Inlägg från: Drakfisk |Visa alla inlägg
  • Drakfisk

    Fazers Blockchoklad EJ nötfri!

    Anpema skrev 2009-08-27 15:19:59 följande:
    OJ! Tycker det är så hemskt när det är barn som råkar ut för det...jag som vuxen kan ju ändå hantera det på ett annat sätt. Barn kan inte förväntas läsa innehållsdeklarationer(som ofta inte ens stämmer, tydligen) och kan inte alltid förväntas stå emot att låta sig bjudas på godis som faktiskt kan vara livsfarliga för dem. Förstår inte vad de ska med nötter i allting för? Ska det vara så omöjligt att göra en nötfri produkt av något?Köpte hem Creme Fraiche av märket Yo Plaite en gång och såg av en händelse att att innehållsdeklarationen varnade för små spår av nötter! Va f*n!! Creme Fraiche!!Kan de inte ens hålla mejeriprodukterna rena från nötter?
    Jag antar att det beror på att fabriken antagligen också tillverkar något som innehåller nötter, och då kan man inte alla gånger garantera att övriga produkter är 100 % fria från spår av nötter. Även om de i 99 % av fallen är det.
  • Drakfisk

    Men stod det verkligen inte i chokladens innehållsförteckning att den kunde innehålla spår av nötter?

    Såhär står det nämligen på tillverkarens hemsida:
    "Mjölkchoklad.

    Ingredienser: mjölk, socker, kakaosmör, kakaomassa, emulgeringsmedel (sojalecitin), koksalt, aromer (vanilj, vanillin). Minst 30% kakao. Kan innehålla spår av nötter, mandlar och vete."
    www.fazermakeiset.fi/sv/Vara-varumarken/Produkter.aspx

    Trist om det står en sak på hemsidan och en annan sak på produkten.

Svar på tråden Fazers Blockchoklad EJ nötfri!