• Babybalo

    Ont under revbenen på höger sida!

    Jag har i en och en halv månad nu haft ont i magen på höger sida under revbensbågen. Det strålar även nedåt och bak mot ryggen... Jag har gjort ultraljud av njurar, lever,gallan och allt såg normalt ut. Jag har även varit hos gynekologen och uteslutit att det rör sig om något gynrelaterat.
    Börjar känna mig uppgiven nu! Är dessutom värsta sortens hypokondriker och inbillar mig nu att det är någon form av cancer jag har.
    Smärtan är molande och tryckande. Ofta gör det dessutom ont när jag trycker med handen längs höger sida.
    Är det någon som känner igen? Kan gallbesvär vara konstanta eller kommer de alltid i attacker?
    Är sååå rädd!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-09-17 08:09
    Hej allihop!
    Jag har läst i tråden nu att många undrar hur det går för mig.
    Jo, min smärta har blivit oerhört mycket bättre. Efter att jag gjorde min koloskopi, så kände jag mig lugnare och kunde börja "leva" med smärtan. Det gjorde på något sätt att den blev lättare att hantera.
    Innan var jag så vansinnigt rädd att jag var dödligt sjuk och det förvärrade definitivt smärtan för min del.
    Läkarna som jag träffat (ganska många...) har alla varit överens att det troligen handlar om IBS, även om mina symptom inte varit typiska.
    "Apelsinen" under revbensbågen kan jag fortfarande känna av ibland, främst när jag sitter ner, men på det stora hela så är det så mycket bättre.
    Den här tråden blev verkligen min räddning när det var som värst. Tack för det alla och lycka till med era besvär!

  • Svar på tråden Ont under revbenen på höger sida!
  • Babybalo

    Tack för era svar!
    Bumms, nej ingen förbättring här! Hur är det med dig? Gick du till läkare igen?
    Tack för att du tänker på mig på fredag!
    Jag lovar att uppdatera sedan hur det har gått.
    Kram på er!

  • sveaf

    Ingen bättring här heller - jag är sååå trött på det här nu! Min värk är mer eller mindre konstant och strålar både upp ned och ut i ryggen... I morgon ska jag till en osteopat - vet inte om det kan hjälpa men det kan vara värt ett försök. Är det någon som har haft inflammation i tarm eller tolvfingertarm som kan beskriva hur det känns?

    Kram

  • sveaf

    När du gör röntgen - be dem att faxa svaren direkt till din läkare och beställ en telefontid hos honom/henne samma dag annars får du vänta ca 10 dagar på svaret - det fick jag i alla fall.

  • Babybalo
    sveaf skrev 2009-10-07 16:09:37 följande:
    När du gör röntgen - be dem att faxa svaren direkt till din läkare och beställ en telefontid hos honom/henne samma dag annars får du vänta ca 10 dagar på svaret - det fick jag i alla fall.
    Tack för tipset! Ja, orka vänta i 10 dagar det gör jag inte!
    Jag vet inte hur inflammation i tarmen känns, men kanske är det det vi har... Lycka till hos osteopaten, berätta gärna hur det gått!
    Kram!
  • mirakelasta

    Jag hade så ont som ni beskriver fram till 30 års åldern. De kollade allt, en gång fick jag åka ambulans eftersom de misstänkte bukhåleinflamation. För att göra en lång historia kort så av en ren tillfällighet i ett väntrum fick jag prata med en AT-läkare som frågade om många i min släkt haft gallbesvär utan stenar. Nämnde då mama och mormor.

    Han sa att det var ett vanligt symptom om man var allergisk mot acylsalisyra. Jag har efter det aldrig ätit ngt med acylsalisyra utan endast alvedon och panodil. Inte en enda ång på 15 år har jag haft ont i magen överhuvudtaget.

    Jag som ätit dieter för magatarr, mediciner mot magsår, dieter mot gallbesvär etc. Varje månad åt jag dessutom på min läkares inrådan magnecyl i förebyggande syfte för mina enorma menssmärtor. Jag började två dagar innan med en tabeltt var fjärde timme och hela menstruationen.

    Det behöver alltså inte vara något dödligt utan något man inte tål.

  • annaPod
    mirakelasta skrev 2009-10-08 00:14:17 följande:
    Jag hade så ont som ni beskriver fram till 30 års åldern. De kollade allt, en gång fick jag åka ambulans eftersom de misstänkte bukhåleinflamation. För att göra en lång historia kort så av en ren tillfällighet i ett väntrum fick jag prata med en AT-läkare som frågade om många i min släkt haft gallbesvär utan stenar. Nämnde då mama och mormor.Han sa att det var ett vanligt symptom om man var allergisk mot acylsalisyra. Jag har efter det aldrig ätit ngt med acylsalisyra utan endast alvedon och panodil. Inte en enda ång på 15 år har jag haft ont i magen överhuvudtaget.Jag som ätit dieter för magatarr, mediciner mot magsår, dieter mot gallbesvär etc. Varje månad åt jag dessutom på min läkares inrådan magnecyl i förebyggande syfte för mina enorma menssmärtor. Jag började två dagar innan med en tabeltt var fjärde timme och hela menstruationen.Det behöver alltså inte vara något dödligt utan något man inte tål.
    Jaa, det få vi hoppas, men man bli ändå orolig när det gör ont hella tiden...
  • sveaf

    Jag kommer precis från osteopaten och hon trodde absolut att det hade med lever och galla att göra. Man har en zon under höger fot - under "ringtån" precis där hålfoten börjar och den var väldigt öm, samt där stortån fäster på sidan i innerfoten. Just dessa områden är inom zonterapin kopplade till lever och galla. Jag har ändå tänkt att jag har haft ont under foten ett tag nu.... Hon konstaterade att jag var väldigt svullen på hela högra sidan framförallt över området där levern sitter och när hon gjorde sin "grej" började det bubbla och väsa. Hon kunde inte säga vad det beror på men att många människor har en "svag" lever under perioder av sitt liv. Hon rekommenderade också att dricka aloe vera juice under ett tag eftersom om inte levern fungerar så belastas tarmen väldigt hårt.

    Jag vet inte om detta kommer att hjälpa men jag ska gå en gång till om några veckor så får vi se...

  • Babybalo
    sveaf skrev 2009-10-08 11:29:29 följande:
    Jag kommer precis från osteopaten och hon trodde absolut att det hade med lever och galla att göra. Man har en zon under höger fot - under "ringtån" precis där hålfoten börjar och den var väldigt öm, samt där stortån fäster på sidan i innerfoten. Just dessa områden är inom zonterapin kopplade till lever och galla. Jag har ändå tänkt att jag har haft ont under foten ett tag nu.... Hon konstaterade att jag var väldigt svullen på hela högra sidan framförallt över området där levern sitter och när hon gjorde sin "grej" började det bubbla och väsa. Hon kunde inte säga vad det beror på men att många människor har en "svag" lever under perioder av sitt liv. Hon rekommenderade också att dricka aloe vera juice under ett tag eftersom om inte levern fungerar så belastas tarmen väldigt hårt. Jag vet inte om detta kommer att hjälpa men jag ska gå en gång till om några veckor så får vi se...
    Oj, intressant! Jag har nu klämt och känt under högerfoten och om jag nu gör rätt så är jag också väldigt öm på de områden du beskriver.Hmm, svag lever... Är det något som visar sig på leverprover? Jag har ju lämnat massa olika blodprover inkl. leverprover och de var helt normala. Det känns ju onekligen som att de här besvären är kopplade till levern och gallan eftersom det är precis i det området. I morgon så här dags är min datortomografi avklarad. Ska bli så skönt att få det gjort!
  • April Mamma
    Babybalo skrev 2009-10-08 12:16:10 följande:
    Oj, intressant! Jag har nu klämt och känt under högerfoten och om jag nu gör rätt så är jag också väldigt öm på de områden du beskriver.Hmm, svag lever... Är det något som visar sig på leverprover? Jag har ju lämnat massa olika blodprover inkl. leverprover och de var helt normala. Det känns ju onekligen som att de här besvären är kopplade till levern och gallan eftersom det är precis i det området. I morgon så här dags är min datortomografi avklarad. Ska bli så skönt att få det gjort!
    Hoppas att det går bra i morgon.

    Jag ska iväg på ul den 20/10. Bukorgan +njurar. Var till läkaren förra tisdagen o tog då blodprover..har inte hört nått så jag antar att dessa var ok..
  • Babybalo

    April Mamma skrev 2009-10-08 13:46:00 följande:


    Hoppas att det går bra i morgon.Jag ska iväg på ul den 20/10. Bukorgan +njurar. Var till läkaren förra tisdagen o tog då blodprover..har inte hört nått så jag antar att dessa var ok..
    Tack!
    Vad bra att du skall göra ett nytt ul (för visst hade väl du gjort ett tidigare också?)! Jag tror säkert att dina prover var helt normala, annars borde de ju hört av sig vid det här laget.
Svar på tråden Ont under revbenen på höger sida!