• hennmau

    Vart i Malmö ska man bo???

    Funderar på att flytta ner i landet, till skåne. Helsingborg, Malmö är bla av intresse.. Tanken är att jag ska fortsätta mina studier där. Jag har vart ute på MKBfastigheter och kikat, men inte hittat nått i min smak. Jag bor här nu i radhus med uteplatser, trivs bra så!

    Å hur vet jag vart jag ska bo där nera..bra/dåliga områden. jag har också barn, så det ska vara barnvänligt!

    Hjälp mig alla ni skånebor och andra som vet :)

  • Svar på tråden Vart i Malmö ska man bo???
  • längtar och väntar

    Om du börjar bospara i HSB får du tillgång till deras hyreslägenheter också, det får du inte annars!


    hennmau skrev 2009-09-06 11:08:58 följande:
    Ja till en början så är det hyres jag är ute efter, tills jag vet vart jag verkligen vill bo...
  • KossanMuu

    längtar och väntar skrev 2009-09-06 11:07:14 följande:


    Det får stå för dig, jag har bott på flera ställen i Malmö och har inte känt mig otrygg någonstans.. Kungsparken och SLottsparken är hur fina som helst t.ex.. Jaja, smaken är som baken! Ingen tvingar dig att bo här! :)
    Jo sant, glömde Kungsparken faktiskt. Och Bo01 (men vem har råd att bo där :P)
    Och jo tyvärr är jag tvingad att bo här för tillfället eftersom jag gärna vill ha tak över huvudet och vi båda är studenter. Men leter för fullt i Staffanstorp och Arlöv (inget bra område, men bättre än Gullviksborg iaf). Men tyvärr är det långa bostadsköer överallt.
  • längtar och väntar

    Om du är rädd för skottlossningar och så ska du ju absolut inte bo i Arlöv..

    Jag har bott på Söderkulla, Triangeln, Möllan, Slottstaden.. Har trivts bra på alla ställena!


    KossanMuu skrev 2009-09-06 11:12:21 följande:
    längtar och väntar skrev 2009-09-06 11:07:14 följande: Jo sant, glömde Kungsparken faktiskt. Och Bo01 (men vem har råd att bo där :P) Och jo tyvärr är jag tvingad att bo här för tillfället eftersom jag gärna vill ha tak över huvudet och vi båda är studenter. Men leter för fullt i Staffanstorp och Arlöv (inget bra område, men bättre än Gullviksborg iaf). Men tyvärr är det långa bostadsköer överallt.
  • KossanMuu

    längtar och väntar skrev 2009-09-06 11:13:19 följande:


    Om du är rädd för skottlossningar och så ska du ju absolut inte bo i Arlöv.. Jag har bott på Söderkulla, Triangeln, Möllan, Slottstaden.. Har trivts bra på alla ställena!
    Beror på vilket område i Arlöv man väljer, finns bättre och sämre där med.

    Har också bott på Söderkulla, Segevång, Gröndal och nu Gullviksborg och enda stället jag trivdes på var Segevång, mest för att jag hade en så vacker park precis utanför mitt fönster =) Men har hört att det området har blivit sämre nu.
    Kan tillägga att jag har också bott i Kalmar och insåg fördelarna med att bo NÄRA ( ) en storstad.
  • längtar och väntar

    Jag har bott i Helsingborg och Skövde också och längtade tillbaks till Malmö varje sekund..


    KossanMuu skrev 2009-09-06 11:16:23 följande:
    längtar och väntar skrev 2009-09-06 11:13:19 följande: Beror på vilket område i Arlöv man väljer, finns bättre och sämre där med. Har också bott på Söderkulla, Segevång, Gröndal och nu Gullviksborg och enda stället jag trivdes på var Segevång, mest för att jag hade en så vacker park precis utanför mitt fönster =) Men har hört att det området har blivit sämre nu. Kan tillägga att jag har också bott i Kalmar och insåg fördelarna med att bo NÄRA ( ) en storstad.
  • chrissepisse

    De flesta av oss malmöbor är faktiskt inte kriminella, även om det är lätt att få en annan uppfattning genom att läsa den här tråden. Det finns många bra områden att bo i fortfarande. Vill man bo i lägenhet så är t ex centrum, västra innerstaden och områdena kring Pildammsparken trevliga. Jag skulle även kunna tänka mig Ellstorp och Slussplan.

    Vill du ha marklägenhet så skulle är Husiegård trevligt och det ligger i ett bra skolområde. Nu är det nog tyvärr långa köer till bostäder överallt i Malmö, så det går inte precis att välja och vraka på hyresmarknaden.

    Är det villa man vill ha så är Videdal/Husie/Riseberga trevligt med förhållandevis vettiga priser. Rosenvång, Hyllie, Djupadal och Bunkeflostrand är också trevliga områden men i regel dyrare än Videdal.

    Jag skulle själv hellre skjuta mig än att flytta till någon av kranskommunerna, inte minst rasistiska Vellinge (med rekordstora barngrupper i förskola/skola) eller ångesttråkiga Staffanstorp klarar jag mig finfint utan. Men smaken är som baken.

  • längtar och väntar

    Håller med dig helt och hållet!


    chrissepisse skrev 2009-09-06 11:28:24 följande:
    De flesta av oss malmöbor är faktiskt inte kriminella, även om det är lätt att få en annan uppfattning genom att läsa den här tråden. Det finns många bra områden att bo i fortfarande. Vill man bo i lägenhet så är t ex centrum, västra innerstaden och områdena kring Pildammsparken trevliga. Jag skulle även kunna tänka mig Ellstorp och Slussplan. Vill du ha marklägenhet så skulle är Husiegård trevligt och det ligger i ett bra skolområde. Nu är det nog tyvärr långa köer till bostäder överallt i Malmö, så det går inte precis att välja och vraka på hyresmarknaden. Är det villa man vill ha så är Videdal/Husie/Riseberga trevligt med förhållandevis vettiga priser. Rosenvång, Hyllie, Djupadal och Bunkeflostrand är också trevliga områden men i regel dyrare än Videdal. Jag skulle själv hellre skjuta mig än att flytta till någon av kranskommunerna, inte minst rasistiska Vellinge (med rekordstora barngrupper i förskola/skola) eller ångesttråkiga Staffanstorp klarar jag mig finfint utan. Men smaken är som baken.
  • chrissepisse

    längtar och väntar skrev 2009-09-06 11:29:37 följande:


    Håller med dig helt och hållet!
    Jag tycker att Malmö ofta får lite väl mycket badwill ibland. Visst, det är inte perfekt här, men det är här jag kommer ifrån
  • längtar och väntar

    Precis så känner jag också.. Men vilken stad är perfekt?


    chrissepisse skrev 2009-09-06 11:35:21 följande:
    längtar och väntar skrev 2009-09-06 11:29:37 följande: Jag tycker att Malmö ofta får lite väl mycket badwill ibland. Visst, det är inte perfekt här, men det är här jag kommer ifrån
  • vivianne

    Bra skolkommuner är väl Lund, Lomma och Staffanstorp (Vellinge vet jag inte mycket om men det är en rent ekonomiskt välskött kommun). Lomma, Staffanstorp och Vellinge är lågskattekommuner. Har du barn i skolåldern är Åkarp (mellan Malmö och Lund) bra men deras barnomsorg TROR jag är sådär (ligger i Burlövs kommun som jag inte är så imponerad av).

    Det beror väl mycket på vad du har för krav - vill du bo på landet eller i stan, är du beroende av allmänna kommunikationer eller kör du ändå alltid egen bil, hur lång tid kan du tänka dig att pendla osv... Hela regionen är rätt het med höga bostadspriser i de områden man "vill" bo.

Svar på tråden Vart i Malmö ska man bo???