• Anonym (Plåga!)

    Springmasken terroriserar mig!

    Har ett kroppsligt och pinsamt problem som jag vill ha hjälp med!
    Hela mitt liv, så länge jag kan minnas - har jag haft springmask!
    Någon gång blev jag behandlad när jag var liten, men har bara fått det igen och igen. De dyker upp på dagarna och kan ibland krypa upp ur byxorna!!! Det är väldigt obehagligt!! Nu orkar jag inte med dessa terrorister och vill få tag i medicin, utan att behöva uppsöka läkare för recept, då det här är mycket pinsamt :C
    Jag bor ännu hemma, mina föräldrar jobbar med lågstadieelever och dagisbarn - det måste vara därifrån smittan alltid kommer

    Usch, vilken förjävla plåga!! De här maskarna är alltid på mig!!

  • Svar på tråden Springmasken terroriserar mig!
  • Alorna

    Dom gånger jag och min son har drabbats så har vi följt den rekommenderade dosen, tagit andra dosen efter en vecka, men sen har jag alltid tagit ytterligare en dos en vecka efter den andra. Då brukar dom små äcklen försvinna.

  • Anonym (Plåga!)

    När min mask dyker upp på kvällen/natten och på dagarna (lämmelveckan som jag kallar den)
    så kommer de i stora sjok, idag/ikväll har jag upptäckt minst 50st (!!) och jag är dödligt allvarlig, de kryper upp i kläderna, fram och i underlivet :(
    Om jag avmaskas så måste ju mor och far även göra det och sen städa hela huset :( men ifall de inte har?

  • månsken
    Ororo skrev 2009-09-19 00:15:07 följande:
    Det är binnikemask du tänker på: sv.wikipedia.org/wiki/Bred_binnikemask
    oooooohhhhh !! ah det är bara icke sant alltså. De här springmaskarna, när de då kravlat upp ur byxorna som någon skrev, om det kommer upp en/flera mask/ar tex när personen är på jobbet - är det inte oerhört mycket större risk att de andra runt om kring smittas då!?

    Det borde väl vara en anledning att behandla, även om jag förstår upppgivenheten hos vem det nu var som skrev det..!
  • Anonym (min dotter)

    Usch Ts 50 st.Som tur är så har jag aldrig sett mer än 2 åt gången på min dotter.

  • månsken

    Anonym (Plåga!) skrev 2009-09-19 00:19:58 följande:


    När min mask dyker upp på kvällen/natten och på dagarna (lämmelveckan som jag kallar den) så kommer de i stora sjok, idag/ikväll har jag upptäckt minst 50st (!!) och jag är dödligt allvarlig, de kryper upp i kläderna, fram och i underlivet :( Om jag avmaskas så måste ju mor och far även göra det och sen städa hela huset :( men ifall de inte har?
    Ohh nej!! Lider med dig. Det här måste vara något man mår väldigt dåligt av. Om man har en partner också, vilken påverkan det måste ha på samlivet också. Känns det för jobbigt att fråga dem om de har? Gud nu känner jag att det kliar i rumpan bara för det!!!!
  • BlivandeUngMamma
    månsken skrev 2009-09-19 00:27:26 följande:
    Anonym (Plåga!) skrev 2009-09-19 00:19:58 följande: Ohh nej!! Lider med dig. Det här måste vara något man mår väldigt dåligt av. Om man har en partner också, vilken påverkan det måste ha på samlivet också. Känns det för jobbigt att fråga dem om de har? Gud nu känner jag att det kliar i rumpan bara för det!!!!
    Det är skitjobbigt! När jag dessutom gillar analsex men även när det är i slidan kan man sedan se att han har de där små jävlarna på kuken!!
    (det har hänt ett par gånger)
    Mår absolut dåligt av det här jag kommer aldrig bli av med helvetet :'C
  • månsken
    Ororo skrev 2009-09-19 00:24:14 följande:
    Jag länkade till den mask som gör att man kan bli smal. Springmask är ngt helt annat: sv.wikipedia.org/wiki/Springmask
    Jag förstod det, läste länken. Den är ju alltså som ett riktigt djur, med honor och hanar, den längsta som påträffats var en av honkön stod det.. Man får ju inte lust att äta fisk efter att ha läst den länken.. :/
  • månsken
    Alorna skrev 2009-09-19 00:18:45 följande:
    Dom gånger jag och min son har drabbats så har vi följt den rekommenderade dosen, tagit andra dosen efter en vecka, men sen har jag alltid tagit ytterligare en dos en vecka efter den andra. Då brukar dom små äcklen försvinna.
    Det skall jag definitivt säga till min syster att hon skall göra, och hennes familj, då. Bra tips, tack!!
  • Shadilly

    Jag tycker att du ska söka läkare, är du gravid kan det vara olämpligt med de mediciner som finns för maskinfektion, och har du en så stor infektion kan du behöva behandling utöver standard-rekommendationerna.

    Du har säkert någon typ av smittkälla någonstans, en hund/katt, nagelbitning, osköljd frukt eller något annat. Gå igenom alla sådana grejer i huvudet och försök eliminera återsmitta.

Svar på tråden Springmasken terroriserar mig!