• Mizca

    Vi som sökt utbildning på högskolan VT 2010

    Någon mer här som ansökt till högskolestudier till 2010?

  • Svar på tråden Vi som sökt utbildning på högskolan VT 2010
  • Liv01
    valkyrian skrev 2009-12-18 14:44:37 följande:
    Hörni har en fråga. När man väl är inne på ett program, har man inte platsgaranti på kurserna då? Eller måste man söka in på sina betyg varje gång :/
    Bra fråga. Jag har också funderat på det där.

    Tydligen på den högskolan som jag ska studera man måste ändå anmäla sig på studera.nu till kurserna inför termin 2 etc. men man har tydligen alltid platsgaranti för 30 p och sen om man vill läsa 15 extra, där finns ingen platsgaranti. Sen beror det på programmet, vissa behöver inte
    välja alls.

    Det kanske är så för de flesta lärosäten att man ska bara göra en anmälan och sen svara på den för att inte förlora sin plats men har ändå alltid platsgaranti. Det borde vara så för ett program.
  • Noretstar
    polkagris skrev 2009-12-18 19:30:19 följande:
    Är det bara jag som har problem med att söka csn via internet? Får "sidan kan inte visas" när jag försöker logga in via Nordea. Hjälp??
    Jag hade samma problem. Orkade till slut inte lösa det och skikade blankettter i stället. Har för mig att jag läst nånstans att det kan vara problem med windows 7.0 men är inte säker.
    Om din e-leg funkar, så kan du prova firefox i stället för explorer. Kanske funkar det då.
    Jag fick ju inte ens igång min e-legitimation. På min internetbank står det att den är aktiv, men jag kan inte ens testa den med nordeas egen test.
  • polkagris
    Noretstar skrev 2009-12-19 00:22:43 följande:
    Jag hade samma problem. Orkade till slut inte lösa det och skikade blankettter i stället. Har för mig att jag läst nånstans att det kan vara problem med windows 7.0 men är inte säker. Om din e-leg funkar, så kan du prova firefox i stället för explorer. Kanske funkar det då. Jag fick ju inte ens igång min e-legitimation. På min internetbank står det att den är aktiv, men jag kan inte ens testa den med nordeas egen test.
    Jag använder inte windows 7.0 och jag använder redn firefox. Har beställt blanketter, men vore ju skönt om det gick att ordna via internet. Tar ju en vecka för blanketterna att ens komma hem till en.... Suck.
  • Noretstar
    polkagris skrev 2009-12-19 00:35:09 följande:
    Jag använder inte windows 7.0 och jag använder redn firefox. Har beställt blanketter, men vore ju skönt om det gick att ordna via internet. Tar ju en vecka för blanketterna att ens komma hem till en.... Suck.
    OK. Men du har testat förut att e-leg du har fungerar alltså?

    På Nordeas sida står det att man har problem hos vissa myndigheter med nordeas e-leg och att felet då inte ligger hos nordea. Kanske kontakta csn och fråga dem?
  • polkagris
    Noretstar skrev 2009-12-19 00:38:03 följande:
    OK. Men du har testat förut att e-leg du har fungerar alltså? På Nordeas sida står det att man har problem hos vissa myndigheter med nordeas e-leg och att felet då inte ligger hos nordea. Kanske kontakta csn och fråga dem?
    Nej, det har jag iofs inte. Men jag kommer ju inte ens så lång att jag kan testa mitt e-leg?Så fort jag klickar på "Nordea" så får jag ett felmeddelande.
  • Noretstar
    polkagris skrev 2009-12-19 00:38:53 följande:
    Nej, det har jag iofs inte. Men jag kommer ju inte ens så lång att jag kan testa mitt e-leg?Så fort jag klickar på "Nordea" så får jag ett felmeddelande.
    Du kan gå in på nordeas supportsida (länken dit finns på csn om du tittar på den sidan där du klickar på nordea fast längst ner till höger) och där kan man testa. Då vet du iaf om det funkar som det ska.

    Men uppenbarligen så är det ju nåt fel hos csn, för om man klickar på bankID då verkar det gå. Synd då bara att man inte har bankID.
  • polkagris
    Noretstar skrev 2009-12-19 00:54:06 följande:
    Du kan gå in på nordeas supportsida (länken dit finns på csn om du tittar på den sidan där du klickar på nordea fast längst ner till höger) och där kan man testa. Då vet du iaf om det funkar som det ska. Men uppenbarligen så är det ju nåt fel hos csn, för om man klickar på bankID då verkar det gå. Synd då bara att man inte har bankID.
    Precis. Jag får testa, och hoppas att jag får hem blanketterna snart. Tack för hjälpen!
  • Tova80

    Någon som ska läsa enbart heltid kurs i vår?o så fall vad ska du läsa?

  • Annaluskan

    Hjälp!
    Jag tackade ja till socionomprogrammet på studera.nus hemsida och gjorde allt som det stod. nu när jag loggar in står det: Du har inte tackat ja till någon utbildning ...

    VAD? Någon annan som har samma? Kan jag verkligen ha gjort fel?

  • Liv01

    Det är just det man var rädd för.

    Jag har inte samma problem. Jag tackade ja direkt 8/12 och har faktiskt så där loggat in då och då för att se över att det fortfarande står "ja". Jag litar inte fullt ut på tekniken eftersom man vet att den kan likaväl knaka så man vet aldrig. Jag loggade in idag och det stod detsamma att jag hade tackat ja.

    Jag skulle nog kontakta någon angående det där. Du kanske inte gjorde något fel och det kan helt enkelt vara ett tekniskt problem som de borde se över.

    Du klickade väl på länken och klickade in ett ja, skickade vidare till studera.nu och fick bekräftelse till din e-post?

    Kontakta de så fort som möjligt innan helgen. Vänta inte.

Svar på tråden Vi som sökt utbildning på högskolan VT 2010