• reell

    Babysäng i anslutning till egna sängen - vilka är bra? Erfarenheter av Troll Bedside Crib?

    Vi hade inte tänkt köpa någon spjälsäng eller annan säng till att börja med, eftersom vi tänkte att bebisen nog kommer sova mellan oss ändå - eller möjligtvis i liggvagnsinsatsen den första tiden.

    Men jag har funderat mycket på det där. Jag är så rädd att klämma barnet i sömnen! Man har ju kanske ingen kontroll över hur man viftar omkring sig på natten när man sover, och det vore ju den värsta mardrömmen någonsin om man skadade sitt barn på det sättet!!!

    Så jag har kollat runt lite på nätet och hittat en modell som heter Troll Bedside Crib, som man ska kunna fästa vid sin egen säng och med ett höj-och sänkbart sidostycke. Jag tänker mig att det kan vara bekvämt att slippa gå upp ur sängen varje gång det är amningsdags, samt att man gärna vill ha en nära kontakt och kunna se barnet hela tiden...

    Någon som har erfarenhet av denna säng och kan rekommendera/avråda?

    Eller någon som kan tipsa om någon annan lösning?

  • Svar på tråden Babysäng i anslutning till egna sängen - vilka är bra? Erfarenheter av Troll Bedside Crib?
  • reell
    sarsparis skrev 2009-10-13 21:26:26 följande:
    Vi har en gulliver från ikea, den kan man ta bort ena långsidan på, sen ställer man den bara mot sin egen säng, funkade helt perfekt. Känns som slöseri med pengar att köpa grejer som man hänger fast på sängen osv.
    Kan man höja och sänka Gulliver så att det blir samma ligghöjd som den egna sängen? Finns det någon risk att sängarna glider isär?

    Håller absolut med om att man inte vill slösa pengar i onödan... Men det som jag tyckte verkade bra med Troll-sängen är att det verkar enkelt att sänka ner och höja upp den där gaveln som står mot sängen, så att man slipper riskera att barnet rullar ut. Fast återigen - detta är ju första barnet och jag har ingen aning om hur mycket jag oroar mig i onödan..
Svar på tråden Babysäng i anslutning till egna sängen - vilka är bra? Erfarenheter av Troll Bedside Crib?