Inlägg från: Birry |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kaffedraken)

    Vilka regler gäller vid lösdrift för häst?

    Sök på L 101 på Jordbruksverkets hemsida, den innehåller "allt" om hästhållning. Sen kan du ringa Länsstyrelsen i ditt län och be att få tala med dem som jobbar med förprövning, det är till dem du ska skicka ansökan om du bygger för 5 (?) eller fler hästar.

  • Anonym (Kaffedraken)
    ÖNadja skrev 2009-09-20 09:19:21 följande:
    Nå ja inte riktigt har förstått. Är det så att ska man bara ha 2 hästar så finns det inga regler man "måste" följa? Man kan alltså inte bli bötfälld om stallet/lösdriften inte uppfyller kraven? Det behövs då heller ingen förprövning?Nån som vet om "Sällskaps lagen" gick igenom?
    Jo, lagarna i L101 måste du följa oavsett antal hästar, men du slipper lämna i ritningar etc för förprövning. Om du inte följer reglerna kan du tvingas bygga om och om du inte gör det (i förlängningen) få förelägganden som kan kosta.

    "Sällskapsdelen" står kvar i L 101, men endast som "bör vara två hästar eller fler" och inte "ska" dvs inte tvingande. Däremot ska hästens sociala behov "vara tillgodosett", om än ej nödvändigtvis med en annan häst.
  • Anonym (Kaffedraken)
    740tjejen skrev 2009-09-20 19:32:01 följande:
    Lånar din tråd. Jag bor i villa har 4 grannar som inte bryr sig om det skulle komma hit häst, Varav ena grannen har mark som jag kan ha som sommarbete. Vi har lite skog och tänkte bygga vindskydd/ligghall där. Sjukbox finns. Dock ingen förprövning, Har den nu som förråd. Nån sm vet om jag måste ha förprövning på hallen om det gäller två hästar eller om jag måste ha bygglov. :) Mvh Hanna
    Ingen förprövning till Länsstyrelsen för två hästar. Vet däremot ej hur det är med kommunen vad det gäller miljöbiten (hur man tar hand om dyngan och så) om ni inte bor "på landet".
Svar på tråden Vilka regler gäller vid lösdrift för häst?