• Äldre 5 Sep 18:12
    90872 visningar
    185 svar
    185
    90872

    Vart i Malmö ska man bo???

    Funderar på att flytta ner i landet, till skåne. Helsingborg, Malmö är bla av intresse.. Tanken är att jag ska fortsätta mina studier där. Jag har vart ute på MKBfastigheter och kikat, men inte hittat nått i min smak. Jag bor här nu i radhus med uteplatser, trivs bra så!

    Å hur vet jag vart jag ska bo där nera..bra/dåliga områden. jag har också barn, så det ska vara barnvänligt!

    Hjälp mig alla ni skånebor och andra som vet :)

  • Svar på tråden Vart i Malmö ska man bo???
  • Amora Branca Sylves­tre
    Äldre 3 Oct 15:07

    Några fler frågor anyone?

    Hörde att de stackars barnen som gått på magistratsskolan kommer flyttas till Johannesskolan.

  • längta­r och väntar
    Äldre 3 Oct 20:00

    JA det stämmer att de flyttats till Johannesskolan.. Däremot är inte JOhannesskolan så dålig längre som den har varit!

    Amora Branca Sylvestre skrev 2009-10-03 15:07:02 följande:


    Några fler frågor anyone? Hörde att de stackars barnen som gått på magistratsskolan kommer flyttas till Johannesskolan.
  • FruSas­cha
    Äldre 3 Oct 20:53

    Vi bor inne i stan vid möllan (hör till södra innerstaden) Vi flyttade från Göteborg hit och fick hyresrätt efter bara en veckas sökande. Nu förstår vi varför Det verkar inte särskilt svårt att få tag i hyreskontrakt här i Malmö (men undvik MKB för de har kösystem på typ 15 år vilket inte privata värdar har). Ingen ide att ens ställa sig i mkb kön. Ring privata värdarna direkt.

    I varje fall tycker jag inte innerstaden är särskilt barnvänlig, enda stället jag kan tänka mig bo på i Malmö med barn är Bunkeflo, Tygelsjö, Västra hamnen men inget av dessa ställen ligger centralt utan lite utanför. Innerstaden är för stökig och bråkig tycker jag, här i vår stadsdel får förskolelärarna gå ut och kolla att det inte ligger använda kanyler i sandlåndorna innan de släpper ut barnen. Känns ju inte så tryggt direkt. Mycket utslagenhet i varje fall här i min stadsdel.

    Men nu ska vi flytta till Lomma som är en annan kommun för att slippa stöket. Även Hjärup, Åkarp Staffanstorp tror jag är barnvänliga orter med pendlingsavstånd till Malmö.

  • längta­r och väntar
    Äldre 3 Oct 20:57

    Fast om man ska flytta lite utanför stan kan man lika bra bosätta sig i Tygelsjö eller liknande, är ju ändå närmre än Staffanstorp etc..

    Jag bor själv vid Möllan, ska ha barn i maj och jag vill flytta så fort som möjligt.. Vill i alla fall absolut inte ha mina barn på förskolorna här runt omkring..


    FruSascha skrev 2009-10-03 20:53:34 följande:
    Vi bor inne i stan vid möllan (hör till södra innerstaden) Vi flyttade från Göteborg hit och fick hyresrätt efter bara en veckas sökande. Nu förstår vi varför Det verkar inte särskilt svårt att få tag i hyreskontrakt här i Malmö (men undvik MKB för de har kösystem på typ 15 år vilket inte privata värdar har). Ingen ide att ens ställa sig i mkb kön. Ring privata värdarna direkt. I varje fall tycker jag inte innerstaden är särskilt barnvänlig, enda stället jag kan tänka mig bo på i Malmö med barn är Bunkeflo, Tygelsjö, Västra hamnen men inget av dessa ställen ligger centralt utan lite utanför. Innerstaden är för stökig och bråkig tycker jag, här i vår stadsdel får förskolelärarna gå ut och kolla att det inte ligger använda kanyler i sandlåndorna innan de släpper ut barnen. Känns ju inte så tryggt direkt. Mycket utslagenhet i varje fall här i min stadsdel. Men nu ska vi flytta till Lomma som är en annan kommun för att slippa stöket. Även Hjärup, Åkarp Staffanstorp tror jag är barnvänliga orter med pendlingsavstånd till Malmö.
  • FruSas­cha
    Äldre 3 Oct 21:05

    längtar och väntar skrev 2009-10-03 20:57:35 följande:


    Fast om man ska flytta lite utanför stan kan man lika bra bosätta sig i Tygelsjö eller liknande, är ju ändå närmre än Staffanstorp etc.. Jag bor själv vid Möllan, ska ha barn i maj och jag vill flytta så fort som möjligt.. Vill i alla fall absolut inte ha mina barn på förskolorna här runt omkring..
    Vår förskola är visserligen bra, min son trivs där och det är superbra förskolelärare, det jag inte gillar är alla hemlösa och narkomaner som hänger överallt min son går på förskolan vid Jesusparken där hänger ju inte det bästa klientelet

    Ja Tygelsjö verkar vara ett trevligt område, de bygger ju mycket nytt där också. Från staffanstorp tar det ca 20 minuter att köra in till centrala Malmö och jag tycker det är överkomligt (men jag jämför ju med göteborg där det tog 1 timme från kranskommunerna in till stan.
  • längta­r och väntar
    Äldre 3 Oct 21:26

    Fast de nya husen i Tygelsjö kostar 3,5-4 milj.. INte direkt värt det tycker jag...
    Jag tycker inte Staffanstorp verkar så trevligt, vill inte bo på ett ställe där jag är beroende av bilen heller..


    FruSascha skrev 2009-10-03 21:05:13 följande:
    längtar och väntar skrev 2009-10-03 20:57:35 följande: Vår förskola är visserligen bra, min son trivs där och det är superbra förskolelärare, det jag inte gillar är alla hemlösa och narkomaner som hänger överallt min son går på förskolan vid Jesusparken där hänger ju inte det bästa klientelet Ja Tygelsjö verkar vara ett trevligt område, de bygger ju mycket nytt där också. Från staffanstorp tar det ca 20 minuter att köra in till centrala Malmö och jag tycker det är överkomligt (men jag jämför ju med göteborg där det tog 1 timme från kranskommunerna in till stan.
  • FruSas­cha
    Äldre 3 Oct 21:40

    längtar och väntar skrev 2009-10-03 21:26:11 följande:


    Fast de nya husen i Tygelsjö kostar 3,5-4 milj.. INte direkt värt det tycker jag... Jag tycker inte Staffanstorp verkar så trevligt, vill inte bo på ett ställe där jag är beroende av bilen heller..
    Det beror ju på var man jobbar. Jobbar man inne i malmö så krävs ju oftast bil om du bor i någon kranskommun. Vi ska flytta till Lomma som är en rätt trevlig kommun vad det verkar. Med buss tar det 20 minuter in till Malmö central och med bil kanske lite mindre.

    Annars om ni vill bo i Malmö så tycker jag Husie verkar vara rätt trevlig stadsdel med cykelavstånd till allt. Dock ligger det ju lite nära Rosengård visserligen.
  • längta­r och väntar
    Äldre 3 Oct 21:41

    Vi vet redan var vi vill bo Vi vill bo i Husie/Kvarnby/Riseberga/Tygelsjö.. Där är det bra skolor och trevliga omgivningar, bryr mig inte att Husie är nära Rosengård, är inte rädd för det
    Jobbar på en skola med mycket invandrare, så sådant rör mig inte, så länge man bor i "rätt" stadsdel..


    FruSascha skrev 2009-10-03 21:40:01 följande:
    längtar och väntar skrev 2009-10-03 21:26:11 följande: Det beror ju på var man jobbar. Jobbar man inne i malmö så krävs ju oftast bil om du bor i någon kranskommun. Vi ska flytta till Lomma som är en rätt trevlig kommun vad det verkar. Med buss tar det 20 minuter in till Malmö central och med bil kanske lite mindre. Annars om ni vill bo i Malmö så tycker jag Husie verkar vara rätt trevlig stadsdel med cykelavstånd till allt. Dock ligger det ju lite nära Rosengård visserligen.
  • FruSas­cha
    Äldre 3 Oct 21:49

    Ja där är det fint. Har varit på deras nybyggda skola Bäckagård för ett tag sen den verkar superfräcsh. Hinner inte bli så nedgången som andra skolor kan vara tills dina barn börjar skolan Men Höjaskolan tycker jag inte verkar vara någon hit.

  • längta­r och väntar
    Äldre 3 Oct 21:50

    Det finns många bra skolor i Malmö, bara en missuppfattning att det inte finns det! Jag jobar själv på en skola i Malmö...

    Däremot är skolorna i kranskommunerna inte alltid så bra..
    Även om man bor i Tygelsjö så kan man i princip cykla in till stan, det är bara en vanesak..


    FruSascha skrev 2009-10-03 21:49:23 följande:
    Ja där är det fint. Har varit på deras nybyggda skola Bäckagård för ett tag sen den verkar superfräcsh. Hinner inte bli så nedgången som andra skolor kan vara tills dina barn börjar skolan Men Höjaskolan tycker jag inte verkar vara någon hit.
Svar på tråden Vart i Malmö ska man bo???