• hennmau

    Vart i Malmö ska man bo???

    Funderar på att flytta ner i landet, till skåne. Helsingborg, Malmö är bla av intresse.. Tanken är att jag ska fortsätta mina studier där. Jag har vart ute på MKBfastigheter och kikat, men inte hittat nått i min smak. Jag bor här nu i radhus med uteplatser, trivs bra så!

    Å hur vet jag vart jag ska bo där nera..bra/dåliga områden. jag har också barn, så det ska vara barnvänligt!

    Hjälp mig alla ni skånebor och andra som vet :)

  • Svar på tråden Vart i Malmö ska man bo???
  • längtar och väntar

    Kävlinge har inte direkt några bra skolor däremot..


    anitra2012 skrev 2009-09-06 10:57:43 följande:
    Är det bara hyres du leta efter? Enda jag ha hört om Staffanstorp, så är det Romer som är ute och härja om kvällarna, annars är det nog rätt så lugnt. Vet tyvärr inte vilka område som är ok att bo i där. Bara bussar till alla ställen. Kävlinge ligger ju mellan Helsingborg, Malmö/Lund Det tar ca 22-27min med tåg till Malmö. Rätt så lugnt ställe, vad jag ha hört och där går ju både pågatåg och Öresundståg. Jag ha innan bott i centrala Malmö mellan Caroli city och Hansa med Stena fastigheter och trivdes rätt så bra där. Vi hade en rätt så lagom stor innegård med gräsmatta. Där barn spelade fotboll och även lekte andra lekar. Var alltid folk som var ute och grillade där på somrarna. Lycka till med letandet.
  • norgesessan

    Längtar...möjligen, men när vi flyttar så vill jag flytta utanför malmö...har så billig hyra nu, så vi väntar tilll vi kan köpa...(5000 för en 3a)


    Emil 03-Jonathan 05 och Isabelle 2/2.09
  • KossanMuu

    längtar och väntar skrev 2009-09-06 10:52:11 följande:


    Vad är det ni tycker är så hemskt med Malmö? Jag är född och uppvuxen här men har bott i andra städer också, men alltid längtat hem!
    Det är otryggt, skitit, deprimerande, otrevliga människor, ingen hänsyn till omgivningen, skottlossningar, gängbildningar, droger. Du kan ju låta dina barn växa upp kring Nydala och sedan återkomma med vad som är bra. Usch, tycker synd om alla barn som behöver bo här, ingen bra start på livet

    Och sen ska vi inte ens tala om MKB fastigheter. Nej, Malmö är en bra stad att bo NÄRA så det är lätt att ta sig in, men inte i.
  • längtar och väntar

    Ok, vi har en hyra på 7400 så vi kommer få en ungefär lika hög månadskostnad när vi köper hus. Däremot vill vi inte bo utanför stan direkt, eftersom man då måste ha två bilar..


    norgesessan skrev 2009-09-06 10:59:35 följande:
    Längtar...möjligen, men när vi flyttar så vill jag flytta utanför malmö...har så billig hyra nu, så vi väntar tilll vi kan köpa...(5000 för en 3a)
  • längtar och väntar

    Fast vem har pratat om Nydala? Där skulle jag aldrig vilja bo, men jag känner inte alls igen mig i din beskrivning av Malmö. Visst är vissa områden otrygga, men Malmö är en vacker stad!

    Jag har dock aldrig bott i MKB utan alltid HSB.


    KossanMuu skrev 2009-09-06 11:00:08 följande:
    längtar och väntar skrev 2009-09-06 10:52:11 följande: Det är otryggt, skitit, deprimerande, otrevliga människor, ingen hänsyn till omgivningen, skottlossningar, gängbildningar, droger. Du kan ju låta dina barn växa upp kring Nydala och sedan återkomma med vad som är bra. Usch, tycker synd om alla barn som behöver bo här, ingen bra start på livet Och sen ska vi inte ens tala om MKB fastigheter. Nej, Malmö är en bra stad att bo NÄRA så det är lätt att ta sig in, men inte i.
  • norgesessan

    Längtar, jag har inget körkort, kommer inte att skaffa det hällre, så vi ska bo nånstans där det är lätt att ta sig in till Malmö. (är van med värre....bussar varannan timme tex ) Har dock två bilar vår egen och makens firmabil....


    Emil 03-Jonathan 05 och Isabelle 2/2.09
  • längtar och väntar

    ok, jag hade känt mig oerhört låst om jag bott utanför stan och varit tvungen att förlita mig till Skånetrafiken..


    norgesessan skrev 2009-09-06 11:02:13 följande:
    Längtar, jag har inget körkort, kommer inte att skaffa det hällre, så vi ska bo nånstans där det är lätt att ta sig in till Malmö. (är van med värre....bussar varannan timme tex ) Har dock två bilar vår egen och makens firmabil....
  • KossanMuu

    längtar och väntar skrev 2009-09-06 11:01:24 följande:


    Fast vem har pratat om Nydala? Där skulle jag aldrig vilja bo, men jag känner inte alls igen mig i din beskrivning av Malmö. Visst är vissa områden otrygga, men Malmö är en vacker stad! Jag har dock aldrig bott i MKB utan alltid HSB.
    Du pratar om Malmö och Nydala är en del Av Malmö. Eg hela Fosie är precis lika illa och det är ingen liten del av Malmö. Tycker verkligen inte Malmö är vackert, men det är ju så klart olika vad man anser vara vackert. Största delen av stan består av fula byggnader från 60-70 talet. Pildammarna var vackert en gång i tiden men har blivit helt sunkigt. Beijers Park är visserligen mysig, men ligger rätt långt ut. Innanför kanalerna har vi spännande historia med gamla vackra byggnader, men det är så liten del av staden, så anser fortfarande att Malmö är övervägande fult.
    Men uppenbarligen tycker inte alla som jag för då hade inte 300 000 människor bott här!
  • längtar och väntar

    Det får stå för dig, jag har bott på flera ställen i Malmö och har inte känt mig otrygg någonstans.. Kungsparken och SLottsparken är hur fina som helst t.ex.. Jaja, smaken är som baken! Ingen tvingar dig att bo här! :)


    KossanMuu skrev 2009-09-06 11:05:42 följande:
    längtar och väntar skrev 2009-09-06 11:01:24 följande: Du pratar om Malmö och Nydala är en del Av Malmö. Eg hela Fosie är precis lika illa och det är ingen liten del av Malmö. Tycker verkligen inte Malmö är vackert, men det är ju så klart olika vad man anser vara vackert. Största delen av stan består av fula byggnader från 60-70 talet. Pildammarna var vackert en gång i tiden men har blivit helt sunkigt. Beijers Park är visserligen mysig, men ligger rätt långt ut. Innanför kanalerna har vi spännande historia med gamla vackra byggnader, men det är så liten del av staden, så anser fortfarande att Malmö är övervägande fult. Men uppenbarligen tycker inte alla som jag för då hade inte 300 000 människor bott här!
  • hennmau
    anitra2012 skrev 2009-09-06 10:57:43 följande:
    Är det bara hyres du leta efter?Enda jag ha hört om Staffanstorp, så är det Romer som är ute och härja om kvällarna, annars är det nog rätt så lugnt. Vet tyvärr inte vilka område som är ok att bo i där. Bara bussar till alla ställen.Kävlinge ligger ju mellan Helsingborg, Malmö/Lund Det tar ca 22-27min med tåg till Malmö. Rätt så lugnt ställe, vad jag ha hört och där går ju både pågatåg och Öresundståg.Jag ha innan bott i centrala Malmö mellan Caroli city och Hansa med Stena fastigheter och trivdes rätt så bra där. Vi hade en rätt så lagom stor innegård med gräsmatta. Där barn spelade fotboll och även lekte andra lekar. Var alltid folk som var ute och grillade där på somrarna.Lycka till med letandet.
    Ja till en början så är det hyres jag är ute efter, tills jag vet vart jag verkligen vill bo...
Svar på tråden Vart i Malmö ska man bo???