• Babybalo

    Ont under revbenen på höger sida!

    Jag har i en och en halv månad nu haft ont i magen på höger sida under revbensbågen. Det strålar även nedåt och bak mot ryggen... Jag har gjort ultraljud av njurar, lever,gallan och allt såg normalt ut. Jag har även varit hos gynekologen och uteslutit att det rör sig om något gynrelaterat.
    Börjar känna mig uppgiven nu! Är dessutom värsta sortens hypokondriker och inbillar mig nu att det är någon form av cancer jag har.
    Smärtan är molande och tryckande. Ofta gör det dessutom ont när jag trycker med handen längs höger sida.
    Är det någon som känner igen? Kan gallbesvär vara konstanta eller kommer de alltid i attacker?
    Är sååå rädd!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-09-17 08:09
    Hej allihop!
    Jag har läst i tråden nu att många undrar hur det går för mig.
    Jo, min smärta har blivit oerhört mycket bättre. Efter att jag gjorde min koloskopi, så kände jag mig lugnare och kunde börja "leva" med smärtan. Det gjorde på något sätt att den blev lättare att hantera.
    Innan var jag så vansinnigt rädd att jag var dödligt sjuk och det förvärrade definitivt smärtan för min del.
    Läkarna som jag träffat (ganska många...) har alla varit överens att det troligen handlar om IBS, även om mina symptom inte varit typiska.
    "Apelsinen" under revbensbågen kan jag fortfarande känna av ibland, främst när jag sitter ner, men på det stora hela så är det så mycket bättre.
    Den här tråden blev verkligen min räddning när det var som värst. Tack för det alla och lycka till med era besvär!

  • Svar på tråden Ont under revbenen på höger sida!
  • Nomad

    Jag ska gå för andra gången med mitt i eftermiddag. Första gången gjordes en enkel "magundersökning" och de sa att allt var bra.
    Efter att det gått ett halvår och problemet kvarstår ringde jag igen. Det var jättesvårt för mig att ens få en tid, de sa att de redan sagt att det inte var något och att det är slöseri med resurser att jag kommer igen (ungefär). Jag lyckades i alla fall få en tid, vi får se vad som händer.

  • Starkast
    Babybalo skrev 2009-08-22 17:15:26 följande:
    Jag har i en och en halv månad nu haft ont i magen på höger sida under revbensbågen. Det strålar även nedåt och bak mot ryggen... Jag har gjort ultraljud av njurar, lever,gallan och allt såg normalt ut. Jag har även varit hos gynekologen och uteslutit att det rör sig om något gynrelaterat.Börjar känna mig uppgiven nu! Är dessutom värsta sortens hypokondriker och inbillar mig nu att det är någon form av cancer jag har.Smärtan är molande och tryckande. Ofta gör det dessutom ont när jag trycker med handen längs höger sida.Är det någon som känner igen? Kan gallbesvär vara konstanta eller kommer de alltid i attacker?Är sååå rädd!!
    Jag hade väldigt ont där en period, vilket återkommer titt och tätt.
    Det är tarmarna som smärtar. Man har ju rätt många metrar där inne så de finns ju överallt där de får plats så att säga..
  • Nomad

    Jag fick veta idag under mitt besök på vårdcentralen att om det varit något farligt hade jag varit mycket sjuk vid det här laget. Hur som helst skulle de skicka en remiss om ett ultraljud.
    Läkaren gissade dock på gallstenar.

  • Pelle Grosso

    Jag har exakt samma som babybalo beskriver och har haft det i ett halvår. Har varit till doktorn men dom kan inte hitta något fel. 

    Maila gärna pellegrosso@gmai.com om ni kommer på något.. 

  • April Mamma
    Pelle Grosso skrev 2010-08-24 22:36:04 följande:
    Jag har exakt samma som babybalo beskriver och har haft det i ett halvår. Har varit till doktorn men dom kan inte hitta något fel. 

    Maila gärna [email protected] om ni kommer på något.. 
    Oj...liv i tråden igen =)

    Vilka undersökningar har dom gjort på dig? Ultraljud?
  • M8F

    Jag hade likadant som ni beskriver, efter flera undersökningar som var ua, så tror läkaren nu att det rör sig om muskelinflammation mellan o kring revbenen, och att ryggontet beror på att inflammationen är på väg dit! Ska äta Diklofenak i 2 veckor o se om det hjälper. Han sa att såna inflammationer kan va väldigt långdragna, muskler som aldrig vilar...

  • MoSv74

    Har inte läst igenom hela tråden....men har nog skrivit i den tidigareObestämd

    Undrar bara en sak!
    Är det INGEN som har fått konstaterat att det är njuren som man har ont av??
    Jag har ju många av era symptom och jag HAR ju fel på njuren.

    Lite ...ja,"lustigt" att man kan ha istort sett samma,eller iaf väldigt lika symptom men att det beror på helt olika saker.
    Intressant tycker jag!

  • April Mamma
    M8F skrev 2010-08-24 23:55:29 följande:
    Jag hade likadant som ni beskriver, efter flera undersökningar som var ua, så tror läkaren nu att det rör sig om muskelinflammation mellan o kring revbenen, och att ryggontet beror på att inflammationen är på väg dit! Ska äta Diklofenak i 2 veckor o se om det hjälper. Han sa att såna inflammationer kan va väldigt långdragna, muskler som aldrig vilar...
    Vart i dina revbenen har du ont/känner obehag?Långt upp eller nere i revbensbågen?

    Mitt sitter lågt ner i revbensbågen och ut i magen en bit, mot naveln.
  • Tudde01

    Hej!

    Jag undrar hur det har gått för dig "Babybalo"? Hur gick det för dig med proverna? Har du fått någon lösning på problemet?
    Jag har nu läst tråden och känner igen mig i det mesta. Skall få gastroskopi snart, är rädd för vad de skall hitta, men alla blodprover/arvföringsprover har varit bra så läkaren har hela tiden försökt lugna mig. Men det hälper inte när man har ont / tryck hela tiden...

  • lillaräven

    Hej!
    Känns lite lugnande att hamna på en sån här tråd där det verkar finnas flera med exakt samma diffusa känsla under revbenen på höger sida som jag har. Känner precis igen känslan om att ha "något" där som trycker och är i vägen, framförallt när jag sitter. Jag har också en tryckande värk precis där som ibland strålar mot ryggen. Har haft som alla andra här hemska tankar om alla möjliga sjukdomar som det kan vara och hatar att dra igång med en undersökningsruljans (vem gillar att gå till doktorn..) men måste väl ändå göra det... och det är ju bra att få allt undersökt. Har tagit leverprover i veckan och ska få svar imorgon. Har läst hela tråden och med tanke på muskelfästesbesvär så har också en 3-åring som man går runt och bär på lite titt som tätt, och alltid på höger sida... och besvär i högra skuldran också...
    Hur har det gått för er mer undersöknigarna som har varit aktiva här en längre tid? Skönt att hitta ett ställe där det är flera med samma besvär och höra era erfarenheter (och inte bara alla hemska sjukdomsbeskrivningarna som man annars hamnar på när man inte kan låta bli att googla...)!

Svar på tråden Ont under revbenen på höger sida!