På andra sidan jobbmarknaden
Forum Kejsarsnitt - Gravid
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Kejsarsnitt i Göteborg !! Avslag !

  Fre 2 okt 2009 19:51 Läst 6192 gånger Totalt 39 svar
  Mizzyg­bg
  Visa endast
  Fre 2 okt 2009 19:51

  Jag är så arg på vården i Göteborg !

  Jag är gravid i vecka 34 +1 och har diskbråck i 4 och 5 ländkotan och svår foglossning så jag går med kryckor och går på både en smärtklinik och sjukgymnastik pga mina svåra smärtor.
  Har även legat inne på specialBB pga av kramper från blygbenet.

  Har sökt kejsarsnitt pga jag känner att jag aldrig skulle fixa en vanlig förlossning pga av all smärta.
  Men fick nej vid första "snittkonferansen", så då tog jag kontakt med läkare så satt i den "snitt nämden" och han remiterade mig till en narkosläkare för att han skulle bedömma mina möjligheter till bedövning.
  Narkos läkaren sa att man inte kunde lägga ryggmärgs bedöving/spidal på mig pga av min skada i ryggen för då var risken stor att jag skulle få en bestånde nervskada , så han sa att narkos var enda alternativet.

  och så igår hade dom "snittkonferans" igen, och ännu en gång har jag fått avslag !!
  Hur fan tänker dom då !!!
  Dom vill att jag ska tvingas att föda "normalt" UTAN bedövning !!

  Jag är jätte stressad !!! Jag mår så dåligt !!!

  Har suttit och läst här på forumet och det verkar som om detta är ett problem här i Gbg !!
  År 2009 och du har inte rätten till att bestämma över sin egen kropp !!!!
  Vi måste göra något för att få förändring på detta !!!

  Min barnmorska har skicka en remiss till Auroa här i gbg men själv känner jag att jag ger upp här i gbg och söker mig till Varberg.
  Känns så sjuk jobbigt att behöva kämmpa med detta nu i slutet, psykisk misshandel.

  Tack för du tog dig tid att läsa detta.

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-10-20 19:33
  Nu e det klart !!!
  Vi var i Varberg idag och träffad en helt underbar läkare.
  Han tyckte det var underligt att vi inte hade fått snitt i Gbg pga all smärt problematik.
  Så nu har vi fått tid för snitt i Varberg den 2 Nov !! Jaaaa
  Vi är så glada !!
  Återkommer med mera info, efter snitt.
  Pusssssssss och kram =)

 • Fre 2 okt 2009 19:57 #1

  Annars kan jag tipsa om Halmstads BB, 8 mil till från varberg men fan värt de milen!

  Jag har fött mina 3 där och snittat en av dem... Man slipper uppvak (jag gjorde det i alla fall, kanske annorlunda om man sövs) framför allt så är op-salen vägg i vägg med BB...

  Lycka till!


  Mina bloggar: ☆ Virkaholic ☆ och tesked.blogspot.com/
 • Mizzyg­bg
  Visa endast
  Fre 2 okt 2009 20:05 #2

  Tack för tipset.
  Ska ha det i tankarna om det går åt skogen i Varberg oxå.

 • blomma­nigbg
  Visa endast
  Fre 2 okt 2009 20:32 #3

  Det låter tråkigt att de inte lyssnar på dina önskemål. Det låter ju på dig som ett planerat kejsarsnitt vore det bästa. Men det bästa för både en mamma och ett barn är att föda vaginalt. Och läkarna borde ha sådan erfarenhet att de kan bedöma vad som är det bästa för er. Och vad som är möjligt.
  Jag kan ju inte säga direkt att min egen förlossning på Östra var någon höjdare. Trots ett "förlossningsbrev" med mina önskemål om bedövning...
  Med över ett dygns värkar och utan någon som helst bedövning och som ändå slutade i ett akut kejsarsnitt och mig själv totalt utmattad på iva. Men barnet var friskt. Och det var det ända som betydde något för mig.
  En barnmorska och min förlossningsläkare gick igenom min journal med mig efteråt. Och sa att de hade behandlat mig fel.
  Jag borde ha blivit snittad 7 timmar tidigare. Och de sa att jag kunde göra en anmälan. Men jag gjorde inte det. Varför inte? Jo mitt barn föddes friskt.
  Personal avlöste varann. Den ena efter den andra. Och varje gång var det en elev med. Så alla kontroller gjordes dubbelt. Vilket var väldigt påfrestande och utmattande. Fick t om värkar inne i operationsalen när jag väntade på att snittet skulle tas.
  Vad jag vill säga med allt babbel är att du ska känna efter själv, vad du vill vara med om. Finns det möjlighet att bli snittad någon annanstans ska du ta det. Om det är så att du känner att du absolut vill bli snittad. Men tänk på att det tar ju mycket längre tid att komma igen efteråt, efter ett snitt än att föda normalt. Och det gör också ont mycket längre.
  Ha det i åtanke med.
  Jag själv är van vid smärta. Har både fibromyalgi och ME.
  Önskar dig lycka till. Kram.

 • Nisses lada brinne­r
  Visa endast
  Fre 2 okt 2009 21:10 #4

  Åh vad jag känner igen mig!!
  Jag har 3 veckor kvar till bf och kämpar fortfarande med näbbar och klor för att få ett kejsarsnitt, 3 veckor innan, så sjukt!
  Fick också avslag från Östra idag trots mycket underlag. Min bm har skickat en remiss till Varberg också, skall dit på onsdag i nästa vecka, min sista chans.

  Håller med om att det är för jävligt att man inte har mer att säga till om år 2009 när det är ens egen kropp det handlar om, välkommen till stenåldern igen liksom!

 • Nisses lada brinne­r
  Visa endast
  Fre 2 okt 2009 21:13 #5
  blommanigbg skrev 2009-10-02 20:32:21 följande:
  Det låter tråkigt att de inte lyssnar på dina önskemål. Det låter ju på dig som ett planerat kejsarsnitt vore det bästa. Men det bästa för både en mamma och ett barn är att föda vaginalt. Och läkarna borde ha sådan erfarenhet att de kan bedöma vad som är det bästa för er. Och vad som är möjligt.Jag kan ju inte säga direkt att min egen förlossning på Östra var någon höjdare. Trots ett "förlossningsbrev" med mina önskemål om bedövning... Med över ett dygns värkar och utan någon som helst bedövning och som ändå slutade i ett akut kejsarsnitt och mig själv totalt utmattad på iva. Men barnet var friskt. Och det var det ända som betydde något för mig. En barnmorska och min förlossningsläkare gick igenom min journal med mig efteråt. Och sa att de hade behandlat mig fel. Jag borde ha blivit snittad 7 timmar tidigare. Och de sa att jag kunde göra en anmälan. Men jag gjorde inte det. Varför inte? Jo mitt barn föddes friskt.Personal avlöste varann. Den ena efter den andra. Och varje gång var det en elev med. Så alla kontroller gjordes dubbelt. Vilket var väldigt påfrestande och utmattande. Fick t om värkar inne i operationsalen när jag väntade på att snittet skulle tas.Vad jag vill säga med allt babbel är att du ska känna efter själv, vad du vill vara med om. Finns det möjlighet att bli snittad någon annanstans ska du ta det. Om det är så att du känner att du absolut vill bli snittad. Men tänk på att det tar ju mycket längre tid att komma igen efteråt, efter ett snitt än att föda normalt. Och det gör också ont mycket längre.Ha det i åtanke med.Jag själv är van vid smärta. Har både fibromyalgi och ME. Önskar dig lycka till. Kram.
  Var bara tvungen att kommentera det som du skrev som så många också säger, " att det bästa för mamma och barn är att föda vaginalt"

  HUR kan någonting som man har oroat sig för, mått fruktansvärt psykiskt dåligt över i 9 mån vara det bästa för mamman??
 • blomma­nigbg
  Visa endast
  Fre 2 okt 2009 21:22 #6

  Nisses lada brinner skrev 2009-10-02 21:13:37 följande:


  Var bara tvungen att kommentera det som du skrev som så många också säger, " att det bästa för mamma och barn är att föda vaginalt"HUR kan någonting som man har oroat sig för, mått fruktansvärt psykiskt dåligt över i 9 mån vara det bästa för mamman??
  Man kanske kan säga så , när man som jag varit med om det värsta med båda delarna...
 • Nisses lada brinne­r
  Visa endast
  Fre 2 okt 2009 21:25 #7
  blommanigbg skrev 2009-10-02 21:22:23 följande:
  Nisses lada brinner skrev 2009-10-02 21:13:37 följande:
  Man kanske kan säga så , när man som jag varit med om det värsta med båda delarna...
  Okej, jag såg inte någonstans att du hade mått så dåligt under hela graviditeten över just att behöva genomgå en vaginal förlossning, att du hade kämpat för ks.
 • blomma­nigbg
  Visa endast
  Fre 2 okt 2009 21:33 #8

  Nisses lada brinner skrev 2009-10-02 21:25:19 följande:


  Okej, jag såg inte någonstans att du hade mått så dåligt under hela graviditeten över just att behöva genomgå en vaginal förlossning, att du hade kämpat för ks.
  Inget jag skrev, Men jag fick ingen bedövning, trots att jag i mitt förlossningsbrev ville ha det och trots att det var det första jag sa till barnmorskan. Sedan var jag så dålig efter det akuta kejsarsnittet, att jag var kvar på bb i 7 dagar. Och sedan har jag haft konstiga problem med att det känns som att magen vänds ut och in när jag gör vissa ansträngningar. Pga snittet.
  Men den här tråden handlar inte om mig utan om ts. och vad jag sa till slut var att hon ska lyssna på sig själv och försöka få den förlossning som hon vill ha.
 • Fre 2 okt 2009 21:33 #9
  "Dom vill att jag ska tvingas att föda "normalt" UTAN bedövning !!"

  Du måste ju kunna få någon bedövning även om inte EDA är möjligt??

  Jag fick oxå avslag på mitt snitt förra året. (oxå Östra)
  ~ Mamma till 3 goingar ~
 • Mizzyg­bg
  Visa endast
  Fre 2 okt 2009 21:57 #10

  Nisses lada brinner skrev 2009-10-02 21:10:50 följande:


  Åh vad jag känner igen mig!!Jag har 3 veckor kvar till bf och kämpar fortfarande med näbbar och klor för att få ett kejsarsnitt, 3 veckor innan, så sjukt!Fick också avslag från Östra idag trots mycket underlag. Min bm har skickat en remiss till Varberg också, skall dit på onsdag i nästa vecka, min sista chans.Håller med om att det är för jävligt att man inte har mer att säga till om år 2009 när det är ens egen kropp det handlar om, välkommen till stenåldern igen liksom!
  Tack för svar, ja jag läste din tråd på forumet och det var då jag bestämde mig för Varberg.
  Det får inte gå till så här !!! Det är inte okej !
  Jag vet inte vad man ska göra för lösa detta problem med att man inte blir beviljad kejsarsnitt.
  För dig och mig kommer att barnet komma ut på ett eller annat sätt snart, men ett stort antal kvinnor måste kämmpa på samma sätt som du och jag varje år.
  Varför ska det vara så svårt i gbg men inte på andra delar av sverige ??

  Och "blommanigbg" att föda vaginalt medför även det stora risker för barnet.
  Kan hända otroligt mycket under en "vanlig" förlossning.
  och tycker absolut att du ska anmäla att du blev felbehandlad.
  inte bara för dig själv utan även för oss andra mammor så att vi inte råkar ut för samma hemska förlossning som du gick igenom.

  " Hannapanna" Jo det e klart att jag skulle kunna få lustgas, men det skulle aldrig fungera med tanke på min smärta som jag har varje dag.
  Bara jag nyser så får jag sjukt ont i ryggen, så jag hade omöjligt fixat en förlossning.

  Tack tjejer för att ni tog er tid.
Svara i tråden: Kejsarsnitt i Göteborg !! Avslag !
Logga in
Bli medlem
Skapa en ny tråd
Ändra kategori Skriver i kategorin: Gravid
Svara i tråden...

Innehåll