• ANOF

    Vad ska man göra med äggvitor?

    Jag brukar alltid ha en massa äggvita som jag intre vet vad jag ska göra med. Den här tråden ska handla om vad man kan göra för mat av äggvitan.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-09-10 18:19
    OBS! Det är viktigt att ni inte bara skriver VAD man kan göra med äggvitorna, utan även HUR man gör.

  • Svar på tråden Vad ska man göra med äggvitor?
  • Amazina

    Om man blandar dem med mjöl och mjölk och bakar i ugn blir det knoddlar!

  • ANOF
    PixL skrev 2009-09-10 18:45:24 följande:
    Det är gulor i. Vad du kan göra på vitor som jag kommer på är omelett eller äggröra, maränger och kanske någon kaka.
    Det verkar finnas vissa suffleer som är utan gulor. Äggröra kan man inte göra av vitorna. Det blir i så fall bara en röra med vitorna och det vill jag inte ha. Marräng vet jag inte riktigt. Jag tycker inte det är någonting egentligen. Det är bara som hårt och sött skum.
  • ANOF
    PixL skrev 2009-09-10 18:46:29 följande:
    Här då: Ger 4 portioner. 100 g hallon, frysta tinade 1 1/2 msk vatten 1 1/2 msk hallonlikör 2 msk strösocker 1 msk potatismjöl 1 msk vatten 5 st äggvitor Sätt ugnen på 175°. Mixa hallonen till en puré med stavmixer. Blanda med vatten, likör och socker. Koka upp purén och red den med potatismjöl utrört i kallt vatten. Låt svalna. Vispa äggvitorna hårt och vänd försiktigt ned i purén. Smörj 4 portionsformar. Häll i smeten och grädda ca 15 min. Serveras genast med lättvispad grädde eller glass. (På bilden i tidningen Buffé har de pudrat med florsocker och ringlat något som ser ut som hallon i sirapskonsistens på tallriken.)
    Det verkar finnas olika typer av suffle. Dels sånna som är till som mat, som ostsuffle och suffle med kyckling. Dom verkar det vara gulor i. Och sen verkar det finnas efterrättssuffleer som är söta, och dom är det inte gulor i.
  • ANOF

    Spicy Women skrev 2009-09-10 18:54:17 följande:


    Ja tills du vet vad du ska laga för något.
    Vad jag ska göra med dom är vad den här tråden ska handla om. Det ska inte vänta. Om jag inte gör mig av med vitorna utan sparar dom så har jag snart flera liter äggvitor. Det går inte, utan jag måste hela tiden äta upp vitorna.
  • gnilmre

    kanske någon som har sagt det men jag gör alltid maränger...

  • ANOF
    Amazina skrev 2009-09-10 18:54:34 följande:
    Om man blandar dem med mjöl och mjölk och bakar i ugn blir det knoddlar!
    Recept? Berätta mer!
  • Spicy Women
    ANOF skrev 2009-09-10 19:00:42 följande:
    Spicy Women skrev 2009-09-10 18:54:17 följande: Vad jag ska göra med dom är vad den här tråden ska handla om. Det ska inte vänta. Om jag inte gör mig av med vitorna utan sparar dom så har jag snart flera liter äggvitor. Det går inte, utan jag måste hela tiden äta upp vitorna.
    Ja, men du har fått mycket recept nu, så sätt i gång och laga till dem. Så du blir av med dina äggvitor.
  • BetongMorsa

    Om du inte vill använda de kan du ju kasta de....men 1 liter majonäs låter som massor. Äter man väl inte ens på ett år?

  • ANOF

    Spicy Women skrev 2009-09-10 19:02:14 följande:


    Ja, men du har fått mycket recept nu, så sätt i gång och laga till dem. Så du blir av med dina äggvitor.
    Det har blivit för mycket ovidkommande i tråden och folk som vägrar skriva utförligt. Därför är jag nu mer förvirrad och vet inte vad jag ska göra.

    Därför vill jag nu att ni skriver VAd jag ska göra och HUR med dom ingidienserna jag har. Jag har: 10 äggvitor, 1 äggula, grädde, smör, creme fraich, socker, lönnsirap, kakao, jordnötssmör, gelatin, majsena.

    Jag vill att ni nu enbart skriver vad jag kan göra av det här för att det inte ska bli förvirring i tråden. Jag har mixer.
  • ANOF
    BetongMorsa skrev 2009-09-10 19:05:46 följande:
    Om du inte vill använda de kan du ju kasta de....men 1 liter majonäs låter som massor. Äter man väl inte ens på ett år?
    jag ska inte kasta. Det är INGET konstigt med att äta majonnäs. Jag äter det inte bara som det är utan tillreder olika saker som t exempel olika dressingar.
Svar på tråden Vad ska man göra med äggvitor?