Inlägg från: Monsterpannkaka |Visa alla inlägg
  • Monsterpannkaka

    Är ungdomarna annorlunda idag?

    Ja.. jag är nyfiken på hur det har sett ut med uppfostran och barna-skaffandet senaste tiden? Vad är det för människro/grupper/samhällsklasser/ålder som har skaffat barn och hur har det gått?

    kan det ha med invandringen att göra, att det har kommit väldigt mycket ungdomar/barn med annan härkomst som har blivit uppfostrade i något helt annat?

  • Monsterpannkaka

    Uuh, nej ni har rätt. det är riktigt skrämmande, är man tolv ska man se ut och vara ett barn! punkt.

    Jag måste erkänna att jag har lite svårt att komma på bra saker man kan göra hela familjen, utanför tv-dataspel etc. Är uppvuxen(är 22) i en familj där det har varit precis samma sak.. Man umgicks Aldrig,utan tv:n fanns där, o föräldrarna var på midddagar å man skulle klara sig själv ungefär.

    Tänker mig, sällskapspel, diskussioner vid matbordet, utflykter på helgerna?
    Är det sånt man missar att göra idag, eller krävs det mer?

  • Monsterpannkaka
    SunnyBunny skrev 2009-10-14 11:09:27 följande:
    Man uppfostrar såklart sina barn så annorlunda hur man själv hade det. Jag gjorde mycket egna leksaker när jag var liten. Man samla kottar osv..var ute mycket i skogen då vi bodde på landet. Lekte med djur och alla grannbarn. Gjorde utflykter och låtsades mycket. Man hade så mycket mera fantasi än barn har idag. Ibland blir jag skrämd hur mitt barns rum ser ut i dag när hon endast är 21 månader. Plattv,dvd,stereo, och alla dessa leksaker. Hennes kläder kostar säkert mera i månaden än vad jag fick under många år. Hennes favorit leksak är en gammal mobiltelefon? Blir man verkligen lyckligare av alla matriella saker?Kanske borde man börja tänka lite och göra nåt annorlunda........
    Uh! nu blev jag rädd igen. Min pojkvän och jag föreställer oss att vi har en tv i vardagsrummet där man tittar på barnprogram tilslammans, annars inte mer än så.

    jag skulle verkligen vilja skapa det där som du beskriver, att man gör egna leksaker och är ute mycket och leker i skog o allt. Finns det någon handbok för oss stadsungar som inte riktigt har egen fantasi? :)
Svar på tråden Är ungdomarna annorlunda idag?