• Anonym (en till)
    Äldre 18 Sep 23:28
    119154 visningar
    73 svar
    73
    119154

    Springmasken terroriserar mig!

    har också haft springmask så gott som hela livet. Har många gånger kört kurer med den receptfria medecinen från apoteket som man kan beställa hem via nätet. Men dom är bara borta ngn vecka, sen tillbaka igen. Har inga barn eller husdjur, misstänker att mina maskar är resistenta helt enkelt.

  • Anonym (en till)
    Äldre 18 Sep 23:43
    #10

    Anonym (min dotter) skrev 2009-09-18 23:42:08 följande:


    Min dotter som nu är 8 år drabbas oxå väldigt ofta av springmask.Upptäckte det först när hon var 4 år men jag tror hon haft det flera gånger innan dess.Hon fick först det receptfria Vanquin men masken kom tillbaka efter en månad.Då fick hon det receptbelagda medicinen Vermox.Äntligen tänkte jag att hon skulle bli fri dessa maskar.Men icke.Även om hon tar medicinen och, har t o m gett henne 3-4 omgångar ibland,så kommer dom alltid tillbaka med 3-6 månaders mellanrum.Hela familjen tar medicinen och i början städade jag som en GALNING men det hjälpte inte.Konstigt nog så har aldrig någon av oss andra(3 st) i familjen blivit drabbade.Alltid hon.Sista gången så fick bara hon medicinen.Vi andra blev inte drabbade.Vet inte längre vad jag ska ta mig till.Har sakta börjat acceptera att hon nog aldrig kommer bli fri från dessa parasiter.Jag själv har blivit helt knäpp och har t o m börjat bli rädd för natten pga av att hon kanske vaknar och säger att det kliar i rumpan.Hon själv verkar inte vara så bekymrad utav det.
    Ja jag har kommit fram till att det stjäl alldeles för mycket energi att försöka göra något åt det. Att leva med maskarna är inet alls lika jobbigt som att försöka bli av med dem.
  • Anonym (en till)
    Äldre 19 Sep 09:16
    #42

    Oj ja har läst vad TS skrivit nu. Och sådär illa har jag å andra sidan verkligen aldrig haft det. Inte så att de hmm kravlar ut från sina domäner till andra ställen. Eller ve och fasa ut ifrån byxorna? Det låter verkligen som en oerhört invasion. Det som händer för mig är att det kliar i rumpan några dagar i månaden samt att det finns vita maskar i bajset ibland. Såvitt jag kan förstå har ingen jag levt med någonsin smittats av mig. Jag och mina föräldrar smittades från början från lillasyrran, de gav alla medecin, de blev friska, inte jag, men jag vågade inte säga ngt.

  • Anonym (en till)
    Äldre 19 Sep 19:26
    #51
    derbart skrev 2009-09-19 10:48:56 följande:
    Att sova med pyamas är bra. Då slipper man byta lakan varje dag. Byt lakan dagen efter du tagit medicinen, innan dess lever maskarna än och kan fortfarande lägga ägg. Man behöver inte vara så noga med städningen, jag slutade med det efter att nästan gått in i väggen av allt städande. Har en sängvätare oxå så hela tvättstugan var full med tvätt. Det har gått bra ändå utan att städa som en tok, bara vanligt städande.Jag drabbades av springmask flera gånger i rad, även efter att jag ätit receptbelagd medicin. Det var bara jag i familjen som hade det. Nu har jag alltid råa rödbetor hemma och stoppar i mig en halv sån var 14e dag ungefär. Det röda ämnet är tydligen samma som i vanquin. Sen har jag inte haft springmask. Det är väl ett halvår sen. Det smakar inget vidare men hellre det än mask.
    Det låter ju väldigt intressant, ska prövas! Rödbetor är ju nyttigt billigt o enkelt att ha hemma. Fast gott är det ju inte rått. Men tack!
  • Anonym (en till)
    Äldre 20 Sep 22:16
    #56

    Anonym (Bläää) skrev 2009-09-19 12:22:41 följande:


    Usch vad ofräscht!! Hur kan du har sex med din kille när du har mask i hela underlivet, skäms du inte? Detta måste bero på att du är väldigt ohygienisk.
    Det var väl jävligt onödigt och elakt?
Svar på tråden Springmasken terroriserar mig!