur dig och sen så fixar du till det lite snyggare, formulerar dig bättre, tar bort och lägger till etc. Och glöm för allt inte i världen att skriva varför du vill bli polis, det är rätt så viktig punkt i brevet Jag tog upp det vanliga, ålder, vart jag bor, min familj och hund, vad jag jobbar med, intressen och varför jag vill bli polis. Brevet var knappt en halv A4...
    Tack så mycket för tipsen! Ett stort lycka till, hoppas du kommer in! Följer er i andra tråden som du länkade om.
    Undrar om sånt som att vara med i kommunens "kristeam" kan hjälpa till på traven att vara extra lämplig?
Svar på tråden Vad krävs för att bli Polis?