James Corden ber om ursäkt för pussbild
Forum Svårt att få barn - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Oxbackskliniken i Södertälje?

  Fre 28 aug 2009 16:36 Läst 5674 gånger Totalt 15 svar
  Anonym (nervö­s)
  Visa endast
  Fre 28 aug 2009 16:36

  Hej!

  Jag och min man har tid på Oxbackskliniken nästa vecka, vi ska påbörja en fertilitetsutredning. Nu är jag nyfiken på hur dom jobbar där vad gäller utredningar. Vad händer vid första mötet?

  Jag har hört mycket gott om dom så nu undrar jag om någon här har gått dit, som kan berätta hur det gick till..

 • Anonym (nervö­s) Trådstartaren
  Visa endast
  Fre 28 aug 2009 22:28 #1

  Puff.

 • Anonym (Fru)
  Visa endast
  Mån 31 aug 2009 17:28 #2

  Jag upplevde en av doktorerna som en nonchalant besserwisser..
  Att sitta och säga till någon som fått MA och varit tvungen att skrapas 3!!! gånger för SAMMA MA att sånt sköter naturen själv,det har det gjort i alla år innan man började med ingrepp... Och JAG hade DÖTT om det hade varit förr i tiden..
  Dessutom ignorerades min latexallergi av samma doktor...

  Har inget positivt att säga om denna klinik.

 • Anonym (Fru)
  Visa endast
  Mån 31 aug 2009 17:29 #3

  alltså doktorn sa inte att jag skulle ha dött.
  Utan det hade blivit så om det varit "förr i tiden"

 • Anonym (nervö­s) Trådstartaren
  Visa endast
  Mån 31 aug 2009 21:17 #4

  Anonym (Fru) skrev 2009-08-31 17:28:11 följande:


  Jag upplevde en av doktorerna som en nonchalant besserwisser.. Att sitta och säga till någon som fått MA och varit tvungen att skrapas 3!!! gånger för SAMMA MA att sånt sköter naturen själv,det har det gjort i alla år innan man började med ingrepp... Och JAG hade DÖTT om det hade varit förr i tiden.. Dessutom ignorerades min latexallergi av samma doktor... Har inget positivt att säga om denna klinik.
  Ojdå! Det lät ju inte alls bra. Får man fråga vilken doktor det var? Så man vet vem man ska undvika. Förstår dig fullt ut. Uh. Får hoppas det går bättre för oss.

  Tack för ditt svar förresten!
 • Anonym (Fru)
  Visa endast
  Mån 31 aug 2009 21:46 #5

  George Evaldson var det.

 • Anonym (Hålle­r inte med)
  Visa endast
  Tis 1 sep 2009 17:32 #6

  Jag var på oxbackskliniken för att jag inte lyckades bli med barn efter nästan ett års försök och träffade då George Evaldson.

  Hade enbart hört bra saker om honom innan och att han var mycket kunnig och duktig och att han var mycket sympatisk och trevlig. Enda nackdelen sa dom var att han skrev lite långsamt på datorn när han skulle dokumentera.

  Han var precis som dom beskrivit, och efter vårt första besök fick vi lämna prover och sen komma tillbaka. Vårt första barn kom till på första försöket och det var 2:an som var svår att få till.

  Felet låg i att jag inte hade ägglossning, antagligen på grund av att jag fått underfunktion av sköldkörteln efter första barnet föddes.

  Jag fick pergotime, en enkelkur som skulle stimulera ägglossningen. Gick på kontroll sen med VUL för att se att bara ett ägg mognade. Vi lyckades inte det första försöket. Andra försöket tog jag en enkelkur pergotime igen eftersom den fungerat och gjorde att ett ägg mognade igen.

  Denna gång fick jag också en ägglossningsspruta som jag fick ta när ägget var moget, ovitrelle, som gjorde att ägget släppte efter ett visst antal timmar och då lyckades vi träffa ägglossningen och jag blev gravid!

  Har bara gott att säga om George Evaldson och Oxbackskliniken!

 • Anonym (nonch­alanta­)
  Visa endast
  Tis 1 sep 2009 17:47 #7

  Har inte gått där för utredning men för att göra vul då jag haft blödningar och jag upplevde läkaren som mkt nonchalant men minns tyvärr inte vad han hette.

 • Anonym (Fru)
  Visa endast
  Tis 1 sep 2009 17:59 #8

  Anonym (Håller inte med) skrev 2009-09-01 17:32:49 följande:


  Jag var på oxbackskliniken för att jag inte lyckades bli med barn efter nästan ett års försök och träffade då George Evaldson. Hade enbart hört bra saker om honom innan och att han var mycket kunnig och duktig och att han var mycket sympatisk och trevlig. Enda nackdelen sa dom var att han skrev lite långsamt på datorn när han skulle dokumentera. Han var precis som dom beskrivit, och efter vårt första besök fick vi lämna prover och sen komma tillbaka. Vårt första barn kom till på första försöket och det var 2:an som var svår att få till. Felet låg i att jag inte hade ägglossning, antagligen på grund av att jag fått underfunktion av sköldkörteln efter första barnet föddes. Jag fick pergotime, en enkelkur som skulle stimulera ägglossningen. Gick på kontroll sen med VUL för att se att bara ett ägg mognade. Vi lyckades inte det första försöket. Andra försöket tog jag en enkelkur pergotime igen eftersom den fungerat och gjorde att ett ägg mognade igen. Denna gång fick jag också en ägglossningsspruta som jag fick ta när ägget var moget, ovitrelle, som gjorde att ägget släppte efter ett visst antal timmar och då lyckades vi träffa ägglossningen och jag blev gravid! Har bara gott att säga om George Evaldson och Oxbackskliniken!
  Bra att du fick bra bemötande För det fick inte vi.
  Visst fick vi lämna prover och så, men hans sätt var verkligen inte trevlig. Jag kände mig nedvärderad och överkörd. Nu behövde vi inte göra nån uppföljning, då jag blev spontant gravid precis innan jag hann lämna dag 3-4 prover.
 • Tis 1 sep 2009 18:46 #9

  Gick hos Dr Per Edlundh och var verkligen jätte nöjd.
  Dock fortlöpte vi inte utredningen då det hände tråkigheter runt omkring oss.
  Första mötet var jätte bra och jag fick enbart positiva intryck.
  De flesta jag känner som gått där är supernöjda.
  Alla har sina dagar, tråkigt med sant.

 • Tis 1 sep 2009 18:54 #10

  Jag har tyvärr inget gott att säga om det stället. Jag sökte för att jag inte fått mens. Fick träffa en äldre kvinna. Hon tittade på mig och sa att jag var överviktig. Öh jo det vet jag. Sedan gjorde hon vul på mig för att kolla på äggstockarna. Hon hittade dom inte och sa att det var bara ett gott tecken..?! Sen fick jag rådet att gå ned i vikt och slappna av och vänta ett år eller två..

  Jag var inte nöjd med svaret och gick vidare till sveamottagningen och förklarade mitt besök på oxbacken. De höll inte med och jag fick träffa Mats Gustavsson. Enligt mig den bästa jag träffat i hela mitt liv. Han gjorde vul och såg äggstockarna på en gång. Började en utredning och fick reda på att jag har PCOs och har då inga egna ÄL, mens och svårt att gå ned i vikt. Han förklarade oxå att jag inte kan gå ned i vikt så lätt och att det inte är mitt fel. Det var ett svar som gjorde att alla bitar föll på plats.

  Nu håller jag på med pergotime.

  Det verkar olika vilket bemötande man får. Men jag kommer då aldrig gå tillbaka dit. Ever!

 • Anonym (nervö­s) Trådstartaren
  Visa endast
  Ons 2 sep 2009 20:58 #11

  Tack för era svar! Vi var där idag och det gick jättebra. Fick träffa Rika, någon vikarie är hon vad jag förstod. Fick trevligt bemötande. Fast allt är fortfarande väldigt nervöst..

 • Tor 3 sep 2009 08:02 #12

  Anonym (nervös) skrev 2009-09-02 20:58:12 följande:


  Tack för era svar! Vi var där idag och det gick jättebra. Fick träffa Rika, någon vikarie är hon vad jag förstod. Fick trevligt bemötande. Fast allt är fortfarande väldigt nervöst..
  Ah va skönt! Kanske krävdes en vikarie.. ha ha ha! ;) Hoppas det går bra för dig. O Lycka till!!
 • StaffO­nly
  Visa endast
  Fre 25 sep 2009 00:07 #13

  Möllerström har jag som doktor. Han är toppen!

 • FamBro­berg
  Visa endast
  Fre 25 sep 2009 00:34 #14
  StaffOnly skrev 2009-09-25 00:07:52 följande:
  Möllerström har jag som doktor. Han är toppen!

  Samma här! Världens goaste, och alla de där obehagskänslorna försvinner. Jag har även träffat Per Edhlund och samma där.


  Däremot har jag aldrig sett en kvinnlig gynekolog där, någonsin. När dök dessa upp?


  Jag håller inte med dig, men det beror nog mer på dig än på mig
 • Anonym (nervö­s) Trådstartaren
  Visa endast
  Fre 25 sep 2009 10:02 #15
  FamBroberg skrev 2009-09-25 00:34:59 följande:
  Samma här! Världens goaste, och alla de där obehagskänslorna försvinner. Jag har även träffat Per Edhlund och samma där. Däremot har jag aldrig sett en kvinnlig gynekolog där, någonsin. När dök dessa upp?
  Ok! Jadu, vet inte alls.. hon vi fick är bara en vikarie. Inte svensk. Inte för att det spelar mig någon roll om hon är svensk eller ej, jättebra är hon i alla fall. Lite svår att förstå bara.

  Allt är fixat. Jag har lämnat blod och mannen har lämnat sperma på analys. Så nu har vi ny tid där den 22 oktober. Känns som en evig väntan.. igen. Gah.
Svara i tråden: Oxbackskliniken i Södertälje?
Logga in
Bli medlem
Skapa en ny tråd
Ändra kategori Skriver i kategorin: Känsliga rummet
Svara i tråden...

Innehåll