• Äldre 27 Aug 23:58
    73553 visningar
    1096 svar
    1096
    73553

    Var med och packa ett Julpaket med Hoppets stjärna 2009!

    Ja då var det alltså dags igen gott folk.
    Sommaren är över, hösten är här och innan vi vet ordet av är det ju vinter i vårt långa land. Och mitt i vintern kommer ju julen. Kanske var du med oss i fjol när vi (en stor grupp medlemmar här på FL, ingen nämd och ingen glömd) bestämde oss för att packa matpaket och genom Hoppets stjärna hjälpa barnfamiljer, barnhemsbarn och gamla i Lettland, Litauen, Vitryssland och Moldavien? Eller kanske blev du bara nyfiken då och tänker göra slag i saken i år?

    Nya som gamla "packare" är hur som helst hjärtligt välkomna, nu kör vi igång!

    Hur går det då till att packa ett julpaket? Jo man väljer ett av följande alternativ:

    Alt. 1
    Packa ditt eget julpaket till en familj eller pensionär.
    Innehåll i lådan:
    ? matris
    ? havregryn
    ? mannagryn
    ? pasta
    ? vetemjöl
    ? socker
    ? kaffe (kok, brygg eller pulver)
    ? te
    ? kakao
    ? kex
    ? cornflakes/ frukostflingor
    ? torkad frukt
    ? konserverad frukt
    ? fisk- eller köttkonserv
    ? pepparkakor
    ? russin
    ? godis (ej lakrits, äts inte i Lettland)
    ? choklad
    ? julpynt; julservetter, julgranspynt och ljus
    ? hygienartiklar; tandkräm, tvål, tandborstar, schampo mm.

    I familjepaketen kan du även packa:
    ? Skolmaterial; pennor, kritor, skriv- och målarböcker, suddgummin
    ? Tåliga leksaker, sportartiklar; som bollar, racketar, enkla brädspel, pussel

    Har du plats över i kartongen, lägg i mer mat.

    OBS! Matvarorna får inte ha passerat bäst före datum!

    Alt 2
    Paket till barnhem:
    Fyll en banankartong eller flyttlåda med leksaker av diverse slag, helst tåliga leksaker och leksaker som INTE behöver batteri, de äldre barnen blir glada över smink och liknande. Försök få med saker till blandade åldrar. Du får GÄRNA slå in paketen, men glöm då inte skriva utanpå på engelska vem paketet passar till, tex. "Boy age 5" eller något liknande.

    Paketen får väga max 20kg om de ska skickas med Bussgods. Hoppets stjärna brukar få skicka sina paket lite billigare med Bussgods, hur mycket det kommer att kosta i år får vi reda på senare, men i fjol kostade det 88kr att skicka ett paket under 20kg med dem.
    Du kan dessutom lämna ditt paket vid ett inlämningsställe, i så fall kvittar vikten av paketet. Inlämningsställen meddelas senare.

    Här kommer en video som visar hur du ska gå till väga: www.streamio.se/Play&language=swedish

    Jag hoppas så många som möjligt väljer att dela med sig även i år. Börjar man att inhandla till paketet redan nu känns inte summan så stor, och enligt Bosse (chaffören av paketen) är nöden lika stor i år som den var i början av 90-talet i dessa länder. Det vi kallar finanskris är där på många ställen en ren katastrof.

    God jul till er alla i förskott och låt detta bli en fin jultradition för många år framöver!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-08-28 00:18
    Glömde ju även skriva att om man inte vill packa ett paket själv kan man sätta in pengar på ett konto hos Hoppets stjärna så packar de ett åt dig. Mer info kommer komma om detta på deras hemsida lite senare!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-09-24 11:04
    Här är insamlingsplatserna för i år:
    www.hoppetsstjarna.se/stoed-oss/julpaket/insamlingsplatser.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-09-24 11:06
    De som inte lämnar in sina paket, utan skickar dem med Bussgods behöver bara hålla sig under 20kg för att få specialpris om man använder Hoppets stjärnas talong. Läs vart din närmsta Bussgodsterminal ligger på www.bussgods.se

  • Svar på tråden Var med och packa ett Julpaket med Hoppets stjärna 2009!
  • Äldre 2 Sep 17:14
    #71
    Zenobia skrev 2009-09-02 16:35:02 följande:
    vita stenen skrev 2009-09-02 13:51:30 följande:
    Det var inte det jag tänkte på utan att man ska kanske köpa hellre värmeljus med stearin än paraffin, eftersom paraffin kan orsaka bränder.
    Aha, sorry då missuppfattade jag !
  • Äldre 2 Sep 17:59
    #72

    Vad finns det för värmeljus som är av stearin istället?
    Har ni något tips om var det finns?

    Lättare att fråga än att leta runt =)

  • Äldre 2 Sep 18:08
    #73

    Men oj vad mycket ni hunnit skriva, har helt missat att denna tråd dragit igång!
    Måste sätta mig och läsa igenom den men börjar med att säga att jag är på`t iår igen, har redan ett barnhemspacket packat oc planerar för fler

  • Äldre 2 Sep 18:08
    #74

    barnhemspaket ska det ju vara

  • Äldre 2 Sep 18:21
    #75

    Ts eller någon annan kanske kan göra en grupp om detta på facebook?
    Får för mig att fler fb vänner kanske skulle ta sig tid att kolla upp detta då..

  • Äldre 2 Sep 20:28
    #76

    Jisses, vår telefon har varit död (och med den internet) i en vecka nu. Vad jag har saknat nätet! Helt otroligt vad beroende man blir av internetbank och annat. Nåja, ber om ursäkt för att jag inte kunnat svara förrän nu men ska försöka ta igen lite:

    Zenobia Ja handdukarna hittade jag längst in i garderoben så det var lungt, hade fler än vad jag trodde faktiskt så det blir möjligen fler än två paket. Men börjar med två iaf. (Hittade nämligen massa mer leksaker osv också än vad jag trodde jag hade.)

    AnnelieTyresö Ja ett påslakan tar ju stor plats, men ett kan du nog helt klart klämma ned i lådan med!

    Vita stenen Kul att se dig igen! =)

    Mjuik Hehe, har du inte lärt dig att "duktiga" spammare ändrar lite i sina meddelanden? =) Det gjorde jag i fjol. Får se om fler hittar hit av sig själva kanske först?

    Troll1 Nej vi är tidigare än vad Hoppets stjärna är själva i år och tyvärr har de tagit bort många av de gamla sidorna med information om paketen, men hittade lite via Google.

  • Äldre 2 Sep 20:37
    #77

    Ja, LJUS och TÄNDSTICKOR är ett måste i alla paket. Någon julprydnad är alltid kul för dem att få med. Jag brukar skicka med en julstjärna ifrån ÖB när de börjar sälja dem (den är platt och lätt att lägga överst) och tidigare år har jag skickat med prydnadstomtar, juldukar osv. Även en slev eller liknande köksattiralj ifrån IKEA brukar jag skicka med (de säljer tre för en femma eller vad det är, billigt och bra), någon liten parfymflaska om det får plats till en dam, och rakhyvlar (går att få ned mellan burkarna) till eventuella pappor i familjepaketen.

    När det gäller barnhemspaketen så har jag länsat det vi vunnit på Liseberg när det gäller mjukisdjur i år (förutom flodhästen för den vill jag ha kvar) har packat dem i paket (tomma cornflakespaket/kartonger) med lite stickers, handduk, tvål, kommer komma godis, och nyckelringar, dockor, sockar, lite barnkläder *skriver ålder utanpå*, kam, ritblock, ritpennor osv. Hade vääääldigt svårt att få allt i "ett" paket innan jag kom på cornflakespaketen, de var toppen, lagom stora med. Ska försöka göra lite mer tonårspaket med lite smink osv. ifrån Rusta eller HM, de brukar ha billigt, samt har hygienartiklar någonstans (måste bara hitta dem) som jag ska lägga i varje paket.

  • Äldre 2 Sep 20:38
    #78

    Hej.
    Hittade denna tråd och vill helt klart vara med och skicka ett paket. Vet inte vad jag ska skicka för paket med ska fnula lite på det. En fråga eftersom jag aldrig packat tidigare. Hur är det med kaffe? Kan man skicka med bryggkaffe och kaffefilter och sånt eller dom kanske inte använder sånt.


    Lycklig och stolt mamma till älskade Viggo 061128 och Tilde 090718.
  • moonwe­b
    Äldre 2 Sep 20:46
    #79
    Zorba1980 skrev 2009-09-02 20:38:36 följande:
    Hej. Hittade denna tråd och vill helt klart vara med och skicka ett paket. Vet inte vad jag ska skicka för paket med ska fnula lite på det. En fråga eftersom jag aldrig packat tidigare. Hur är det med kaffe? Kan man skicka med bryggkaffe och kaffefilter och sånt eller dom kanske inte använder sånt.
    Det funderade jag på idag också, köpte två paket "bryggmalet" kaffe, men kom senare att tänka på att familjerna kanske inte har kaffebryggare...
    Det är svårt att vara ödmjuk när man alltid har rätt
  • Äldre 2 Sep 20:47
    #80

    Zorba80 Man skickar brygg eller kokkaffe, det föreslår Hoppets stjärna. (Tror iofs. de kokar vilket som på spisen, det är vanligare i dessa länder.)

Svar på tråden Var med och packa ett Julpaket med Hoppets stjärna 2009!