• hennmau

    Vart i Malmö ska man bo???

    Funderar på att flytta ner i landet, till skåne. Helsingborg, Malmö är bla av intresse.. Tanken är att jag ska fortsätta mina studier där. Jag har vart ute på MKBfastigheter och kikat, men inte hittat nått i min smak. Jag bor här nu i radhus med uteplatser, trivs bra så!

    Å hur vet jag vart jag ska bo där nera..bra/dåliga områden. jag har också barn, så det ska vara barnvänligt!

    Hjälp mig alla ni skånebor och andra som vet :)

  • Svar på tråden Vart i Malmö ska man bo???
  • längtar och väntar

    Det gör man inte, var har du fått det ifrån?

    Amora Branca Sylvestre skrev 2009-09-13 18:29:41 följande:


    längtar och väntar skrev 2009-09-13 18:23:03 följande: Och varför söker man via fri kvot på Backaskolan?
  • längtar och väntar

    FAst skolorna runt Möllan är ju inte bra.. Jag bor själv vid Möllan, men vi kommer ha flyttat innan vi får barn som ska börja förskola och skola!


    Vasen skrev 2009-09-13 18:48:09 följande:
    Har aldrig hört talas om Backaskolan, gick ur skolan för över 20 år sedan ( ) och mina barn är för små för skolan ännu, apropå de senast inläggen. Men i allafall satsas det en hel del på skolorna i Malmö, och har satsats de senaste åren. Speciellt tror jag i det område jag mest håller till, Södra Innerstaden, ett ställe som barnfamiljer i föregående årtioneden flydde från hals över huvud som jag har förstått det. Det har byggt fler skolor, och byggts fler förskolor för att det numera är så många som väljer att stanna kvar, även när man passerat rumlaråldern. Ja, och det satsas ju även i de nya områdena i Västra Hamnen och Bunkeflo. Det som var en sanning för några år sedan om hur det stod till i en viss stadsdel behöver inte stämma idag . Jag bodde på Möllan de första 5 åren av min Malmö tid och flyttade sedan till avlägsna Sorgenfri/Folkets Park, och mitt lilla Sorgenfri har helt och hållet bytt karaktär under de år jag bott här. En stad man inte kan vara helt säker på var man har tror jag nog man kan kalla Malmö, vilket man ju kan trivas med, eller tycka vara alldeles hemskt . Finns det någon annan stad i landet som avskys så oerhört av de som inte bor där, men som bor alldeles i närheten?
  • Glimmerfall

    Jag bor i Västra Innerstaden, precis vid Mellanhedsparken, här är superfint. Lugnt och skönt. Har 10 minuters gångavstånd till Ribban och 10 minuter till stan. Här har vi Mellanhedsskolan och Slottstadens skola som under många år haft rykte om sig att vara Malmös bästa skolor. Detta området kan jag utan tvekan rekomendera.

    Jag är ensamstående med två barn, 5 och 1 år gamla.

  • Vasen

    längtar och väntar skrev 2009-09-13 18:58:39 följande:


    FAst skolorna runt Möllan är ju inte bra.. Jag bor själv vid Möllan, men vi kommer ha flyttat innan vi får barn som ska börja förskola och skola!
    Jo, de har förbättras ganska rejält vad jag kan förstå. Det har ju också byggts nya . Sen är väl inte personalen vid förskola och skola absolut objektiva förstås, men de jag har kontakt med påstår sig ha sett en enorm förbättring de senaste ca 5 åren.
  • längtar och väntar

    Jag har en kompis som gjorde praktik på Möllevångsskolan för bara 1 år sen eller något och hon sa att hon aldrig skulle velat ha sina barn där..

    Jag själv vill inte att mina barn ska växa upp kring Möllan, bara en massa betong och jag skulle inte vilja släppa ut barnen själv..


    Vasen skrev 2009-09-13 19:11:01 följande:
    längtar och väntar skrev 2009-09-13 18:58:39 följande: Jo, de har förbättras ganska rejält vad jag kan förstå. Det har ju också byggts nya . Sen är väl inte personalen vid förskola och skola absolut objektiva förstås, men de jag har kontakt med påstår sig ha sett en enorm förbättring de senaste ca 5 åren.
  • Grizelda

    Amora Branca Sylvestre skrev 2009-09-13 16:45:57 följande:


    Det finns egentligen inte så många delar av Limhamn som är speciellt dåliga. Men lägenheterna grönalundsgatan typ. Mellan bergaskolan och polishuset. Dock är detta inget som kommer i närheten av övriga stadsdelar.Jag har faktiskt ingen aning om Sveaskolan, den är rätt nystartad.Det finns också ett nybygge i bunkeflostrand som kan vara "tveksamt" i vissa fall. Men som sagt, ett drömläge om du jämför sociala problem i andra delar.
    Jo, det har du väl rätt i, att området runt Grönalundsgatan betraktas som lite "sämre", men det är ju inte så att man tvekar att gå där på kvällen, precis. Är det Sadelmakarbyn i Bunkeflostrand du menar? Har hört en del, men vet inte vad problemet är därute.
  • Amora Branca Sylvestre

    längtar och väntar skrev 2009-09-13 18:56:42 följande:


    Det gör man inte, var har du fått det ifrån? Amora Branca Sylvestre skrev 2009-09-13 18:29:41 följande:
    Ok, då är det en missuppfattning. Men jag vill minnas att jag träffade några från den skolan för ett par år sedan som sade att de söke via fri kvot till gymnasiet.
  • Amora Branca Sylvestre

    längtar och väntar skrev 2009-09-13 19:13:11 följande:


    Jag har en kompis som gjorde praktik på Möllevångsskolan för bara 1 år sen eller något och hon sa att hon aldrig skulle velat ha sina barn där.. Jag själv vill inte att mina barn ska växa upp kring Möllan, bara en massa betong och jag skulle inte vilja släppa ut barnen själv..
    Jag hade heller inte velat ha mina barn på Möllevångsskolan, speciellt inte när alla de gambianerna som börjat hänga där sedan något år tillbaka. Dessa handlar med narkotika och brukar ibland vara beväpnade och hålla på med diverse skumheter. De har någon form av "gäng" som de kallar the chosen ones. Detta vet jag med säkerhet pga div bekanta och upplevelser.
  • Amora Branca Sylvestre
    Grizelda skrev 2009-09-13 20:46:27 följande:
    Amora Branca Sylvestre skrev 2009-09-13 16:45:57 följande: Jo, det har du väl rätt i, att området runt Grönalundsgatan betraktas som lite "sämre", men det är ju inte så att man tvekar att gå där på kvällen, precis. Är det Sadelmakarbyn i Bunkeflostrand du menar? Har hört en del, men vet inte vad problemet är därute.
    Hahaha, nej verkligen inte :) Jag har gått massa nattliga promenader där och aldrig ens tänkt tanken. Sadelmakarbyn är precis det jag snackar om. Dessutom verkar det vara mycket fuskbygge där, uppenbarligen så är många av lägenheterna väldigt dåligt isolerade. Minns en artikel i SDS om en hyresgäst som hade +13°C på vintern hemma. När jag diskuterade att köpa lägenhet så avrådde min bankman (eg. kvinna) från Bunkeflo.
  • karmasus

    Har inte läst hela tråden, men här kommer mina tips =)

    Jag är född i Malmö och har bott lite överallt här och känner till en hel del områden. Idag har vi flyttat från centrala Malmö eftersom vi fått barn och vi känner inte att det är miljön vi vill att vår dotter ska växa upp i.

    Finns många bra områden och många dåliga i Malmö. Ofta handlar det om att bo på "rätt" sida om en gata!

    Det byggs en hel del i Malmö och man kan hitta nya områden som är kanon. Tex byggs det på Ön på Limhamn och där är det kanon. Andra ställen är tex Käglinge, Kristineberg m.m.

    Du får göra en lista på vad du vill ha av ett boende och sedan se vilket område som matchar bäst.

    Lycka till =)

Svar på tråden Vart i Malmö ska man bo???