Inlägg från: Miss Maya |Visa alla inlägg
  • Miss Maya

    Hon tänker göra abort för att det är en flicka!

    Varför är det värre i hennes fall att göra abort för att det är en flicka än att hon helt enkelt bara inte skulle velat ha barnet alls?

    Vi har fri abort i Sverige, så är det.

  • Miss Maya

    Jag är verkligen ledsen för er skull, ni vill gärna ha barn, men kan inte.

    Men varför ger det er rätt att döma dem som kan få barn och väljer bort att barn av någon anledning? Fri abort, som sagt. Oavsett anledning. Är alla som gör abort egoister då?


    Anonym skrev 2009-08-25 18:02:37 följande:
    Jag ryser av att läsa sådanthär.. Här sitter jag, barnlös trots 2,5års kämpande med min sambo. Att en kvinna då gör abort pga kön är som att få en kniv huggen i mitt hjärta. Vad tänker människan med!? Ett litet pyre som än så länge verkar frisk och kry, och hon tar bort det!? Trots längtan efter 7 barn och har tydligen lätt för att få barn.. Jag ryser.. Vilken egoistisk jävla människa!
  • Miss Maya

    Eh, jaha, men om man väljer bort ett barn... Bara för att då? För att man helt enkelt inte vill ha ungjävlen eller nåt. Då dömer du inte riktigt lika hårt. Eller?

    Bättre att hon gör abort än föder ett oönskat barn.


    Anonym skrev 2009-08-25 18:24:10 följande:
    Usch vore nästan rätt åt henne om hon inte kunde få fler barn efter aborten. Fyy vilken hemsk handling Välja bort ett barn av en sådan anledning
  • Miss Maya

    Hon kanske har gått privat, betalt för KUB-test, fostervattenprov osv. Det borde ju inte vara främmande för människor att man kan göra sådant.

    Oavsett orsak så vill hon tydligen göra abort. Låt henne göra det då.

    Anonym (undrar) skrev 2009-08-25 19:32:45 följande:


    Hur kommer det sig att hon gjorde fostervattenprov? Det gör man väl inte i första taget och när hon dessutom är så ung om det inte finns misstanke om att något är fel. Men att ljuga och säga att hon vill göra abort pga könet verkar konstigt. Hemskt är det i alla fall. Jag är för fri abort men tycker sånthär är hemskt att höra. Tidigare tyckt att man borde får veta könet på sitt barn om man vill men när jag hör sånthär är det kanske lika bra att den möjligheten försvinner helt tills gränsen för att göra abort är passerad.
  • Miss Maya

    Jaså. Men de där som blir gravida för att de vill ha barn och så får de någon liten "kris" och gör abort för den sakens skull då?

    Eller kvinnan som slarvar med preventivmedlet men vet att hon ABSOLUT INTE vill ha barn, för hon vill satsa på karriären och gör därför abort.

    Skulle det vara mer "rätt"?


    Smillas skrev 2009-08-25 19:40:51 följande:
    Miss Maya skrev 2009-08-25 19:33:50 följande: Ingen kan ju hindra henne, och nej det är inte främmande men fortfarande otäckt.. som någon skrev tidigare att det är skillnad att göra abort för att man inte vill ha barn... nja.. om man blivit våldtagen eller av misstag blivit med barn kanske det är mer rätt mot barnet än när det bara är av "fel" kön...
  • Miss Maya

    Jaha och vad får hon av dig då för att fullfölja en graviditet hon inte vill fullfölja?


    IVFmamma skrev 2009-08-25 19:48:47 följande:
    Hälsa henne att hon kan ge bebisen till mig när den är född...
  • Miss Maya

    Jag tycker fan det är lika illa då att någon som VET med sig att hon ALDRIG vill ha barn slarvar med prev.medlet och blir gravid och utför en abort. Men det är bara jag det.


    Smillas skrev 2009-08-25 19:52:45 följande:
    Miss Maya skrev 2009-08-25 19:43:22 följande: Jag anser inte att abort är ett alternativ till preventivmedel, men jag kan tycka att skälen är olika otäcka. Nu handlade det ju om någon som skulle ta bort det pga könet...
  • Miss Maya

    Och ändå är jag oändligt glad att vi idag har fri abort i Sverige. Jag är nämligen oändligt glad att det slipper födas massa oönskade barn, som föräldrarna inte vill ha.


    Smillas skrev 2009-08-25 19:59:20 följande:
    Miss Maya skrev 2009-08-25 19:56:08 följande: Jag har inte sagt något om någon som slarvar med prevmedel.... klart att det är otäckt.... jag tycker att abort är otäckt överhuvudtaget.. men det kan finnas godtyckliga skäl och det finns vidriga skäl som jag anser...
  • Miss Maya

    Vad ni jagar upp er.

    Denna orsak är varken sämre eller bättre än någon annan orsak.

  • Miss Maya

    Usch ja, vilka felaktigheter, blir alldeles upprörd så här på morgonkvisten.

    1. Det finns redan människor här som säger att de eller vänner till dem fått göra FVP så tidigt som vecka 12. Och jag kan mkt väl tänka mig att det finns undantag från vecka 15. Inget konstigt behöver det vara.

    2. Man har FRI abort i Sverige. Så man får oavsett anledning abortera ett kön här.

    3. Vi har FRI abort upp till vecka 18! Efter detta, upp till vecka 22, krävs synnerliga skäl.

    Läs på för fasiken.


    Anonym skrev 2009-08-26 07:45:21 följande:
    Man gör inte fostervattensprov i v.13. Det finns överhuvudtaget ingen anledning att göra fostervattensprov på ett foster så länge mamman är ung och frisk och det inte finns misstanke om ärftliga sjukdomar. Sen får man inte abortera foster i Sverige på grund av kön. Efter v. 16 måste man ha speciella skäl för abort och fel kön är inte speciella skäl. Ts känns mest som en konstruerad fråga för att starta en ny abortdebatt.
Svar på tråden Hon tänker göra abort för att det är en flicka!