• Bumms

    Ont under revbenen på höger sida!

    Hej, hur har det gått?? Har nämligen lika symptom och har haft det i ett år. Har gjort UL, Datormografi, lungröntgen..utan att hitta orsaken. Jag har opererat bort gallan för 2 år sedan, så det kan inte vara den som spökar heller..

    Kram


    Milos Mamma
  • Bumms
    Babybalo skrev 2009-09-04 21:55:01 följande:
    Hej!Tråkigt att höra att du har lika... Jag vet fortfarande inte vad det är som ger mig de här symtomen.Läkaren tror inte att att det rör sig om någonting från gallan på mig. Dels så borde mina smärtor då vara mer attackvis, dels så borde de sett något på UL tyckte han.Han var lite inne på att det skulle vara besvär från tjocktarmen, men det tror inte jag riktigt på. Jag har också en superobehaglig känsla av att det liksom är något ivägen under höger revbensbåge. Det känns som att det är något som tar emot när jag tex böjer mig åt sidan.Läkaren på VC har känt och klämt på min mage utan att hitta något konstigt. Han har också tagit en mängd blodprover, bla sänka, leverprover, hb osv, men de var alla helt normala.Om en dryg vecka skall jag till urologen och se om det kan vara från ena njuren som besvären kommer... Usch, det är så jobbigt att inte veta vad det är som gör ont! Hur känns det för dig? Har du ont hela tiden?
    Ja, du är den första jag hört som har samma symptom, har inte ens hittat något när jag googlat ;)

    Jag känner precis som dig, ett obehag som alltid finns där, blir varken sämre eller bättra, det bara finns där hela tiden. Hur är det för dig att ligga?? Jag känner jätteobehag av att ligga på ryggen, och konstigt nog känns det bäst om jag ligger på högra sidan :S

    Jag ska väl söka mig till vården igen jag med, men jag har ju sprungit dit i ett års tid utan att hitta en förklaring, så man börjar mest bara känna sig i vägen...Men man blir ju helnojjig och hittar de värsta tänkbara diagnoserna på nätet.

    Hoppas att vi löser detta!!
    Milos Mamma
  • Bumms
    Babybalo skrev 2009-09-05 10:33:36 följande:
    Jag håller på att bli galen av att inte veta vad det är... Jag har också ont när jag ligger och precis som för dig så känns det bra att ligga på höger sida. Har du läst Kimsis svar? Jag tror att det kanske skulle kunna vara en tänkbar förklaring... Har du småbarn?
    Men gu va konstigt! Jag har en 3,5 åring så jag bär inte så mycket längre, och kan verkligen en svullen muskel kunna hålla i sig i ett år utan att varken bli sämre eller bättre?

    Och det är ju som du säger att det känns som något är i "vägen", känns som det sitter en apelsin under revbenen typ

    Vi får väl hålla lite kontakt tycker jag under vidare utredningar!

    Kram
    Milos Mamma
  • Bumms
    Makaroner skrev 2009-09-05 10:40:04 följande:
    Har ni tagit prover på levervärdena? Jag har två autoimmuna sjukdomar och det syns inte på ul eller röntgen. Däremot går det att se om det är fel på värdena om man tar ett blodprov. Om det skulle vara från levern/gallan så fundera på när det är som värst, om det är efter att du ätit någoning speciellt. Om det är från gallan så kan ni ju testa käka lite jordnötter och se vad som händer, det orsakar iallafall världens gallkramp för mig Annars en mycket tänkbar anledning är just överbelastning som kimsi skrev.
    Mina blodprov är ok, vad är det för autoimmuna sjukdomar du har? Finns det något namn för det??

    Och för mig är det inte gallproblem, känns inte ett dugg lika, och "smärtan" kommer inte i intervaller, utan finns där hela tiden...
    Milos Mamma
  • Bumms

    Hej TS, hur har det gått för dig??

    Jag ska ringa HC i morgon för ÄNNu ett besök, nu är jag less på detta, och börjar även känna av ångest attacker på kvällarna pga oro, vill bara veta att allt är ok!

    Kram på dig


    Milos Mamma
  • Bumms
    annaPod skrev 2009-10-07 00:34:07 följande:
    sv.wikipedia.org/wiki/Gallbl%C3%A5seinflammat...
    Har ingen gallblåsa, bortopererad
    Babybalo skrev 2009-10-06 23:27:52 följande:
    Hej!Hur går det för alla? Jag väntar nu på min datortomografi av buken som skall göras på fredag... Nervös!
    Förstår att du är nervös! Har ingen förbättring skett för dig heller? Det kommer att gå bra, kommer sända dig en tanke på fredag!
    Milos Mamma
  • Bumms
    Babybalo skrev 2009-10-12 22:00:33 följande:
    JAAAAA! Nu ikväll (!) ringde läkaren och meddelade att datortomografin som jag gjorde i fredags var helt normal!Man kollade nedre delen av lungorna, levern, njurarna,gallblåsan, mjälten, bukspottkörteln, ja rubbet, och det fanns inget patologiskt eller avvikande öht! Är verkligen såå lättad! Samtidigt så undrar man ju vad det är som orsakar alla symptom...Nu ska jag njuta av att inget allvarligt syntes och sedan ska jag ta kontakt med husläkaren i slutet av veckan för att se hur vi ska gå vidare. Jag tror att han kanske vill skicka mig på en gastroskopi.Kram på er!
    Åhhh va glad jag blir att höra det!! Gu va skönt! Jag fick ju även samma svar i våras när jag gjorde datormografi, och det var ju jättebra. Men det gör ju fortfarande "ont" så man undrar ju såklart vad det kan vara!

    På fredag har jag en ny tid till vårdcentralen, så får jag väl se vad dom hittar på, ett nytt UL skulle jag vilja göra. Jag vet att jag har massor med knölar under revbensbågen som gör jätteont när man tar på dem, dessa kan vara s.k lipom (fettknölar) och dom kan göra ont, så jag undrar om det kan vara dom!?

    Men guuu va lättad jag är för din skull, vet precis hur det känns att vänta på att läkaren ska ringa med besked, det är RIKTIGT jobbigt!

    Stor kram till dig!
    Milos Mamma
Svar på tråden Ont under revbenen på höger sida!