Inlägg från: LaFontaine |Visa alla inlägg
  • LaFontaine

    Finns det någon som har reflux sjukdom? Tacksam för svar

    Det är jättevanligt med diverse magproblem efter refluxoperation. Min mamma fick grav IBS efter sin operation för tre år sedan. Det "glömde" man informera om från läkarhåll innan operationen. I min mammas fall innebar at det att hon knappt kunde gå utanför huset på ett halvår efter operationen eftersom hon plötsligt kunde få hemskt smärtsamma diareer. Ett par gånger har hon svimmat av magsmärta innan hon dessutom insåg att hon blivit laktosintollerant efter operationen.

    Jag vet flera som fått stora problem med magen efter operationen. I de allra flesta fall har det blivit bättre efter ett drygt år.

    Det är tydligen väldigt vanligt att det blir så efter refluxoperation, men det är som sagt ingen man informerar om. Det var först när mamma själv tog upp det efter att ha googlat fram det som läkaren konstaterade att så var fallet. Vansinne egentligen!

  • LaFontaine

    Förväntansfull:
    www.magotarm.se/foldrar/ibs.html

    Det där är en jättebra länk som behandlar dina frågor. Någon ökad risk för tarmcancer tror jag inte föreligger. Däremot finns faktiskt en ökad risk för cancer i magmun/matstrupe när man haft reflux en längre period. Jag gissar att din man ska gå på gastroskopiundersökningar vartannat år eller liknande? Det gör man för att på ett tidigt stadium upptäcka förändringar om sådana finns.

    Vad gäller IBS kan man ha det i olika grad. Jag har också IBS, men långt ifrån lika jobbig som min mammas.

Svar på tråden Finns det någon som har reflux sjukdom? Tacksam för svar