• Äldre 11 Sep 13:01
    12570 visningar
    5 svar
    5
    12570

    arbetstidsförkortning/=föräldraledig?

    Om du begär arbetstidsförkortning med anledning av att du har små barn under 8 år är termen föräldraledig eller tjänstledig för små barn. Du behöver inte anmäla till FK eftersom du inte tar ut någon FP. Du anmäler dock din 75%-iga lön den dagen du ev begär TFP eller egen sjukpenning.

    Angående dagis är du tvungen att ändra dina tider och i sin tur barnets tider. Man har bara rätt att ha barnet där sin arbetstid och ev resväg. Om du har en plats på 100% nu blir slutresultatet att han får gå motsvarande timmar men på 75% när du arbetar.

    Du ska även fylla i ny inkomst till kommunen, dvs din 75%-iga lön för att uppdatera er förskoleavgift. Ni kommer då att betala mindre i avgift.

    Du kan alltså inte begära tjänstledigt för små barn 25% och sen ha barnet på heltid som om ingenting har hänt. Det strider mot kommunens regler om rätt till barnomsorg.

  • Äldre 11 Sep 13:03
    #5

    Det KAN ju vara så att du har ett sånt arbete, och även barnets pappa (om ni bor i hop) som gör att ni har rätt till förskola till 100%. Det kan ju vara så att du tex arbetar natt och sover på dagen.

    Men gå in på din kommuns hemsida och se exakt vad som gäller hos just er. Det jag har skrivit om i inlägg nr 4 är det som är mest vanligt och jag tror dock att det gäller för de flesta kommuner (om inte alla).

Svar på tråden arbetstidsförkortning/=föräldraledig?