• Äldre 14 Oct 17:05
    7600 visningar
    23 svar
    23
    7600

    Vad ska vi göra????? Panik!!!

    Det kostar alltid att lösa bundna lån. Banken har ju räknat med att få in räntor på dessa. Bankmannen i ert fall kanske missförstod och trodde det handlade om att det är en avgift för att lösa dem. Så är det inte, utan man betalar alltså förlorad ränta till banken.

    Pantbrev ska finnas på ett visst belopp för varje fastighet. Om det redan finns pantbrev på köpeskillingen så behöver ni inte ta ut nya. Då tror jag bara att man betalar en administrativ kostnad för att ta över dem ifrån förra ägaren.

    Ni kunde annars ha tagit med de gamla lånen till ert nya boende. Då hade ni inte behövt lösa dem alls.


    Nu har vi två mirakelkillar!
  • Äldre 14 Oct 17:30
    #15
    JsN skrev 2009-10-14 17:08:11 följande:
     Nja, det står ju banken fritt att förhandla bort det! (Och det är inte speciellt ovanligt i dagens läge om man behåller samma bank att den avgiften förhandlas bort)
    Ja, självklart kan de det. Men inte är det särskilt vanligt? Vi står nämligen inför samma sak nu, då vi byter till ett billigare boende och då inte kan behålla alla lån, utan måste lösa en del. Varför skulle banken bjuda på det liksom? Fast i vårt fall handlar det om en miljon mindre i lån, så det kanske är därför det inte kommit på tal.
    Nu har vi två mirakelkillar!
Svar på tråden Vad ska vi göra????? Panik!!!