• turgut

    Får man bli upphetsad av...

    Det häftiga med människan är vår fantasi. Fantasin är det som ligger bakom allt fantastiskt människor har skapat. Och i synnerhet det "perversa" är viktigt. Ingen ny idé skapas utan att någon har tänkt på något förbjudet, omöjligt, konstigt eller till och med snuskigt.

    Fantasin är en nödvändighet för att massor av verksamheter ska fungera. Om alla följde alla regler och lagar hela tiden skulle ingenting till slut fungera.

    Fantasin är total frihet. Total frihet i ett rum där ingen kommer till skada. Du kan trotsa naturlagarna, uppfinna nya djur eller hela världar.

    De flesta människor fantiserar om sex. Mer eller mindre ofta och mer eller mindre rumsrent. Men inte ens de mest religiösa personerna är fria från sexuella impulser och fantasier. Och anledningen är just att det ligger i människans natur att fantisera.

    Vad är språket? En enda lång fantasi. Hundratusentals konstiga ljud som kan uttrycka så skilda saker som sked, liljekonvalj, demokratiunderskott och hållfasthetslära. Ihopfantiserat!

    Vad är böcker? Fantasier. Kokböcker? Fotboll?

    Barn blir vuxna genom att fantisera. De ser hur vi gör och leker. Lek är organiserat fantiserande som sen har utvecklats till teater. Teater är vuxenlek.

    Jag har en del fantasier som jag inte direkt är stolt över, men aldrig att jag skulle skämmas över att fantisera. Det vore att skämmas över att vara människa. Var glad, stolt och tacksam över gåvan du har!

    (Och. Även om ingen ska behöva ha sex mot sin vilja så kan "ställa upp" vara rätt fint. Jag gör det. Min fru gör det. Oftast slutar det med att den som ställer upp kommer loss. Om det inte gör det så har jag aldrig ångrat att jag tagit hand om henne. Kan vara ett bra sätt att lösa upp stelnade lägen. Jag har ibland inte så mycket lust, eller orkar inte riktigt ha lust, men tycker att det är mysigt med sex ändå.

    Jag menar, ibland blir lusten för kravfylld, medan själva närheten känns befriande. Det kanske låter konstigt med för mig är det befriande att ibland slippa ha lust, men ändå ha sex.)

Svar på tråden Får man bli upphetsad av...