• Cincy
    Äldre 15 Sep 20:42
    2687 visningar
    13 svar
    13
    2687

    kramp! hjälp!

    Ja om du vinklar foten upp mot ansiktet (tårna mot ansiktet - tvärt om balettfot) så aktiverar du musklerna på framsidan av underbenet. När du aktiverar de musklerna skickas automatiskt signaler för avslappning till vadens muskler och du kan så häva krampen.

  • Cincy
    Äldre 15 Sep 21:17
    #6
    tosalisa skrev 2009-09-15 21:07:10 följande:
    Precis vad jag tänkte skriva, så skriver bara instämmer hehe... Plus att det funkar, det är inte bara snack. Har också göre med massa kramp i vaderna
    Jo det är så aktiveringen funkar rent fysiologiskt och anatomiskt av de muskler som har motsatt verkan - agonisten/antagonisten.
    När agonisten aktiveras skickas avslappnande signaler till antagonisten. I en aktiv rörelse kan aldrig båda musklerna spännas, då hade det inte skett någon rörelse.

    I detta fallet är musklerna på framsidan på underbenet agonisten och vadens muskler antagonisten.
  • Cincy
    Äldre 15 Sep 21:24
    #7
    Cincy skrev 2009-09-15 21:17:57 följande:
    Jo det är så aktiveringen funkar rent fysiologiskt och anatomiskt av de muskler som har motsatt verkan - agonisten/antagonisten. När agonisten aktiveras skickas avslappnande signaler till antagonisten. I en aktiv rörelse kan aldrig båda musklerna spännas, då hade det inte skett någon rörelse. I detta fallet är musklerna på framsidan på underbenet agonisten och vadens muskler antagonisten.
    Ursäkta... sjukgymnasten i mig vaknade. ;)
Svar på tråden kramp! hjälp!