Inlägg från: hennmau |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kaffedraken)

    Vart i Malmö ska man bo???

    Funderar på att flytta ner i landet, till skåne. Helsingborg, Malmö är bla av intresse.. Tanken är att jag ska fortsätta mina studier där. Jag har vart ute på MKBfastigheter och kikat, men inte hittat nått i min smak. Jag bor här nu i radhus med uteplatser, trivs bra så!

    Å hur vet jag vart jag ska bo där nera..bra/dåliga områden. jag har också barn, så det ska vara barnvänligt!

    Hjälp mig alla ni skånebor och andra som vet :)

  • Svar på tråden Vart i Malmö ska man bo???
  • Anonym (Kaffedraken)

    Alltså blir det nån förort till Malmö som de låter på er! Jag vill absolut känna mig trygg där jag bor med mitt barn, ett lungt område vill jag bo i.

    Cavat: Jo Lund är absolut ett alternativ. Ska man bo i utanför Lund då också för att komma åt de lugna och barnvänliga?

    Helsingborg då?

    I vilka städer vill jag INTE bo i då?

  • Anonym (Kaffedraken)

    Jag känner nog att jag skippar Malmö, någonstans mellan Malmö och Lund.. och i Lund då.. Staffanstorp då?

  • Anonym (Kaffedraken)
    KossanMuu skrev 2009-09-06 10:43:13 följande:
    Finns inga bra områden i Malmö enligt mig. Men vill du tvungen bo i stan så undvik: Lindängen, Gullviksborg, Nydala, Hermodsdal, Söderkulla (skottlossningar i tid och otid), Almhög, Rosengård, Holma, Segevång, Oxie, Krogsbäck.Ang. Limhamn, Bunkeflostrand och liknande "överklass/övre medelklass-områden" (om man nu får skriva så på FL) skulle jag även undvika dem. Iaf om man inte passar in i deras mall. Lindeborg är nog de enda område i stan som jag tycker är okej.Bra områden utanför: Tygelsjö, Vellinge, Hököpinge, Staffanstorp, Hjärup... ja, egentligen de flesta.Undvik: ArlövAng. Lund så är det ju en studentstad så tror att man som barnfamilj ska undvika stan om man vill ha ett lugnt område.Helsingborg är nog en mysig stad att bo i, men rätt långt från Malmö om du ska plugga här.
    men utanför lund, finns det bra ställen där?
  • Anonym (Kaffedraken)
    anitra2012 skrev 2009-09-06 10:57:43 följande:
    Är det bara hyres du leta efter?Enda jag ha hört om Staffanstorp, så är det Romer som är ute och härja om kvällarna, annars är det nog rätt så lugnt. Vet tyvärr inte vilka område som är ok att bo i där. Bara bussar till alla ställen.Kävlinge ligger ju mellan Helsingborg, Malmö/Lund Det tar ca 22-27min med tåg till Malmö. Rätt så lugnt ställe, vad jag ha hört och där går ju både pågatåg och Öresundståg.Jag ha innan bott i centrala Malmö mellan Caroli city och Hansa med Stena fastigheter och trivdes rätt så bra där. Vi hade en rätt så lagom stor innegård med gräsmatta. Där barn spelade fotboll och även lekte andra lekar. Var alltid folk som var ute och grillade där på somrarna.Lycka till med letandet.
    Ja till en början så är det hyres jag är ute efter, tills jag vet vart jag verkligen vill bo...
Svar på tråden Vart i Malmö ska man bo???