Inlägg från: sasssyy |Visa alla inlägg
  • sasssyy

    Vi som sökt utbildning på högskolan VT 2010

    valkyrian skrev 2009-11-01 20:42:56 följande:
    Man får räkna bort den om den sänker snittet, men jag borde inte få göra dte eftersom jag har reducerat program... :/ Mitt är också högre än det jag räknat
    nej..det får man väl inte alls göra numera.. har för mig att det togs bort för ganska många år sedan???
  • sasssyy
    valkyrian skrev 2009-11-01 21:00:03 följande:
    Hmm när jag tog studenten 08 sa syo till mig att det var så i alla fall.
    underligt.. för när jag slutade gymnasiet 1992 sa min syo att vi var sista eller näst sista årskullen som fick göra det... du kan ju se på din sida hos studera.nu om det är med eller inte i meritförteckningen iaf.

    Ang de där meritvärderingspoängen som står så betyder de i nuläget ingenting, inte förrän ansökan är behandlad så kommer rätt siffror att stå där, så sa de iaf till mig när jag frågade i veckan... på mig stod det 999 vilket ju var överraskande högt ......maxpoäng nämligen haha..

    Efter 13 november när högskoleprovet normerats så kan man börja se rätt poäng och ofta kan man se när intagningarna börjar bli klara.

    NÄR intagningen är klar får man mail, så ni behöver inte hoppa in varje dag av oro för att missa
  • sasssyy
    Tecken skrev 2009-11-01 21:06:54 följande:
    Det brukar stå på kursens/programmets hemsida, huruvida det är platsgaranti eller ej. Då är alla behöriga sökande garanterade en plats. Ja, 0.1 är väldigt lågt = borde vara lätt att komma in.
    0.1 då har man ju inte många rätt på provet.... det är dock inte ett KRAV på någon utbildning att ha en viss poäng utan man för statistik för vad den som hade lägst betyg/högskoleresultat som intagen...

    Det kan ju vara så att i år när det är 40% fler som söker att den lägst intagna på samma utbildning helt plötsligt har 1.2 - det är dock inte så troligt, det brukar inte stiga så mycket på mindre populära utbildningar vilket det torde vara med så lågt "lägsta intag"
  • sasssyy
    valkyrian skrev 2009-11-01 21:12:33 följande:
    Så det betyg som står på mv på ansökan gäller inte? Jag skall inte komplettera något?
    Du måste alltid dubbelkolla för alla betyg läses inte alltid in av någon outgrundlig anledning. Ring och fråga om du behöver komplettera..mina mattebetyg var helt plötsligt borta men de fanns inscannade så det var bara att sitta i telefonkö några minuter och fixa dit dem igen

    Dubbelkolla allt!! Särskilt om det är några år sedan du tog studenten eller om du läst komvux eller på annat vis kompletterat dina betyg.

    MV just nu stämmer inte garanterat.. för det är under behanding och inte klart riktigt.. på mig står det som sagt 999 på en,159 på två andra och 60 på en.... vilket inte stämmer på något hörn.

    För att kolla om dina betyg stämmer så går du in på "mina meriter" och kollar så att alla betyg är registrerade där.
  • sasssyy
    Tecken skrev 2009-11-01 21:16:46 följande:
    Mitt betyg står redan MV (BG + APGR) - och jag ska inte komplettera. Jag har sökt via www.studera.nu en himla massa gånger och jag har alltid kunnat se mitt/mina betyg tidigt. Tror Sasssyy menade resultatet från det senaste högskoleprovet?
    japp det också...

    Men det stämmer inte alltid med MV heller... men om bara alla betyg stämmer under "mina meriter" så är det luuuuugnt.
  • sasssyy
    Tecken skrev 2009-11-01 21:18:34 följande:
    Precis, för t ex 999 är ju en kod som ofta används på utbildningar/kurser med platsgaranti.
    men inte i detta fallet då det är socionomprogrammet.... och där är det då rakt inte platsgaranti.... som tur är får man väl säga, fast tråkigt för mig, får hoppas att det inte är väldigt många fler som söker jämfört med förra året för då kommer jag inte in
  • sasssyy
    Odetta skrev 2009-11-01 21:25:15 följande:
    Hejhej Här är en till Åh, jag tycker att det är så himlans pirrigt nu innan man får veta om man kommer in eller inte. Jag skrev högskoleprovet också och det gick rätt bra...så jag är hoppfull! Jag har sökt till Lärarutbildningen inriktning Lek, Lärande och Utveckling Vad har ni andra sökt???
    Den kommer du nog in på... den brukar vara ganska lätt att få plats på, om inte annat i andra urvalet sedan. Har flera vänner som kommit in på den med ganska sunkiga betyg.

    Jag har som sagt sökt socionomprogrammet,som enda program. Har läst 3/4 lärarutbildning tidigare men lessnat efter att ha jobbat som lärare in nästan 20 år.. har även sökt lite kurser som jag tänkt läsa utöver programmet för att komplettera...om jag kommer in (familjerätt, samtalsmetodik och juridisk grundkurs) max 2 av dessa kan jag komma in på tillsammans med socionomprogrammet men jag tänker bara gå EN, måste ju ha tid för familjen också
  • sasssyy
    trolltriss skrev 2009-11-01 21:03:09 följande:
    en fråga: en utbildning som man kommer in på högskoleprovspoäng 0,1... då borde det väl vara lätt att komma in???? Hur får man veta vilka som har platsgaranti???
    ANG platsgaranti så brukar det stå på din anmälan på studera.nu . finns en kod typ Platsgrn eller nåt sånt.
    Det är i stort sett INGA program som har platsgaranti numera, jag gick en termin på Datalingvistiska programmet 1995 och då var det den enda utbildningen i Skövde som hade garanti.
    Vad är det för utbildning du har sökt?
  • sasssyy
    Tecken skrev 2009-11-01 21:30:52 följande:
    Nej, och jag skrev ju det " t ex 999 är ju en kod som ofta används.../.../". Ofta är inte = alltid Håller tummarna för att du kommer in
    rent statistiskt så BÖR jag komma in.. har kollat statistik flera år tillbaka och lägst intagna på högskoleprovet har haft 1.1 -- 1.3 oftast 1.2 jag skrev 87 rätt på högskoleprovet och ser man till statistiken där så har just resultatet 87 av 122 inneburit 1.4 --1.5 i sex år = 12 högskoleprov tillbaka..så jag BÖR ha en fair chance....om inte alla de där 40% extra sökande har sökt socionom och spetsat högskoleprovet.....ha ha
  • sasssyy
    pernillad skrev 2009-11-01 21:59:24 följande:
    Hej hej! Här är en till som sökt in till bl a sjukgymnast och receptarie men jag är helt NY på detta!!! Vad menas med 14.86 som det står i min ansökan att jag har? Är 15.0 VG rakt över i betygen eller hur räknar man? Vad är 1,0 i Hp då? Har ej gjort det men fattar nada här!
    Högskoleprovet normeras.. så att det ska kunna gälla i flera år och det inte ska spela någon roll när man har gjort det, det gäller i fem år.

    1.0 är ungefär medel, 2.0 är max. Man säger att mellan 0,6 --1.1 är normalt medelvärde för en förstagångsskrivare men det skiftar väääldigt mycket. Man tar alltså de poäng man fått och för in i en slags tabell som ändras lite år för år (men väldigt lite vad jag har förstått på den statistik jag har kollat)

    Vad gällande de nya betygen fattar jag nada, jag hade 3.8 i medel och det ska tydligen motsvara ungefär 13.7 vad jag har förstått....

    Om du inte får jättebra svar här föreslår jag att du ringer det kontaktnummer som finns hos studera.nu. De är verkligen jätteduktiga på att hjälpa till med sånna administrativa frågor.
Svar på tråden Vi som sökt utbildning på högskolan VT 2010