• Äldre 10 Jan 16:55
    29814 visningar
    28 svar
    28
    29814

    Naturlig Progesteron kräm/Östrogen dominans

    Jag använder krämen och fått något längre cykel med den och så har den tagit bort spottings ett par dagar innan mens utan mensen kommer igång direkt istället men ca 2-3 dagar senare än förut.
    Har inte försökt aktivt att bli gravid förrän den här månaden så vet inte om det funkar för det, men har använt den för att fixa PMS en. (Den här månaden har jag börjat smörja några dagar efter ÄL men har dunder PMS redan fast den är en vecka till BIM). Så den har helt klart en viss funktion tror jag.( men tydligen inte alltid då)
    Den här månaden får dock mensen vara hur sen som helst eller helst av allt inte komma

  • Äldre 11 Jan 22:48
    #16
    Ari Gold skrev 2012-01-10 16:57:51 följande:
    Jag har använt den då jag hört att den skulle hjälpa mot migrän, men även hört att en annan positivt effekt var att den skulle göra det lättare för ägget att fästa om man försöker bli gravid. Jag blev gravid samma månad som jag började använda den men kan ju inte veta om det beror på det. Har inte heller kännt av migränen men som sagt, man kan ju inte veta vad som är slump och vad som är verklig effekt.
    Hoppas du har rätt. Jag smörjer nu.. men har huvudvärk och ont i brösten och molvärk och värre PMS än jag haft på länge. Men resulterar det i en bebis så skall jag inte klaga...men fy fasen vad jobbigt det är. Det är en vecka kvar till BIM, och jag hoppas ju det är gravsymptom och inte PMS, men för tidigt att säga än.
    Trodde krämen skulle dämpa PMS också, eller?
  • Äldre 14 Jan 19:39
    #18
    ceas skrev 2012-01-13 21:45:28 följande:
    Samma här, jag brukar har ont i brösten, huvudvärk, trött och hängig efter äl och innan mens. Beställde krämen pga pms och förhoppningar om graviditet. Men det enda jag märkt denna månad nu när jag börjat är ännu värre symtom än vanligt + JÄTTE dåligt humör...
    Jätte konstigt, då krämen skulle, så som du säger, dämpa pms.. inte göra det värre
    Jamen, det är ju helt otroligt!! Jag har lust att strypa någon och är helt knasig...
    Och extra hungrig också dessutom. Jaja, jag fortsätter väl några dagar till. Man skall väl bli snäll av progesteron eller?
  • Äldre 15 Jan 22:30
    #20
    Ari Gold skrev 2012-01-15 12:48:51 följande:
    Jag kännde likadant och tänkte skicka tillbaka skiten och klaga,...men mina PMS besvär visade sig vara graviditetssymptom.
    Jippieeeee, hoppas hoppas!! Blir glad när jag läser det här . Du kanske jag kan stå ut med att jag vill slå ner alla och brösten känns som två ömma klumpar ett par dagar till.
  • Äldre 13 May 19:58
    #27

    Vad jag har läst så verkar det som att Angus Castus harmoniserar det östrogen/progesteron balansen. Och det är väl ganska vanligt med östrogen dominansvilket gör att progesteronen inte produceras som det skall. 

    Jag kör dropparna tre gånger dagligen denna månad är på försök nummer 3. I kombination  med akupunktur och någon örtmedicin som jag fått från kinesiske läkaren. 

    Skall väl ha ÄL på ons/tors och känner av den otroligt mycket + att den verkar komma tidigare i cykeln än annars. (brukar ha sen ÄL och kort lutealfas). Vet ju inte om det är AC eller det andra som gör skillnad iofs. Men skadar inte att prova .

Svar på tråden Naturlig Progesteron kräm/Östrogen dominans