Hjärtlig klubbkänsla med Sgt. Pepper's Lonely...
Forum Ekonomi - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Vad ska vi göra????? Panik!!!

  Ons 14 okt 2009 15:22 Läst 5816 gånger Totalt 23 svar
  Anonym (Vad göra)
  Visa endast
  Ons 14 okt 2009 15:22

  Den 1 september blev vi husägare, huset vi köpte kostade 550 000 kr. Vi lånade till hela beloppet, alltså vart ca 80 000kr topplån och resterande i bottenlån. Vi lånade även 120 000 kr för renovering,samtidigt som vi löste ett annat lån på 30 000kr med dessa pengar.

  Vi sålde våran lägenhet i samma veva för 410 000 kr, den hade vi lånat 360 i botten och 40 i topplån.

  När vi var på banken första gången frågade vi vad det skulle kosta att lösa våra lägenhetslån eftersom de var bundna i 2 år till. Fick till svar att det inte kostade nåt alls. Men nu när vi sålde våran lägenhet den 1 november fick vi våra pengar minus 16 000 som då hette räntekostnader. Ringde direkt upp våran bank gubbe som förklarade att det kostade så. Men påpekade att han sagt att de ej kostade något. Han vart osöker på vad han sagt eller inte, men vi kom fram till att han sagt att det var kostnadsfritt. Men nu kunde han ej göra något... Vad ska vi göra??? Acceptera läget?? Ringa hans Chef??? Det sistnämnda lockar mycket då han inte gjort annat än strulat, samt inte ringt nån gång som han lovat osv...

  16 000 är mycket pengar vi inte räknat med!!!

  Sen undrar vi även över pantbrev och lagfart, till vem betalar man det?? Banken har nämligen inte dragit dessa pengar för oss. Görs det senare eller har han missat det??? Handlar om ca 14000 kr...

  Om han missat det, vad händer om vi inte säger något??
  Går i dessa tankar pga att han lurat oss på 16000 kr!!

  Lagfarten har vi fått bekräftad iaf igår via posten att den beviljats bara....

  Hjälp behövs minst sagt!!!!

 • Anonym (***)
  Visa endast
  Ons 14 okt 2009 15:25 #1

  Är ganska säker på att ni inte får strunta i räntekostnaden för att han sa fel.
  Men om det känns bättre för er kan ni ju ta upp det med någon högre.
  Men det är en kostnad man måste betala för att lösa sina lån

 • Anonym (Vad göra) Trådstartaren
  Visa endast
  Ons 14 okt 2009 15:28 #2

  Anonym (***) skrev 2009-10-14 15:25:42 följande:


  Är ganska säker på att ni inte får strunta i räntekostnaden för att han sa fel. Men om det känns bättre för er kan ni ju ta upp det med någon högre. Men det är en kostnad man måste betala för att lösa sina lån
  Nä må så vara, men att han har sagt fel samt skrivit fel när han skrivit upp alla kostnader mm åt oss, finns ju bevis på papper att han glömt det. Känns rätt bra att få klaga till någon uppåt, har som sagt mer grejer vi är missnöjda med som borde framföras.
 • Ons 14 okt 2009 15:30 #3

  Fast räntekosntaderna får man ju alltid betala? Han kanske trodde ni menade en administrativkostnad?

  Lagfart och pantbrev lär ni inte strunta i att betala, för er egen skull.

 • Anonym (Vad göra) Trådstartaren
  Visa endast
  Ons 14 okt 2009 15:52 #4
  Anonym skrev 2009-10-14 15:30:57 följande:
  Fast räntekosntaderna får man ju alltid betala? Han kanske trodde ni menade en administrativkostnad? Lagfart och pantbrev lär ni inte strunta i att betala, för er egen skull.
  Nä man får inte alltid betala dem, många som förhandlar bort dem utav bekanta. Man kan göra upp det med banken, nu har han dessutom sagt att det är kostnadsfritt, inga räntekostnader...

  Vi bad honom skriva ner en gång vad vi skulle få i botten och topplån, plus lagfart, och pantrbrev och ev andra kostnader. Står inte med där. Då säger han att han måste ha missat det...

  Varför lär vi inte strunta i det för vår egen skull????

  Min fråga var när de ska betalas och till vem???? Sköter inte banken det???? Vi har ju fått bekräftelse på beviljad lagfart, men stod inget om kostnad där!!!
 • Ons 14 okt 2009 16:04 #5

  om ni inte betalar avgiften till pantbrev så kan ni ju heller itne ha huset som säkerhet till ert lån o då stiger räntan förmodglien då boräntan är lägre än andra lån utan säkerheten som ett hus ger.

  lagfarten betalar man ju för att huset ska stå skrivet på just er, så de bör ligag i ert intresse. sen brukar de vara banken som sköter sånt, men inte alltid, ebror på hur man gjort upp. för de tar ju en summa för att göra detta jobba också, o har man int ekommit överresn om detta så kan de ju ha antagit att ni sköter det själva.

 • Ons 14 okt 2009 16:07 #6

  Anonym (Vad göra) skrev 2009-10-14 15:52:42 följande:


  Nä man får inte alltid betala dem, många som förhandlar bort dem utav bekanta. Man kan göra upp det med banken, nu har han dessutom sagt att det är kostnadsfritt, inga räntekostnader... Vi bad honom skriva ner en gång vad vi skulle få i botten och topplån, plus lagfart, och pantrbrev och ev andra kostnader. Står inte med där. Då säger han att han måste ha missat det...Varför lär vi inte strunta i det för vår egen skull????Min fråga var när de ska betalas och till vem???? Sköter inte banken det???? Vi har ju fått bekräftelse på beviljad lagfart, men stod inget om kostnad där!!!
  Fast det som diskuterades var ju ert nya lån? Ert gamla har ju inte med det att göra?

  Vill ni inte äga ert hus, så strunta i att betala.
 • Anonym (Vad göra) Trådstartaren
  Visa endast
  Ons 14 okt 2009 16:19 #7
  Anonym skrev 2009-10-14 16:07:05 följande:
  Anonym (Vad göra) skrev 2009-10-14 15:52:42 följande: Fast det som diskuterades var ju ert nya lån? Ert gamla har ju inte med det att göra? Vill ni inte äga ert hus, så strunta i att betala.
  fast vi äger ju vårt hus!! Det har stått med i tidningen och vi har fått en bekräftelse på att lagfarten är beviljad och att vi är husägarna!!! Men vi har inte betalt summan som stod att vi betalat...
 • Anonym (Vad göra) Trådstartaren
  Visa endast
  Ons 14 okt 2009 16:20 #8
  Anonym skrev 2009-10-14 16:04:24 följande:
  om ni inte betalar avgiften till pantbrev så kan ni ju heller itne ha huset som säkerhet till ert lån o då stiger räntan förmodglien då boräntan är lägre än andra lån utan säkerheten som ett hus ger. lagfarten betalar man ju för att huset ska stå skrivet på just er, så de bör ligag i ert intresse. sen brukar de vara banken som sköter sånt, men inte alltid, ebror på hur man gjort upp. för de tar ju en summa för att göra detta jobba också, o har man int ekommit överresn om detta så kan de ju ha antagit att ni sköter det själva.
  Ok men pantbrev finns, bara att summan inte dragits ifrån oss??
 • Bakeap­ple
  Visa endast
  Ons 14 okt 2009 16:57 #9

  Men om det redan fanns pantbrev på det belopp som ni har lånat behöver ni inte betala för pantbrev.

 • Anonym (Vad göra) Trådstartaren
  Visa endast
  Ons 14 okt 2009 17:03 #10
  Bakeapple skrev 2009-10-14 16:57:14 följande:
  Men om det redan fanns pantbrev på det belopp som ni har lånat behöver ni inte betala för pantbrev.
  Jag menar att vi löst ett nytt pantbrev och fått en bekräftelse på lagfart ändå har inte pengarna dragits ifrån oss. Har en faktura ifrån banken där det står att vi betalar pantbrev och lagfart. Där är bankens administrativa kostnader för att sköta det med också... Frågan är bara när de drar det eller om de missat det??
Svara i tråden: Vad ska vi göra????? Panik!!!
Logga in
Bli medlem
Skapa en ny tråd
Ändra kategori Skriver i kategorin: Känsliga rummet
Svara i tråden...

Innehåll