• blomma­nigbg
    Äldre 2 Oct 20:32
    7909 visningar
    39 svar
    39
    7909

    Kejsarsnitt i Göteborg !! Avslag !

    Det låter tråkigt att de inte lyssnar på dina önskemål. Det låter ju på dig som ett planerat kejsarsnitt vore det bästa. Men det bästa för både en mamma och ett barn är att föda vaginalt. Och läkarna borde ha sådan erfarenhet att de kan bedöma vad som är det bästa för er. Och vad som är möjligt.
    Jag kan ju inte säga direkt att min egen förlossning på Östra var någon höjdare. Trots ett "förlossningsbrev" med mina önskemål om bedövning...
    Med över ett dygns värkar och utan någon som helst bedövning och som ändå slutade i ett akut kejsarsnitt och mig själv totalt utmattad på iva. Men barnet var friskt. Och det var det ända som betydde något för mig.
    En barnmorska och min förlossningsläkare gick igenom min journal med mig efteråt. Och sa att de hade behandlat mig fel.
    Jag borde ha blivit snittad 7 timmar tidigare. Och de sa att jag kunde göra en anmälan. Men jag gjorde inte det. Varför inte? Jo mitt barn föddes friskt.
    Personal avlöste varann. Den ena efter den andra. Och varje gång var det en elev med. Så alla kontroller gjordes dubbelt. Vilket var väldigt påfrestande och utmattande. Fick t om värkar inne i operationsalen när jag väntade på att snittet skulle tas.
    Vad jag vill säga med allt babbel är att du ska känna efter själv, vad du vill vara med om. Finns det möjlighet att bli snittad någon annanstans ska du ta det. Om det är så att du känner att du absolut vill bli snittad. Men tänk på att det tar ju mycket längre tid att komma igen efteråt, efter ett snitt än att föda normalt. Och det gör också ont mycket längre.
    Ha det i åtanke med.
    Jag själv är van vid smärta. Har både fibromyalgi och ME.
    Önskar dig lycka till. Kram.

  • blomma­nigbg
    Äldre 2 Oct 21:22
    #6

    Nisses lada brinner skrev 2009-10-02 21:13:37 följande:


    Var bara tvungen att kommentera det som du skrev som så många också säger, " att det bästa för mamma och barn är att föda vaginalt"HUR kan någonting som man har oroat sig för, mått fruktansvärt psykiskt dåligt över i 9 mån vara det bästa för mamman??
    Man kanske kan säga så , när man som jag varit med om det värsta med båda delarna...
  • blomma­nigbg
    Äldre 2 Oct 21:33
    #8

    Nisses lada brinner skrev 2009-10-02 21:25:19 följande:


    Okej, jag såg inte någonstans att du hade mått så dåligt under hela graviditeten över just att behöva genomgå en vaginal förlossning, att du hade kämpat för ks.
    Inget jag skrev, Men jag fick ingen bedövning, trots att jag i mitt förlossningsbrev ville ha det och trots att det var det första jag sa till barnmorskan. Sedan var jag så dålig efter det akuta kejsarsnittet, att jag var kvar på bb i 7 dagar. Och sedan har jag haft konstiga problem med att det känns som att magen vänds ut och in när jag gör vissa ansträngningar. Pga snittet.
    Men den här tråden handlar inte om mig utan om ts. och vad jag sa till slut var att hon ska lyssna på sig själv och försöka få den förlossning som hon vill ha.
  • blomma­nigbg
    Äldre 2 Oct 22:08
    #11

    Jag vet inte om man kan anmäla i efterhand, så här nästan 4 år efteråt. Men visst är det något jag tänkt mycket på. Eftersom jag känt en stor sorg att förlossningen var som den var. Dock vet jag eftersom jag själv är sjuksköterska att efter varje komplicerat fall, med påföljande komplikationer, så vidtas åtgärder och debriefing, för att inte något liknande ska hända igen med samma personal.
    Därför säger jag till dig ts att du ska gå på din känsla.
    Det andra jag ville säga är att kejsarsnitt är inte alltid ett lättare alternativ. Därför sa jag mitt exempel.
    Men till slut ska man gå på sin egen känsla om man har möjlighet. Det hade inte jag.

Svar på tråden Kejsarsnitt i Göteborg !! Avslag !