Inlägg från: En glad tjej |Visa alla inlägg
  • En glad tjej

    Vart i Malmö ska man bo???

    WSON skrev 2011-10-04 08:45:18 följande:
    Malmö norr/väster om den osynliga gräns som utgörs av Elinelundsvägen/Bellevuevägen/Köpenhamnsvägen/Kron borgsvägen/Ö Rönneholmsvägen/Föreningsgatan är som vilken annan stad som helst. Ev kan man dra gränsen vid John Ericssons väg/Bergsgatan också, gentrifieringen har kommit långt där med. Östra Malmö hade jag däremot undvikit.
    Gammal tråd jag vet men vad menar du med att undvika Östra Malmö?
    Det är ju en underbar del av Malmö. Jag bor på Riseberga och trivs ypperligt.
  • En glad tjej
    Krokig Krokofant skrev 2012-04-11 08:49:24 följande:
    Riseberga, Valdemarsro, Videdal, Johanneslust och Håkanstorp. Den lägre medelklassens villaområden.
    Vad menar du med lägre medelklass? Vad ska man göra för att kvalificera sig i denna benämning?
  • En glad tjej

    Jag tycker du är väldigt orättvis när du skriver så. Jag kan lova dig att de flesta i mitt område inte är några lägre medelklassmänniskor, då har man knappast råd att köpa ett hus för 2,5-3 miljoner.

    Du menar att man ska undvika östra Malmö eftersom det bor många som är av lägre klass menar du?

    Förstår inte hur du tänker.

  • En glad tjej
    Krokig Krokofant skrev 2012-04-12 08:06:34 följande:
    Nej, men ska du köpa hur i Västra Malmö ligger prislappen mellan 5-8 miljoner för en villa av standardmått. Har du tur hittar du något för 3,5 miljoner.

    Jag hade undvikit östra Malmö mest för att det är väldigt mycket invandring, social misär och brottslighet. Sen finns det givetvis öar där det lugnt och fridfullt. Men dessa områden är väldigt tråkiga. Jag har själv bott på Håkanstorp. Boooring.
    Men helt normala människor med normala löner som de flesta har är inte intresserade av att betala 5-8 miljoner för ett hus, de flesta vill kunna göra annat än att leva också!

    Det är bullshit att det är mycket invandring i Husie där jag bor. De få invandrare som bor där är helt vanliga människor som jobbar precis som jag gör. Dessa människor är mer än välkomna att bo i mitt område. Håkanstorp är boring ja men i Riseberga där jag bor, finns Bulltofta Rekreationsområde som är helt underbart på våren och sommaren. Jag har löparbanorna precis utanför min dörr typ, något jag värdesätter.

    Vi är ju olika men att säga att man ska undvika Östra Malmö tycker jag är fel. Bor du i Västra Malmö själv?
  • En glad tjej
    Krokig Krokofant skrev 2012-04-12 09:06:23 följande:
    För att svara på din fråga, ja, jag bor i Västra Malmö.
    Men då är det klart att du pratar väl om din del. Låt andra bilda sig en uppfattning istället om var de vill bo. Du verkar inte ha så bra koll på alla delar i Östra Malmö och du verkar se ner på människor som inte är rika. Inga bra egenskaper tycker jag!
  • En glad tjej
    Krokig Krokofant skrev 2012-04-12 09:05:57 följande:
    Det är ju det jag menar när jag säger att det inte är övre medelklassen som bor i villaområderna i Östra Malmö. där bor vanliga svenskar ur arbetar/lägre medelklass som t.ex. säljer målarfärg i butik eller jobbar som kontorist. I västra Malmö hittar du läkarna, cheferna, arkitekterna osv. Visst, din del av Östra Malmö är helt ok enligt min mening. Men det är också undantaget.

    Området Värnhem-Kirseberg-Segevång är ju synonymt med svenska missbrukare och kriminalitet. Sen har du Rosengård-Gullvik-Fosie-Holma och södra innerstaden + Lorensborg med massor av invandring och kriminalitet. Även Oxie som är fylld med zigenare och WT om man inte bor på "rätt sida".
    Fast är man sämre för att man inte tillhör den övre medelklassen? Det är inte många som gör det, de flesta är helt vanliga löntagare som inte tjänar miljoner om året. Och inte är man en sämre människa för det.
  • En glad tjej
    Krokig Krokofant skrev 2012-04-12 09:21:58 följande:
    Ja, det är väl klart :) Varför skulle det vara fel på en om man är vanlig löntagare? Det har jag väl inte skrivit?Jag skrev vara vilka delar av Malmö jag inte rekommenderar att bo i. Riseberga/Videdal är helt ok, men närheten till Rosengård och öppnandet av det islamiska storcentret i Håkanstorp gör området till mindre attraktivt.
    Jag har kanske missuppfattat dig men jag tolkade det du skrev som att man kan bara bo i Västra Malmö eftersom här bor bara fina människor som har fina jobb och tjänar mycket pengar. Ber om ursäkt att jag tolkat dina inlägg fel.
Svar på tråden Vart i Malmö ska man bo???