• M C

    Gratäng på färskpotatis?

    Nej, no can do.
    Det har aldrig lyckats.
    De har inte stärkelsen de behöver.

    Men du kan ju koka den i mjölk och sen lägga över ost bara och in i ugnen.

  • M C

    Millans hustru skrev 2009-08-24 08:43:03 följande:


    Måste alltså koka den helt klar först i mjölk (brukar förkoka ibland) o sen in i ugnen?
    Nja, nästan klar brukar vi göra.
    De ska ju ligga en kvart eller så i ugnen med.
  • M C

    Japp, helt rätt. Det har att göra med HUR färsk den är, det är inte nödvändigvis så att det INTE fungerar men varför chansa? Den som kommer runt midsommar går det INTE att göra på runt midsommar. Men om den togs upp runt midsommar, då är det absolut inte färsk längre men får kallas för färsk.

    Jag säger inte att någon ljuger, finns ingen anledning att bli spydig för det.
    Men gränsen för "färsk" är flytande.

    Sen finns det potatis man aldrig kan göra på; har jag bittert erfarat vid stora sittningar.

Svar på tråden Gratäng på färskpotatis?