• Äldre 28 Oct 14:07
    65807 visningar
    20 svar
    20
    65807

    Tips på hur jag får bort fett från spis, fläkt ,kakel och köksskåp?

    Hej! Finns det någon som har ett bra tips på hur man får bort ingrott fett på spis, kakel och köksskåp? Jag gnor och gnor,men det försvinner inte! Det ser så tråkigt och ofräscht ut... Värst är spisen (vid vreden) och kaklet...

  • Svar på tråden Tips på hur jag får bort fett från spis, fläkt ,kakel och köksskåp?
  • Äldre 28 Oct 14:21
    #3

    Jag har provat Yes, men det hjälper inte... Har väl låtit det gro in för hårt.. Jag får väl satsa på avfettning då, men det luktar ju äckligt starkt!

  • Äldre 29 Oct 13:39
    #6
    Joico skrev 2009-10-28 23:47:26 följande:
    Cillit Bang!
    Jag har provat det oxå, funkar inte heller...
  • Äldre 29 Oct 16:51
    #10
    sasssyy skrev 2009-10-29 15:11:09 följande:
    Problemet här är nog helt enkelt slarv*sorry* du har låtit det gro in för länge och då får du lägga en hel dag till att skrubba och gnida med Yes först och främst.. men det viktiga är att inte ta för mycket för det binder fettet så att det lossar och det blir klumpar och kladd om du tar för mycket.. hett vatten och en scotchsvamp så får du gnida och torka med torrt papper eller handduk, och så på det igen.Det kommer att ta tid men du får lägga ner det.Och sen får du hålla efter det, torka varje gång du stekt tex, hur ser filtret ut i fläkten om du har filterfläkt?? Om kaklet är så eftersatt är filtret troligtvis så igenfettat att det är oanvändbart, försök att blötlägga det i hett vatten med yes i men troligtvis får du byta till ett nytt och sen ska det tvättas åtminstone varannan vecka.. jag tar ner det en gång i veckan och sköljer ur, så är det lättare att få rent än om man väntar länge.Ett igenfettat filter gör ju också att oset som innehåller fett o smuts inte sugs ut ordentligt i flätken utan sätter sig på väggar, så ett fräsch filter gör att köket håller sig fräschare helt enkelt.
    Visst är det slarv! Men nu tänkte jag försöka ta tag i det och hålla efter det lite bättre. Fläktfiltret kör jag i diskmaskinen,men antagligen alldeles för sällan!
    Vad är scotchsvamp?
  • Äldre 29 Oct 17:24
    #17
    sasssyy skrev 2009-10-29 16:56:53 följande:
    fast JIF ska man inte ha på kakel eg.. det innehåller slipmedel och det gör tunnna tunna repor där det fastnar bakterier och skit...på rostfritt som diskbänk och i värsta fall spis går det bra.Scotchsvamp är en sån där som är gul med en grön sida.. finns blåa med vitt på också för porslin.
    Aha, sån svamp har jag ju! Ska prova det i helgen då! Storstädning nästa! Tack alla, för era goda råd!
Svar på tråden Tips på hur jag får bort fett från spis, fläkt ,kakel och köksskåp?