• Anonym (despe­rat mamma)
    Äldre 23 Sep 12:38
    13311 visningar
    63 svar
    63
    13311

    Vad ska underhållsstödet täcka?? Kläder?

    Hej-...
    Jag och barnens pappa har en ständigt pågående konflikt om en så banal sak som kläder... (massa andra, mycket viktigare saker också;)) Jag har underhållsstöd via fkassan (EJ underhållsbidrag). Jag hat alltid skickat med ombyten när de har umgänge, vilket har varit 4 nätter på en 14 dagarsperiod. Pappan anser alltid att det är nåt fel på kläderna, vilket det absolut inte är. Jag får aldrig tillbaka alla kläder som jag skickar, det försvinner bara mystiskt hos pappan. Jag har länge känt mig som en tvättinrättning, då jag skickar en full väska med rena, vikta kläder och får tillbaka en skitig hög, eller ja, jag får inte ens tillbaka allt. Jag blev less och bestämde mig fö att ge pappan en ordentlig omgång med kläder som han kunde behålla där, så att jag slapp packa hela tiden, och tvätta åt honom. Dessutom tyckte jag att det kunde vara trevligt för flickorna att ha lite kläder hos pappa och inte leva i kappsäck. Detta skapade om möjligt ännu mer konflikter. Jag får aldrig tillbaka kläder längre, utan de kläder de har på sig när de åker, hamnar där och de kommer hit i små gamla ärvda kläder. Jag är så trött på det här! MÅSTE man skicka med kläder som boendeförälder? Kan tillägga att han inte hjälper till med några som helt kostnader i övrigt. Någon?

  • Svar på tråden Vad ska underhållsstödet täcka?? Kläder?
  • Anonym (despe­rat mamma) Trådstartaren
    Äldre 23 Sep 17:46
    #3

    Anonym (74) skrev 2009-09-23 17:16:41 följande:


    Du behöver bara skicka med barnen. Det finns ingen lag som tvingar dig att skicka med något annat.Jag föreslår att du nästa gång skickar barnen i de kläder som de hade på sig när de kom hem från honom. Om han klagar så säger du med ett soligt leende: "Jag trodde att du ville ha tillbaka kläderna som kom från dig" och går därifrån.
    Han hävdar att jag som "bidragstagare" är skyldig att skicka med kläder. Han har tom föreslagit att han ska få komma hit och välja vilka kläder han vill ha...
  • Anonym (despe­rat mamma) Trådstartaren
    Äldre 23 Sep 18:18
    #10
    mion skrev 2009-09-23 18:14:19 följande:
    Läste fel har du inte barnbidrag o underhåll? 1050 plus 1273?
    Jo, vad tänkte du då?
  • Anonym (despe­rat mamma) Trådstartaren
    Äldre 23 Sep 18:22
    #11

    Anonym (74) skrev 2009-09-23 18:03:40 följande:


    Det finns INGEN lag som tvingar bf att skicka med kläder. Underhållet är till för att täcka en del av det barnet kostar hos bf.
    Finns det skrivet någonstans? Jag har egentligen inte haft något emot att skicka med kläder, men det blir ett irritationsmoment när det bara klagas över kläderna och att kläderna inte återställs. jag vet som inte hur jag ska kunna göra honom nölj och jag börjar bli jävligt less på att krypa för honom.
  • Anonym (despe­rat mamma) Trådstartaren
    Äldre 24 Sep 12:40
    #43

    Anonym (insatt) skrev 2009-09-24 09:23:12 följande:


    - jag må vara korkad men jag förstår inte hur du kan dra slutsatsen att den UF som inte kan betala upp till 1273 i underhåll (och där underhållsstöd alltså utgår) skall ha högre krav på sig att stå för garderob till barnet vid umgänge än den som har bättre ekonomi och är ålagd betala 1273 eller mer!??
    Kan bara tillägga att jag har underhållSTÖD därför att han vägrade betala underhållsBIDRAG. Inte för att han har dålig ekonomi. Underhålls STÖD utgår även om någon vägrar betala för sina barn. Så det är inte bara de med dålig ekonomi som betalar underhållsSTÖD.
  • Anonym (despe­rat mamma) Trådstartaren
    Äldre 24 Sep 12:49
    #44
    h8him skrev 2009-09-24 10:57:14 följande:
    Anonym (insatt) skrev 2009-09-24 10:52:08 följande:
    Ts skriver att uf betalar underhållsstöd! Förstår inte hur du kan påstå att det är underhållsbidrag trots det...
    Jag förstår inte heller det. Visst är det väl ändå skillnad?? Om han hade betalat underhållsBIDRAG så hade man väl räknat ut barnens FAKTISKA kostnader, med aktiviteter, cyklar och hela köret. Uf betalar i mitt fall INGET utöver underhållsstödet, som väl ändå bara ska täcka det allra nödvändigaste? Eller??
Svar på tråden Vad ska underhållsstödet täcka?? Kläder?