• Anonym (Plåga!)

    Springmasken terroriserar mig!

    Har ett kroppsligt och pinsamt problem som jag vill ha hjälp med!
    Hela mitt liv, så länge jag kan minnas - har jag haft springmask!
    Någon gång blev jag behandlad när jag var liten, men har bara fått det igen och igen. De dyker upp på dagarna och kan ibland krypa upp ur byxorna!!! Det är väldigt obehagligt!! Nu orkar jag inte med dessa terrorister och vill få tag i medicin, utan att behöva uppsöka läkare för recept, då det här är mycket pinsamt :C
    Jag bor ännu hemma, mina föräldrar jobbar med lågstadieelever och dagisbarn - det måste vara därifrån smittan alltid kommer

    Usch, vilken förjävla plåga!! De här maskarna är alltid på mig!!

  • Svar på tråden Springmasken terroriserar mig!
  • Anonym (Plåga!)

    De dyker upp och dyker upp :C förut hade vi medicin hemma men nu är den slut. Jag har lärt mig att leva med det här besväret, men någon vecka ibland blir det "lämmeltåg" och oerhört frustrerande och jag vill bara 'slita ur tarmarna'!!
    det har jag just nu :( Vet inte varför mina föräldrar inte tar upp det här problemet eftersom de också borde vara smittade??

  • BlivandeUngMamma
    AnnelieTyresö skrev 2009-09-18 23:52:50 följande:
    De kanske bara är du som har det?
    Men jag har ju haft det hela mitt liv och förstår inte var det kommer ifrån :(
    jag smittar mig själv men när föräldrarna jobbar på skola och dagis så undrar jag ju :C
    Är springmask farligt på något sätt för nyfödda? påverkar det tarmsystemet?
  • Anonym

    Men gå till läkaren TS!! De har hört värre saker än springmaskar kan jag lova dig! Det är en piss i havet.. Har haft det när jag var liten och vet vilken jävla plåga det är.
    Apoteket säljer som sagt receptfritt, upp i tid imorrn och inhandla skiten.
    Går det inte över så måste du till läkare.
    Ett nödvändigt ont!

  • Anonym (.)

    Den receptfria är inte lika verksam och effektiv som den på recept. Fler biverkningar har den med (den receptfria), men de ser helst att folk som inte har det så ofta tar den så att de inte blir resistenta mot den kraftigare medicinen.

  • Anonym (Fler än jag?)

    Jag har också haft (har?) springmask vid flera tillfällen i mitt liv. När jag var mindre vågade jag inte berätta för mina föräldrar men var livrädd för att jag skulle dö.

    Under väldigt många år var de borta men efter en u-landsresa upptäckte jag nya maskar som jag behandlade. Nu några år senare har jag haft ett par nya "återfall". Ingen i min familj verkar ha smittats.

    Hur är detta möjligt?

  • månsken

    Åh herregud i himmelen. Det här måste vara det värsta jag kan tänka mig! Tycker så synd om er!!!! Har en fråga......!
    Min syster ringde förra veckan och frågade om jag kände någon som haft mask i magen. Jag började svamla om någon arbetskamrat som haft det. Så sade hon, att ja nu gjorde jag iallafall det (kände någon som haft mask) Jag vrålade..
    Nu skall hon och resten av familen komma på besök över en helg - om ca 2 veckor. (Vi bor i Sthlm resp. Malmö)
    Frågan då...

    Eftersom man skall ta medicinen igen om 2 veckor, eller till och med 2 veckor eller hur det var - just pga att äggen kläcks då som hon också sade - innebär det att hon kan smitta mig, vår lilla 1 månads dotter och mannen då när hon kommer hit???

    Just larver och maskar har jag en så stark äckelkänsla för att jag verkligen helst inte vill prata eller tänka på dem. Det blir bara för mkt för min hjärna och vill bara stänga ner hjärnkontoret, trycka på "off"knappen ungefär, när det blir mask och larv-snack/tankar.

  • månsken

    Det där med att man vill slita ur tarmarna, är det för att det kliar?
    I rumpan sade syrran att det kliade, men är det även i magen, i tarmarna då?? Eller gör der ont i tarmarna?
    Blir man inte smal också, av att ha mask, har en bild av de skulle äta upp näringen i maten du äter...? Eller är det en annan sorts mask då...

  • AnnelieTyresö

    Det är en annan sorts mask.
    Det som stör en är när de ska lägga ägg vid analen, då kliar det.

Svar på tråden Springmasken terroriserar mig!