• Sofies värld

    Är det verkligen normalt med huvudvärk varje dag???

    Hej!

    Sedan förra hösten har jag huvudvärk varje dag och svår migrän minst en gång i veckan. Har varit hos neurologen men har bara fått betablockerare och utksiven migränmedicin.

    Vet inte vad jag ska göra, för det känns så handikappande i mitt liv!

    Varje dag vaknar jag med huvudvärk och sedan har jag det till och från hela dagen. Jag får yrselattacker flera gånger om dagen och på eftermiddagen blir jag alltid illamående. Nu har jag märkt av att mitt öronsus har blivit mycket värre på kvällarna och mina händer har börjat domna.

    Det känns som om läkarna skyller allt på min sjukdom. (opererad för giftstruma) de säger att det säkert är pga. värdena, fastän mina värden är okej.

    Vad kan det vara för något och vad kan man begära att dom gör? När läkarna bara säger att det verkar vara stress eller min sjukdom så vet jag inte riktigt vad jag ska säga, utan går bara hem och gråter där i stället.

    HJÄLP!!!


    Iseline 4 okt-06, Tor 23 mars-09
  • Svar på tråden Är det verkligen normalt med huvudvärk varje dag???
  • mamita64

    Jag funderar på om du är utredd för Meniéres sjukdom?
    Min bror har den och symptomen är yrsel, öronsusningar och migrän. Googla på det så kan du se mer om det stämmer in på dej.
    Jag hade huvudvärk varje dag i sex år, inte panikont men tillräckligt för att det skulle vara jobbigt. Varje helg när jag var ledig låg jag i migrän.
    Anledningen låg mycket i spända muskler i axel och skulderpartiet.
    Migränattackerna kom när jag slappnade av.
    För min del så hjälpte akupunktur bra mot den här formen av huvudvärk, som då kom från spänningar. Jag är reumatiker och har värk i hela kroppen och då är det lätt gjort att man belastar muskler fel och får extra ont.
    Att dina händer domnar kan bero på spänningar i armar, axel/skulderpartiet det med. Du kan tex ha fått en inflammation som trycker mot nerver som går ner i händerna. Jag hade en period på drygt två år när mina händer domnade bort så fort jag höll i något bland annat.
    Jag hoppas att detta ger dej något som du kan forska vidare ifrån,
    Stress ska inte underskattas, det kan påverka oss på många sätt, men läkare kan vara så otroligt klumpiga när de förklarar saker, tex bara säga " det är psykiskt" utan att förklara ordentligt varför man kan få ont i tex nacken eller ryggen pga att man mår dåligt psykiskt utan istället får man tro att man är sjuk i huvudet och inbillar sej alltihop.
    Lycka till ,ge dej inte

  • Rebecka75

    Och så kan det ju vara en så enkel lösning som fel på synen, eller nåt knas med tänderna.... Kanske inte för dig egentligen eftersom det är mer än huvudvärk bara men det skadar ju inte att kolla upp
    Jag brukar gå med huvudvärk i flera månader innan jag kommer ihåg att det är nog dags att gå till optikern...

    Hoppas du kommer på vad som är fel, sååå jobbigt att gå runt med värk.

  • Sofies värld

    kollar min syn ganska ofta pga. mina ögonproblem. jag stänger inte ögonen riktigt när jag sover eftersom jag pga. sjukdomen har så utstående ögon. men dom vill inte göra något åt det eftersom dom inte tycker att det är ett så uttalat problem, trots att jag tjatat om operation för att det spänner så kring ögonen. dessutom vätskesätter jag bara ögonhinnen 3-4 sekunde för varje blinkning, hos normala människor är det ca 20 sek.

    Tänderna tror jag inte heller det är eftersom jag sover med plastskena. har det pga. att jag haft tandställning i vuxen ålder.

    det där med Meniéres passar inte riktigt in på mig eftersom jag inte känner några problem med öronen förutom att det susar och att jag har blivit väldigt ljudkänslig.

    men tack för alla förslag!


    Iseline 4 okt-06, Tor 23 mars-09
  • Mira 70

    Har liknande problem emellanåt. Ofta beror det på en inre stress och har hjälpt med regelbunden nack, rygg och ansiktsmassage.

  • mamita64

    Sofies värld skrev 2009-08-21 23:56:52 följande:


    kollar min syn ganska ofta pga. mina ögonproblem. jag stänger inte ögonen riktigt när jag sover eftersom jag pga. sjukdomen har så utstående ögon. men dom vill inte göra något åt det eftersom dom inte tycker att det är ett så uttalat problem, trots att jag tjatat om operation för att det spänner så kring ögonen. dessutom vätskesätter jag bara ögonhinnen 3-4 sekunde för varje blinkning, hos normala människor är det ca 20 sek. Tänderna tror jag inte heller det är eftersom jag sover med plastskena. har det pga. att jag haft tandställning i vuxen ålder. det där med Meniéres passar inte riktigt in på mig eftersom jag inte känner några problem med öronen förutom att det susar och att jag har blivit väldigt ljudkänslig. men tack för alla förslag!
    Det är ju himla bra om det inte är Meniéres.
    Alla i min familj har tinnitus och för min bror har den förvärrats mycket sen han blev sjuk. Han är nu dessutom döv på ena örat.
    Men det började med yrsel, ökad tinnitus (då han ju redan haft det länge) och migrän.
  • madeleinesophie

    Sofies värld skrev 2009-08-21 00:21:15 följande:


    Hej!Sedan förra hösten har jag huvudvärk varje dag och svår migrän minst en gång i veckan. Har varit hos neurologen men har bara fått betablockerare och utksiven migränmedicin. Vet inte vad jag ska göra, för det känns så handikappande i mitt liv!Varje dag vaknar jag med huvudvärk och sedan har jag det till och från hela dagen. Jag får yrselattacker flera gånger om dagen och på eftermiddagen blir jag alltid illamående. Nu har jag märkt av att mitt öronsus har blivit mycket värre på kvällarna och mina händer har börjat domna.Det känns som om läkarna skyller allt på min sjukdom. (opererad för giftstruma) de säger att det säkert är pga. värdena, fastän mina värden är okej. Vad kan det vara för något och vad kan man begära att dom gör? När läkarna bara säger att det verkar vara stress eller min sjukdom så vet jag inte riktigt vad jag ska säga, utan går bara hem och gråter där i stället.HJÄLP!!!
    Hej!
    får jag fråga vart din huvudvärk sitter? Går de över om du tex äter, alvedon,ipren,treo eller liknande????=) undrar för jag känner igen mig!!!
  • Sofies värld

    Huvudvärken sitter främst bakom näsan eller vad man ska säga... känns alltid bättre om jag trycker med fingrarna där. Alvedon hjälper lite men lämnar oftast kvar en liten molande värk, men då måste jag äta det hela dagarna så det har jag slutat med nu. Men det hjälper inte mot yrseln.

    mot migrän hjälper Zomig Nasal eller Imigran om jag tar det i tid, dvs. i samma stund som min syn försvinner.Väntar jag ett par minuter är det kört. Migränen får strokeliknande symtom: ena sidan somnar och följer inte med, synen försvinner helt eller delvis, talet blir sluddrande och jag säger helt andra ord än de jag formulerar i huvudet till exempel.


    Iseline 4 okt-06, Tor 23 mars-09
  • madeleinesophie

    Sofies värld skrev 2009-08-23 16:22:51 följande:


    Huvudvärken sitter främst bakom näsan eller vad man ska säga... känns alltid bättre om jag trycker med fingrarna där. Alvedon hjälper lite men lämnar oftast kvar en liten molande värk, men då måste jag äta det hela dagarna så det har jag slutat med nu. Men det hjälper inte mot yrseln.mot migrän hjälper Zomig Nasal eller Imigran om jag tar det i tid, dvs. i samma stund som min syn försvinner.Väntar jag ett par minuter är det kört. Migränen får strokeliknande symtom: ena sidan somnar och följer inte med, synen försvinner helt eller delvis, talet blir sluddrande och jag säger helt andra ord än de jag formulerar i huvudet till exempel.
    okok=) tack för svar! Alltså hur ofta har du det??=/ Och vad säger läkarna då?
  • Sofies värld

    migrän har jag ett par gånger i månaden, men då är det riktigt illa. innan jag fick betablockerare så var det varje dag. huvudvärk har jag varje dag, oftast vaknar jag med det.

    läkarna säger oftast att det beror på stress och spänningar, fast jag känner mig inte speciellt stressad och spänd är jag ju för att jag har ont så det blir väl en ond cirkel där. sedan skyller dom mycket på min sjukdom, även fast mina värden är bra.

  • ThisIsMe

    Jag hade kronisk spänningshuvudvärk i sex år. Spänner man sig mycket i nacke och skuldror kan det ge öronsus och somningar i armarna också. Yrsel och illamående skulle kunna vara symptom på samma sak som orskar spänningarna, t.ex. stress.

    Tjata ordentligt på din läkare så du får utrett vad orsaken är. Även om det "bara" beror på spänningar så ska du självklart få hjälp!

  • IsabelleQueen

    Du har säkert kronisk huvudvärk/migränn

    När du har haft 15 dagar huvudvärk så är det ett bevis på det.

    Du är säkert känslig mot ljud och ljus också,

    Tror också att jag har kronisk huvudvärk , för att förut när jag satt väldigt ofta framför datan så fick jag ont i huvet , men när jag gick ut och inte satt framför datan sp blir det bättre , så det är bättre för mig . Du behöver kanske mera luft också , gå ut mera??

  • MajaVira
    IsabelleQueen skrev 2017-07-20 22:16:44 följande:
    Du har säkert kronisk huvudvärk/migränn
    När du har haft 15 dagar huvudvärk så är det ett bevis på det.
    Du är säkert känslig mot ljud och ljus också,
    Tror också att jag har kronisk huvudvärk , för att förut när jag satt väldigt ofta framför datan så fick jag ont i huvet , men när jag gick ut och inte satt framför datan sp blir det bättre , så det är bättre för mig . Du behöver kanske mera luft också , gå ut mera??
    Tråden är åtta år gammal och TS är avregistrerad från FL, så ditt svar kommer tyvärr lite för sent.
  • lavernsolomon

    Hej Sofie.

    Jag skulle rekommendera att du listar om dig först och främst.

    Du har väldigt ospecifika symptom om om det inte blivit bättre genom migränmedicin (det låter ju som att det hade kunnat vara migrän) borde bu be om att få bli remitterad till en specialist. 

    Även ångest kan framkalla dessa symptom.

  • Avenia

    Kan vara infektion i hjärnan eller ryggen. Jag fick så av borrelia. Hade migrän länge. Fick äta massa antibiotika fär att bli frisk.

Svar på tråden Är det verkligen normalt med huvudvärk varje dag???