• SatuSv

    Är det någon som vet hur/om man kan få bort svartmögel som finns på barnvagnstyg?

    Hej. Var med om samma förra veckan. När jag va o tittade på vagnen så sa säljaren inget,när jag tänker efter så va det som att hon dolde det. Det fanns svarta prickar på suffletten så ena sidan,inte så mkt men såpass att det var irriterande o hon borde verkligen ha sagt något det är ju trots allt en bebis som ska ligga där. Det här var oxå gammalt. Har försökt få tag på säljaren men hon svarar inte,jävligt dålig stil. Har själv förut sålt 2 vagnar o alltid sagt om det vart ngt,på ena vagnen var det jätte svårt att få av hjulen o det informerade jag om.
    Så typiskt att sånt här ska hända när jag för första gången köper en begagnad vagn,som jag t.o.m sparat pengar länge till,studerar så jag är inte världens rikaste,annars hade köpt en helt ny.

    Köpte emmaljunga citycross som för övrigt är i jätte bra skick. Men jag Googlade på hur man kunde få bort det,hittade en sida där dom skrev att Föytande koncentrerad galltvål skulle hjälpa,köpte det idag o blötte ner suffletten först,sen hällde på o gnuggade in,lät vänta 20min,sen sköljde bort,sen samma sak igen. Det försvann inte men jag tror det blev jäkla rent iaf. Så jag tog klorrengöring som bleker bort prickarna,suffletten är svart men tyget innuti är vitt,o det är 2 lager vitt tyg innan det svarta,iaf så drog jag ut det vita tyget,doppade en liten handduk i kloret och gnuggade samtidigt som jag drog ut tyget och sen sköljde jag o tog på lite galltvål o sköljde bort. Det försvann! Allt försvann o inget kom på det svarta tyget.

  • SatuSv

    Ja visst blir man arg!! Säljaren ska ju säga sånt,jag e sån att jag tror på människor,tror på att folk kan vara ärliga... Trodde aldrig att jag skulle bli lurad,hon verkade vara så trevlig.

    Flytande galltvål köpte jag på Ica och så har jag bara tagit klorrengöring som är från märket spar. Jo klorrengöring bleker ju. Tyget kan man inte ta av,men tyget är ju inte fast med det svarta tyget förutom på kanterna i suffletten,la suffletten i badkaret o vek ut den,sen jag tog tag i det vita tyget bara o drog utåt samtidigt som jag gnuggade några minuter o såg samtidigt att det försvann,sen när det va borta så sköljde jag o tvättade igen.

    Hade annars köpt en ny sufflett men dom e ju för dyra

Svar på tråden Är det någon som vet hur/om man kan få bort svartmögel som finns på barnvagnstyg?