• Anonym
    Äldre 18 Sep 23:07
    119194 visningar
    73 svar
    73
    119194

    Springmasken terroriserar mig!

    Jag fick det engång och jag ringde ner till vårdcentralen vid mig och frågade där. Va tvungen att komma ner och få recept av läkaren, och så var vi tvungna att behandla hela familjen pga min springmask för att de inte skulle sprida sig. För då kan de komma tillbaka hela tiden, jag smittade ner min lillesyrra så vi fick genomgå ännu en kur,

  • Anonym
    Äldre 18 Sep 23:39
    #8
    Eleni skrev 2009-09-18 23:34:54 följande:
    Usch, resistenta maskar, det låter ju helt fruktansvärt! Vilken mardröm. Som jag har fattat det är hygienen väldigt viktig, typ rena underkläder, städa toa moppa golvet på toa varje dag osv. På barn är det väldigt viktigt att man håller naglarna korta, typ helt nedklippta eftersom de kan klia sig och stoppar fingrarna i munnen mycket. Kanske ska undvika all mat som man äter utan bestick ett tag, typ frukt, macka mm, eftersom man får äggen på händerna tex när man torkar sig, sedan sväljer man dem igen, måste ju vara därför de kommer igen om de först försvinner?
    precis så är det - ett litet helsike under någon vecka! Och när man tänker på det blir åtminstone jag rätt äcklad. När min ett åring hade små vita larver i rumpan....
  • Anonym
    Äldre 18 Sep 23:58
    #14

    Men gå till läkaren TS!! De har hört värre saker än springmaskar kan jag lova dig! Det är en piss i havet.. Har haft det när jag var liten och vet vilken jävla plåga det är.
    Apoteket säljer som sagt receptfritt, upp i tid imorrn och inhandla skiten.
    Går det inte över så måste du till läkare.
    Ett nödvändigt ont!

  • Anonym
    Äldre 19 Sep 00:39
    #31
    Shadilly skrev 2009-09-19 00:37:30 följande:
    Jag tycker att du ska söka läkare, är du gravid kan det vara olämpligt med de mediciner som finns för maskinfektion, och har du en så stor infektion kan du behöva behandling utöver standard-rekommendationerna. Du har säkert någon typ av smittkälla någonstans, en hund/katt, nagelbitning, osköljd frukt eller något annat. Gå igenom alla sådana grejer i huvudet och försök eliminera återsmitta.
    Ursäkta att jag kommer in med lite frågor...

    Är det större risk att få springmask om man biter på naglarna, har husdjur och inte sköljer frukten så väl? *biter på naglarna*
  • Anonym
    Äldre 19 Sep 02:46
    #37

    Vi har två barn som oftast återsmittas. Ena är tumsugare och andra nagelbitare så där har i anledningen till att de återsmittas så ofta. Storsyster smittas inte. Vi kör medicineringen i tre omgångar med ca 1-1½ veckors intervaller. Sen är problemet borta i några månader. Misstänker att de blir smittade på dagis.

    Första gånger upptäckte vi maskarna när jag blev smittad och fy fan, aldrig mer.

  • Anonym
    Äldre 19 Sep 08:40
    #39

    Säkert att det inte är spolmask? tänkte om de är så pass stora att de kan börja ta sig ut från kläderna??

    Problemet är säkert att du hinner smitta ner dig själv innan äggen har har hunnit dö av medicinen. medicinera dig några gånger i rad så kommer nog symptomen inte tillbaks.

    och det är INTE pinsamt, det är ju för fan skitvanligt, bara det att ingen pratar om det.

  • Anonym
    Äldre 19 Sep 08:52
    #41

    Men herregud, om du har en kille så är det väl ganska självklart att han är smittad, speciellt eftersom ni har analsex och han har haft mask på sin kuk. Det är ju säkert han som smittar ner dig hela tiden, eller ni smittar säkert varandra. Han vill säkert bara inte säga att han har det. Ni måste medicinera er samtidigt.

  • Anonym
    Äldre 19 Sep 12:41
    #47

    Det finns ett starkare preparat är det man får köpa utan recept på apoteket

    Det heter vermox och tar kål på alla maskar, men det är på recept.

    TS, varför vill du inte gå till läkaren?Det måste vara bättre än att plågas av mask och klåda?

    Och om du nu haft mask i hela ditt liv så är det nog inte dagisbarnen som smittat dig utan kanske tvärtom.

    Mask smittar otroligt lätt, maskägg är så lätta att du kan få i dig dom via luften, vid tex städning, så att städa kan ibland förvärra situationen
    (överdriven städning nu alltså)

    Däremot ska du efter att ni alla i familjen påbörjat denna kur byta sängkläder ofta .

  • Anonym
    Äldre 19 Sep 12:42
    #48

    Anonym (.) skrev 2009-09-19 00:41:49 följande:


    Min läkare sa det var idiotiskt medicinera alla om de inte känner att de har det. Det skapar bara resistens om folk går och tar mediciner i onödan.
    FAKTAFEL; ALLA i familjen MÅSTE maskbehandlas, annars går det bara runt.

    Det är löss man inte ska massbehandla pga resistens!
  • Anonym
    Äldre 19 Sep 16:41
    #50

    Jag har fått det flertal gånger, en gång så behandlade jag, sen så kom det ändå tillbaka, skulle gissa på att det är kattens fel (elr, dåvarande katternas fel). Och efter att det inte funkade andra gången så gav jag bara upp, och när jag blev gravid så försvann det helt plötsligt av sig själv.

  • Anonym
    Äldre 28 Sep 01:42
    #61

    Jag hade springmask i flera år och blev inte av med dom.Hade väldigt mycket. Var tillsammans med en kille denna perioden. När det tog slut med killen försvann också masken. Frågade aldrig honom om han hade mask, men kan det vara så att vi smittade varandra?

Svar på tråden Springmasken terroriserar mig!